För intelligent för sitt eget bästa.

Min hund, hon är toksmart ibland, vid andra tillfällen är hon inte riktigt lika kvick.

Köpte en aktiveringsboll till henne för ett par veckor sen, trodde att hon skulle tycka det var jätteroligt. För er som inte vet så är det en bolliknande sak som man lägger godis i och när hunden rullar den på rätt vis så trillar en godisbit ut. Stella fattade hur som helst nada. Jag satt kväll efter kväll och rullade den åt henne, försökte lära henne hur hon skulle göra, hon åt glatt upp godisarna som trillade ut men tänkte minsann inte göra arbetet för att komma åt godbitarna.
Men så i lördags så kom min morbror och hans tjej hit ifrån Västerås och Stellas hälsningsfras är som alltid att hitta något man kan leka med. Aktiveringsbollen ligger framme och hon dyker efter den. När morbror inte kastar iväg den hårda bollen får Stella helt plötsligt en snilleblixt och börjar rulla den själv över matten, godis efter godis trillar ut. Stella blir eld och lågor och tittar på mig och ger mig en min som hon menar. "Jaha, var det så här man skulle göra? Varför SA du bara inte det matte?" och hon rullar vidare bollen. Nu finns det inget stopp för hur länge hon kan hålla på. Förutsatt att godiset inte hinner ta slut innan jag fyller på den.
Nu har hon dessutom kommit på att det är mycket lättare att rulla runt den på mattan i stället för på det hala trägolvet, så så fort bollen rullar av mattan bär hon lydigt upp den igen och fortsätter. Sen håller hon på så.

Satt och tittade på TV för en stund sen då jag hörde ett konstigt ljud, något prasslande ifrån mitt rum. Alice har ju gått och lagt sig tänkte jag och smyger in i rummet, där jag får se min hund stå med huvudet nerkört i min papperskorg. Smyger tyst fram, hunden märker ingenting då jag har TVn på hög nivå (annars hade jag varit avslöjad för länge sen) Frågar sen i lugn ton "Stella, vad gör du egentligen?" Lilla busan, kryyyper ner på golvet, fram till mig utan att så mkt som titta på mig. Jag säger ingenting, bara tittar och ler på den lilla snart tre år gamla lilla valpen på golvet framför mig. Svansen går, långsamt först och sedan snabbare och snabbare. Huvudet tittar längre och längre upp från fötterna tills hon möter min blick och dom där underbara, bruna små ögonen "Oj, var inte riktigt meningen att du skulle se det där."
Hade visst lämnat en hundgodispåse i soporna och hon hade väl kännt lukten. Vi kramades en liten stund och sen fick hon sin aktiveringsboll igen. Lika nöjd som innan.


Min helg är mer fullspäckad än vanlig. Är bara roliga saker men känner mig ändå stressad, har kanske bokat in för mkt saker på en gång. Men vill inte avboka något heller.
Imorgon börjar jag jobba klockan tio och går fram till sex, sen får jag skynda mig hem. Sen ska jag nämligen träffa tattarna och titta på idol, vet inte var någonstans än. Förhoppningsvis hos mig om det passar damerna, så slipper jag komma i säng så sent för på lördag ska jag och Lisa vara i stallet klockan åtta, sköta utsläppet och sen ska jag rida Robban. Lisa ska ta kort, så vi ska göra vårat bästa. Får bli vita lindor dagen till ära :-)
Stallet tar väl sisådär 3 timmar, max. Sen ska Lisa åka ner mot skåne-land igen, efter det lär det ta ett tag innan jag ser henne. På tisdag har hon packat sin väska färdigt för att åka till US & A.
Väl hemma måste jag kasta mig in i duschen, åka in till pappa för att träffa honom en liten stund. Ska lägga in bilder på datorn ifrån mobil och digitalkamera eftersom min usb-hub inte fungerar. Sen någon gång ska jag träffa Paula och sen på kvällen är det tänkt att Johan ska komma hit ifrån Halmstad, allt känns så ihoptryckt. Har ingen aning om hur det ska gå.
På söndag är det inte lika stressigt dock, jag ska vara i stallet vid ett, då kommer hovslagaren för att sko Robban, sen ska jag rida och vid halv fyra ska jag hålla varsin lektion för Jenny och Ellen.

Kommer att bli en fullspäckad men rolig helg, hur den kommer att tajma det får vi se när den är över.

image13
Stella och jag kramas lite, bilden är tyvärr inte från idag.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det blir säkert en fin helg. Du är så välkommen till din lille papis.
Finns kanske en aktiveringsboll för godissugna farsor...? :-)
puss!
P

2007-10-12 @ 15:52:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0