En del av mig försvann idag.

Så har man spenderat ännu en dag. Började med att städa lägenheten för att Emilis mamma skulle komma och hälsa på under dagen. Innan hon kom han min älskade mamma komma över på en liten visit.
Lånade datorn och tog en kaffe ungefär :-) Sen så var jag ute med Stella ett tag och sen drog jag till stan. Tog så klart bilen, för jag är lat numera, men det skulle jag inte ha gjort. Hittade så klart ingen plats på parkeringen jag planerat att stå på. Fick ta mig upp i parkeringshuset Kungsgatan, gick ganska bra. Hann precis fram till frissan i rätt tid.
Sen så har jag spenderat tre timmar i frisörstolen hos Anette på GrahamSandra salong. Lagom segt när slingorna gjordes men sen så tvättade hon håret på mig två gånger och då var det värt det. Sån underbar huvudmassage att jag aldrig ville resa på mig.
Har klippt mig nästan en decimeter och det känns jättekonstigt. Men man vänjer sig väl antar jag :-) Var väldigt fint när jag gick ifrån salongen i alla fall. Har även ljusare hår nu med som sagt. Har varit väldigt skönt att sitta och bli lite ompysslad i några timmar, dricka lite kaffe, läsa lite skvallertidningar och bli lite fin :-)

Fick hem min specialbeställda julklapp till en av mina systrar idag, är sååå perfekt. Är verkligen helnöjd med den och hoppas att hon också blir det. Några julklappar har jag avklarade men är en heeel del kvar.

Så har jag en ny fotosession på gång också, får se om det blir något. Är ett intressant tema och lite annorlunda :-) Får se om det passar mitt nya korta hår också. haha.

Godnatt på er!







image27
Inget mer av detta, nu är det kortkort som gäller :-)

Roligare får man leta efter.

Måste bara ägna ett inlägg åt en av de största och bästa bloggarna som finns, Alex Schulman. May his inläggs Rest In Peace.
Detta är ett av mina favoritinlägg, skrattade tills jag grät.
http://www.aftonbladet.se/punktse/kolumnister/alexschulman/article994251.ab

Min identitet är återfunnen.

Det är lite svårt att koncentrera sig och skriva något läsbart när man gång på gång får fingrarna massakerade och tangentbordet påhoppat. Med andra ord så har Chilli inte somnat än. Hon ligger tätt intill mig i soffan och myser samtidigt som hon inte låter mig vara ifred. Men när hon ligger med hennes vackra mage blottad och bara ser så ofantligt ljuvlig ut är det svårt att bli irriterad på henne.

Det jag hade tänkt börja med att skriva är dagens stora nyhet och veckans höjdpunkt: Mitt körkort är återfunnet! Kunde knappt tro att det var sant när jag fick ett sms i eftermiddags om att min körkort har hittats på sveriges enda glasåtervinning ovanför Vättern. Han ska skicka kortet imorgon, är så lättad. Imorgon hade jag tänkt ta nytt fotografi för att skicka in beställningen för ett nytt körtkort. Men nu behövs inte det längre! :-) Gud vad jag är lättad, kan inte med ord beskriva det. Problemet har inte varit att fixa ett nytt körkort, det struntar jag i. Men bara vetskapen om att mitt körkort snart kommer att vara i tryggt förvar igen. Jag kommer att veta att ingen kommer att kunna utge sig för att vara jag! Det är det som har skrämt mig mest. Men snart kommer jag att vara lugnad igen.

Idag fick jag dessutom ett nytt bankomatkort, toppen då jag ska till stan imorgon för lite julklappsshopping. Så imorgon ska jag ringa och häva spärren på mitt körkort, vet inte riktigt hur man gör det men det ska väl gå i alla fall :-)

Jobbet idag har varit bra, fick en bra start i förmiddags med Stellas och min härliga promenad. När jag kom till jobbet hade Helén och Camilla ägnat dagen åt att hugga in i en del av en av mina avdelningar och byggt om. Helt underbart, har verkligen inte hunnit ta itu med skiten och det har bara hopat sig. Men nu har dom byggt om helt toppenfint och bara trollat fram plats. Är inte ofta någon annan bygger om på min avdelning men när det väl händer är det så skönt att det görs så perfekt och ordentligt som resultatet blev idag. Så tack Helen och tack Camilla! :-)

Blir tre små rosor idag.
Först och främst till Tobias som jag har pratat med idag och som imorgon postar mitt körkort :-)
De andra roserna går till Camilla och Helen för deras hjälp idag. Bild blir det bara på Helen och Camilla, då jag inte har någon bild på Tobias. Inte på datorn i alla fall :-)

image29
Camilla och Helen med Gabbi i knäet

Something right.

Har fått ner Westlifes album nu, och ja, vad ska man säga? Är inte alls lika bra som tidigare album, men några låtar är riktigt bra. Om jag inte är helt ute och cyklar så är det med en låt som Westlife gjorde för säkert sex år sedan. Eller så har dom gjort om den, är inte säker i vilket fall som helst.
Har lyssnat lite på låtarna idag när jag påtat omkring i lägenheten. Än så länge är det bara Something right som har satt sig lite.

Har ägnat morgonen/förmiddagen åt min älskade vovve. Har varit ute på en riktig långpromenad, har hittat en toppenbra skogsrunda i närheten (äntligen!) som inte är allt för lång men det finns hur mycket plats som helst så Stella kan springa sig fördärvad om hon vill det.
Riktigt trött är hon nu, sörplade i sig massa vatten när hon kom hem och sen så somnade hon under köksbordet och där ligger hon än. Jag sitter och surfar runt efter ideer på julklappar och lite annat. Skrivit ner folks önskelistor som jag har försökt få fatt på under dagen. Har dock blivit oerhört distraherad av Monstret. Hon låter mig inte ha pennan ifred, och när hon väl makar på sig ja då är det datasladden som är utsatt. Hon har även hunnit med att välta ner några ljushållare under tiden jag suttit här.

Måste hitta sladden till min telefon så jag kan föra över några bilder på odjuret snart. Det är dags att ni får se vad vi har som förpestar och förskönar våra liv.
Snart ska jag bege mig mot jobbet för att jobba tills åtta ikväll, när jag kommer hem är det desperate housewives som gäller :-)
Oj, nu kom posten. Eller reklam kanske? Lät som väldigt mycket i alla fall. Men nu måste jag resa mig ifrån den här sköna soffan, måste slänga på lite av min nya Dior mascara i facet innan jag går och så har jag ännu en tvätt att hänga och klockan tickar allt för fort.

Ha en bra dag allihop!

image28
Hittade en gammal bild på mig och min käraste sambo, är taget på en förfest på Dagiset i tvåan nån gång :-)

Att en hobby kan göra så ont.

Måndagskvällen är här och med det, Prison Break! Finns inget hetare än en svettig Wenthworth Miller med rynkad panna. Aaaahhhh. Hett hett hett! Serien är sämre den här säsongen men man kan ändå inte låta bli att titta på hetingarna. Yummy helt enkelt.

Helgen blev inte så stressad som jag trodde. I söndags hämtade vi våran TV bänk men den står fortfarande tom, har bara inte orkat att flytta över TVn än. Men det kommer :-)
Lördagen blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig. Paddocken var frusen så kunde inte ha Ellens lektion där, bestämde oss för att ha lektion på hoppvolten ute i skogen. Jag tänkte slå två flugor i en smäll och tog med mig Robban, så red jag honom samtidigt som jag hjälpte Ellen med hoppningen. Robban tyckte väl inte att det var jätteroligt. Han var lite nojig men inte överdrivet, höll honom ändå hyfsat sysselsatt. Tills efter 45 min eller så, då helt plötsligt stegrar han sig, nästan rakt över Fantasy. Jag vet inte vem som blev mest rädd, Ellen eller jag?! Men han går ner på alla fyra, jag pustar ut! Men det lugnet gick snabbt över då hästjäkeln tar bettet och drar iväg, in i en lång serie av bocksprång och capriole. Snacka om rodeo. Satt kvar ett tag men sen var det kört, jag skulle av och av åkte jag. Stenhårt rätt ner i den frusna backen. Robban vrålnöjd! Så han sticker hem, Elin drabbas av grov panik. Fin, dyr, skadad, lånad häst på rymmen är inte det man drömmer om. Efter Robbans dåliga has nu så ska han inte ens galoppera, än mindre i full kareta på asfallt om man säger så.
Som tur var va Ellens mamma Ingrid med och hon ringde till maken Hans som var i stallet och precis hann fånga in Robban när han kom galopperande i full fart. 
Jag var måttligt glad när vi hann i fatt honom, hade kunnat göra korv av honom på fläcken. 

Landade ganska hårt på vänster sida och vaden var så svullen att jag inte kunde rida igår. Nu har det gått ner lite och smärta i rygg och höft har släppt lite. Har dock fortfarande rätt ont i vaden, kan inte sitta på vänster sidan. Men är inte mer än en smäll så det går nog över snart. 

Annars går jag mest och väntar på att bli sjuk. Har trott att jag haft en riktig jäkla förkylning på gång nu i nästan två veckor. Vill bara att det ska bryta ut, blir sjuk som fan och sen att skiten ska gå över. Har haft spänningshuvudvärk så länge nu men det händer liksom ingenting. 
Idag har jag dock blivit lite nervös, har mått illa hela dagen så jag hoppas verkligen inte att det är någon maginfluensa som är på gång. Det vill jag verkligen inte dra över mig. 

Har tittat på film med Emili lite grann dom senaste dagarna, har sett Råttatouille och Surf's Up. Helt underbara båda två men min favorit var nog ändå Råttaouille. Laddade ner dom och slängde dom direkt igen, lite synd men snart kommer vi kunna spara mycket mycket med för att sen bränna ner och spara.
Något jag planerar att ladda ner är Westlifes nya album, Back Home. Var länge sedan min storhetstid inom Westlife-eran. Men minnena kommer tillbaka när man hör Shanes mjuka röst och Marks höga toner. Så albumet ska jag ha helt enkelt.

Nu börjar Prison break lida mot sitt slut, ska springa och hänga en tvätt och jag ska ut på en promenad med min ängel sen ska vi båda krypa till sängs. 

Godnatt på er!

image25
Westlife 2007


Att något så litet kan få en så lycklig.

Igår hade vi ett sånt härligt litet genombrott i våran lilla familj. Jag och Emili låg på golvet och gosade med Stella, låg och klappade henne när hon låg platt på golvet. Helt plötsligt utan förvarning så har Chilli vågat sig fram. Hon som inte någon endaste gång närmat sig Stella frivilligt. Hon cirkulerar runt oss en liten stund och efter ett tag så var hon framme och gav Stella en liten puss på hennes baktass! :-) Vi bara satt där jag och Emili, visste knappt vart vi skulle ta vägen - så glada blev vi. Bara satt där och log världens största, fånigaste leenden. Försökte sitta så stilla så möjligt för att inte skrämma monstret eller hunden. Monstret ja, det har blivit smeknamnet på katten. Monstret eller kort och gott Katten.
Hade lite mer närkontakt mellan katt och hund senare på kvällen och det kändes jättebra. Imorse var dom dock inte bästa vänner och bägaren rann tydligen över för Stella, och hon sa ifrån lite grann.
Känns ändå att djuren är på rätt väg mot en framtida vänskap. Jag hoppas det i alla fall!

Chilli har inte varit så mycket inne på mitt rum eller i köket innan men efter hennes nosande på Stella igår så vågade hon sig ut på större upptäcksfärd i huset. Så när jag skulle sova igår så levde hon rövare utan dess like. Hon skulle upp på byrån och nattduksbordet, hon lekte runt med hundmat, tändare, sidenband, hoppade runt överallt och jamade och kurrade. Kunde inte somna för fem öre. Helst skulle hon ligga och sova och busa i mitt hår dessutom. Sen somnade hon bredvid mig och sov faktiskt där hela natten, något jag inte trodde skulle inträffa. Att Monstret kunde ligga stilla på samma ställe så länge.

För tillfället sitter jag och tittar på Bones och Monstret har levt rövare i vardagsrummet, rivt runt på skrivbordet och väl ner papper, böcker och filmer. Haft riktigt roligt med andra ord, nu har hon dock somnat bredvid mig. Ofattbart söt när hon ligger och sover.

I helgen så blir det mycket att göra, hatar när jag har flera saker inplanerade utan tidpunkter utsatta. Känns som att jag inte kommer att hinna med något alls.
Jag har Robban på både lördag och söndag, ska rida för Lotta någon av dagarna. Både lördag och söndag så ska pappa och Sara ha bilen för att kunna övningsköra, så dom får köra mig till och från stallet. Någon av dagarna ska jag ha lektioner för Jenny och Ellen, vet i alla fall att det blir runt elva tiden, men vet inte om det blir lördag eller söndag. Sen så ska vi åka och hämta en TV-bänk i Gårda någon av dagarna. Tror mig minnas att Emili sa lördag, men jag är inte säker.
Sen måste jag göra något slags storkok så jag får ihop lite lunchportioner. Fungerar inte ekonomiskt att köpa färdigmat som jag gjorde alla dagar förra veckan. Den här veckan har jag fixat mat hemifrån varenda dag och det känns bra. Har ätit sallad två dagar och en kycklingrätt jag gjorde häromdagen två dagar.
Städa lägenheten måste också göras, diska upp småsaker som står lite överallt, slänga papper som jag aldrig kommer ihåg att ta med, sen så måste jag tvätta också. Det börjar sina i strumplådan nu haha. 
 
Jag har med andra ord min helg ganska fullbokad.
Nu ska jag titta klart på Bones och sen krypa i säng, hoppas att jag får sova bara så jag orkar upp imorgon.



Så var man tillbaka igen.

Nu har vi bott här i våran härliga lägenhet ett ganska bra tag, levde kvar i flyttlådorna i vad som kändes vara en evighet, men kanske inte var mer än tio dagar.
Nu har vi i alla fall kommit riktigt bra i ordnng och känns rätt bra som hemma. Vi har försäkring, el, bredband, telefon och allt det där som krävs för att vara vuxen. Har slagit på vuxenkortet stort idag och skaffat ICAkort och betalat alla mina räkningar.
Har dock en hel del som ska göras, en del saker kommer vi att behöva hjälp med. Så det blir att tvinga hit pappa eller Jocke, eller någon annan händig person.
Har ett badrumsskåp som ska sättas upp, och ett anat som ska sättas ihop innan vi kan sätta upp det med. Vi ska dra sladdar till bänken i köket där vi ska ha micron, sen ska det installeras dimmers i alla rum och vi måste köpa lampa till vardagsrummet. Vi väntar på att hantverkarna ska komma och laga vårat städskåp, vårat hål i badrumstaket och sen så ska alla våra vitvaror bytas ut. (inte för att det behövs)
Har en del saker kvar att inhandla till vårat lilla utrymme. En hallmöbel av något slag, en tv-bänk och eventuellt en hylla till i vardagsrummet beroende på hur det blir sen.

Igår morse fick vi dessutom tillökning i familjen. Lilla Chilli 12 veckor har nu flyttat hit och det går toppen. Just nu ligger hon och sover bredvid mig i soffan och kurrar nöjt. Hon är ruskigt kelig och busig, jättesnäll och utan tvekan den sötaste katten jag någonsin har sett.
Stella har varit oerhört tålmodig och duktig med det lilla livet. Jag är verkligen så himla stolt över henne. Stella tittar tyst på Chilli på behörigt avstånd medans Chilli fräser och flyr så fort hon ser stackars Stella som inte har gjort något. Men bara på 1,5 dygn så har det faktiskt hänt jättemycket, nu kan Chilli sitta i soffan och Stella gå förbi nedanför utan att Chilli flippar ut och gömmer sig under soffan. Nu sitter hon och tittar nyfiket, men tänker minsann inte gå närmare :-) Hoppas att dom ska bli bra vänner så snart det bara går. Både jag och Emili hoppas att vi ska hitta dom kelandes tillsammans någonstans. Tyvärr är fallet inte riktigt sådant, men vi fortsätter hoppas :-)

Rätt steg behöver inte kännas rätt.

Det var nu 23 timmar och 56 minuter sedan jag tog min senaste cigg. Jag är groteskt röksugen nu. Dagen har dock gått över förväntan. Har varit med Emili hela dagen, har varit bra, så vi har kunnat peppa varandra.
Imorse åkte vi till Järnia och handlade microvågsugn, wok-panna, kaffebryggare och brödrost. Sen åkte vi till Randis jobb och hämtade nycklarna och våra kontrakt och sedan åkte vi till stallet. Medans Emili tog hundra år på sig att mocka, så sprang Stella omkring och busade och jag gjorde iordning mat till Robban.
Sen så skrittade vi ut en liten pyttesväng och red sen effektivt i paddocken i 45 min. Emili har ridit Miracel idag och varit så duktig så. Hon har inte ridit sen vi tog studenten så jag gissar att hon har en rejäl träningsvärk imorgon. Men jag tror att hon tyckte att det var roligt att vara tillbaka i stallet igen, förhoppningsvis får jag med henne dit nån mer gång.
Robban var toppenfin att rida. Gick i jättefin form även på raka spår och under övergångar. Han är lite smågrining nu under vinterpälsbytet tror Lotta och det känns, han rycker till lite irriterat då och då. Kan även vara de förbaskade älgflugorna. Har plockat flera både på Miracel och Robban idag (emili skrek och vågade inte ta dom) Var riktigt skojigt när jag fick plocka två ur hennes hår sen. haha.
Nej usch, jag borde inte skratta. Hade fått dåndimpen om jag hittat ett sånt där odjur på mig.

Sen så har vi kört lite flyttlådor ifrån Kennys lägenhet, de mesta av Emilis tillhörigheter in till våran nya fräscha fina trea :-) Längtar tills vi fått allt iordning.
Hoppas på att få lite flytthjälp till helgen, verkar dock gå sådär. Folk hör inte av sig när man ber om hjälp verkar det som. haha.

Anyhow, nu är det dags att krypa till sängs så det kan bli morgon och jag kan börja jobba, för börjar jag jobba, ja då får jag fortare lunchrast och ju fortare jag får lunchrast desto fortare kan jag ta mig till apoteket och köpa nikotintuggummin, för jag dör snart.

Ett steg i rätt riktning mot mitt nya liv.

Idag onsdagen den 31 oktober ungefär 23:20 så tog jag min sista cigarett. Naturligtvis med Emili i luren som gjorde samma sak.
Känns konstigt, att inte ha cigaretterna som min fortsatta eviga följeslagare. Men jag ska fixa detta, ta mig i kragen, hålla ihop alla krafter jag har och komma över det här patetiska beroendet.
Det bara ska gå helt enkelt.

Min dag idag blev inte riktigt som planerat. Åkte till stallet vid halv tolv ungefär, innan det hann jag packa några lådor. Tänkte inte vara långdragen i stallet då jag har mycket kvar att packa. Bestämde mig för att rida ut med Emelie och Miracel, Emelie hade en runda på ungefär en timme. Jag kan ju inga ridvägar alls där ute så hon fick visa vägen. Kom dock lite fel, blev en omväg på en halvtimme. Kom hur som helst fram till billdals park och tog några varv på hoppvolten. Kul men var mest galoppbommar för Robban. Sen skulle vi ta oss hem igen, ville inte ta vägen tillbaka då den är så fruktansvärt trist. Skrittväg på asfalt typ hela vägen. Så vi tänkte att vi drar oss mot Årekärr istället, tänkte ju inte på att efter grusvägen så kommer en lång asfaltsväg innan vi kommer fram till Årekärrs ridslinga. Ridturen blev kort sagt längre än vi tänkt oss. Tre långa timmar var vi ute, sista timmen trodde jag att jag skulle trilla av hästryggen, platt fall och stendö. Hade så ont i arslet, höfterna värkte, tårna hade domnat av, jag frös, var kissinödig (sitter jag av o kissar kommer jag inte upp på trade-centret till häst igen) och jättehungrid. Stod i fältsits i skritt för baken värkte så. Naturligtvis började det regna också och inte kom vi fortare hem för det.
Vägen upp till stallet har nog aldrig sett så inbjudande ut.
 
När jag kom hem blev det kesomacka och sen en lång stekhet dusch. Har varit så vidunderligt trött nu på kvällen att det inte går att beskriva. Höll på att somna vid matbordet vid kvart över sju. Men det var ju Greys på TV så var tvungen att hålla mig vaken, sen fastnade jag framför Anakonda, trots att jag såg den bara för några veckor sen :-)
Har fått packa några lådor till nu på kvällen men är inte klar än. Men nu ser jag ett slut på det, är några skåp som ska tömmas och sen lite småpill. Sen är jag så gott som klar  :-)

Har haft en domnande huvudvärk med hela kvällen, hoppas på att den försvunnit när jag vaknar imorgon. Imorgon är en stor dag :-) Vi får nycklarna till våran lägenhet och Nude fyller tjugo! :-)


Godnatt på er!


RSS 2.0