Ängåsbergen

Vi har varit i Ängåsbergen i över två timmar och promenerat omkring med alla tjejerna och lille Lipton. Tyvärr var det någon som sköt i närheten när vi började promenaden och Stella har tyvärr inte haft en lika rolig promenad som vi andra. Hon var orolig hela tiden, förutom en liten stund då vi stannade och hundarna drack lite vatten och badade! Då hade Stella jätteroligt för en liten stund... Det var åtminstone härligt att prata lite skit med tjejerna och bara röra på sig ett tag.











En underbar kväll.

Igår var den bästa kvällen jag haft på länge. Jag mår bara så bra idag att det knappt finns ord för det.

Snart ska jag hoppa in i bilen med mitt lilla odjur till hund och åka bort till Ängåsbergen för att träffa Camilla, Lisa och alla hundarna och ta en härlig promenad där. Ska bli jättehärligt.

Imorgon ska vi iväg på handlingkursens första timmar, får hoppa iväg en timme tidigare från jobbet för att hinna för jag ska ända bort till Angered. Vi är så taggade alla fyra och det ska bli så roligt att få träna ordentligt och förhoppningsvis kunna förbättra oss en aning också.

Har köpt resväskor idag, på jobbet så klart. Insåg att jag inte äger någon riktig resväska och att det nog var dags att införskaffa det nu med två utlandssemestrar i sommar. Hur jag ska få ner en veckas ridtillbehör i en resväska känns som en totalt omöjlig uppgift. Som tur är fick jag tag i två resväskor :-) Ska nog kunna knöka ner allt i dom båda. Har dessutom insett att jag måste rota fram min säkerhetsväst också, vart nu den kan ligga, då det kommer bli terränghoppning som heter duga, antagligen varenda dag.
Längtar verkligen tills vi ska åka, pappa och jag. Men innan jag kan se fram emot Irland och Adare så är det Rhodos som hägrar. Nu är det mindre än fyra veckor kvar och jag kunde inte längta mer!

25timmarsdygn

25timmarsdygn är inte något jag rekomenderar...

Igår morse ringde klockan kvart över fem och jag flög upp, pigg som en mört, trots att jag bara sovit i fem timmar. Sedan följde en heldag på Stenungsunds Brukshundklubb i Jörlanda... Jag och Stella hade våran första start klockan nio, prick. Banorna var svåra, mycket svårare än vad jag har förstått att klass1 banor ska vara. Men det gick riktigt bra trots allt. Vi råkade dock bli diskade i agilityklassen, pga dålig handling från min sida så sprang Stella in i tunneln från fel håll.
Hoppklassen vars bana var ännu svårare gick också bra. Vi fick två fel där och slutade sjua av ca tjugo hundar och jag var jättenöjd. Har aldrig sprungit en sån svår bana tidigare.



Så här började banan....

Det var riktigt trixigt, speciellt när man har en hund som är för snabb för sitt eget bästa. Elisabeth gjorde bra ifrån sig och blev placerad. Förutom det så var det en hel del terrier-ryck och busigheter. Duktiga mattar och tokiga vovvar, men alla gjorde riktigt bra ifrån sig!

Efter en stunds vila hemma så kom Emma och sedan Sara för en god middag som Emma hade med sig, och sedan skrikandes på fotbollen på TV. Jag har aldrig blivit så besviken... Sverige gjorde verkligen bra ifrån sig, jag är stolt... och jag menar vem fan gör mål under förlängningen?! Det händer typ aldrig!

Sedan blev det drinkar, cider och gud vet vad :-) Roligt hade vi i alla fall och när vi sedan hamnade på Rose & Crown inne istan var vi trots kvällens förlust omgivna av fulla och glada fotbollssupportrar. Efter Rose & Crown hamnade vi på Berså och hade riktigt trevligt där. Tog lång tid att ta sig hem då vagnarna inte gick som dom skulle.. Så kvart över sex trillade jag ner i sängen, då varit vaken i 25 timmar. Sov bara sex timmar och har varit helt död idag.
Kom ut på en promenad med tokvovven men känns som att hon är trött efter igår hon med, så vi har tagit det lugnt hela dagen. Bara legat och kramats i soffan :-)



Alkohol löser allt.

Nu är det förkrök hemma hos mig med brudarna - oh yes. Har suttit och pratat med Emma, och ja, helt plötsligt så hade vi kommit fram till vad jag faktiskt vill göra med mitt liv. Ja, kanske inte resten av livet, men åtminstone just nu.
Det känns helt galet.

Jag ska verkligen försöka att följa min dröm nu. Det har kännts omöjligt tidigare, men nu helt plötsligt känns det som världens enklaste grej, jag ska fanimej göra det här.

Men inte just nu, för ikväll är det party !

Vi ska fixa det här.

Tralalala.

Min stackars hals är lite bättre idag men efter agilityträningen efter allt springande så sved det rätt bra kan jag intyga. Tränade tillsammans med Elisabeth och Jenny och Emili var med som publik och tidtagare.
Vi körde lite kortbanor, med lite för svåra svängar för att det skulle få effekt. Kortbanor kör man med ca 6 hinder, så enkelt att man ska köra felfritt flera gånger om och bara förbättra tiderna. Men stod en luring ivägen som gjorde att jag och Stella hade meeegaproblem. Men vi fick skylla oss själva då det var jag som byggt banan haha.
Bättre gick det när Elisabeth byggde en klass 1 bana, då jävlar gick det fort och felfritt. Verkligen superroligt!
Så jag längtar ännu mer tills lördag efter idag :-)

Imorgon så ska vi iväg och träffa en potentiell dagmatte på kvällen. Hoppas verkligen att hon passar oss och Stella passar henne, för det funkar inte att min stackars bäbis ska vara ensam så mycket... :/
Annars är det väl bara att fortsätta leta, men jag håller alla tummar jag har..

Nu är det läggdags om man ska orka upp och jobba ännu en dag imorgon. Men efter imorgon blir det ett par lediga dagar, gud så underbart det ska bli!

Prisutdelning Kungälvs BK

Varför just jag?

Ja, varför just jag?! Nu har jag pissont i halsen nu igen, trots att det inte var många veckor sen jag var sjuk. Men nu har min ena halsmandel svullnat upp och jag har vrålont i halsen. Det är banne mig inte roligt ska jag säga er.

Speciellt inte nu när jag går och längtar tills lördag så mycket att jag nästan spricker! Det ska bli så rackarns roligt att åka dit med alla tjejerna och vovvarna... och då funkar det tamigfaninte att vara sjuk.

Har varit ute i skogen i två timmar idag, när vi kom till våran favoritglänta (där vi spenderade fyra timmar i måndags) såg jag att det hade brunnit... Kunde knappt tro det, våran vackra lilla glänta var nästan helt täckt med sot och många buskar och träd var helt nedbrunna. Jag bara satt där och tittade på eländet. Tydligen brann det på 48 ställen i Göteborg igår... Man förstår inte att folk kan vara så oansvariga, med allt de tar sig till med cigaretter och engångsgrillar och hit och dit.

Jag ska ta min onda hals och äckliga huvudvärk och gå och lägga mig nu, håller alla tummarna jag har i sömnen och hoppas att jag mår bättre imorgon.




Två små lejonhjärtan.

Jag började jobba tidigt imorse, dvs sex och när klockan slog tre var det ofattbart skönt att sätta sig i bilen. Fick åka till torget och bibblan för att lämna tillbaka diverse böcker. Sprang dock in i Sabina! som jag inte träffat på år och dar, hade kunnat prata på hur länge som helst kändes det som.
Stötte även på Systra mi, Sara, med kusinens hund Nova i famnen, en hund som förövrigt INTE gillar mig. haha.

Efter jag läst igenom ridsport och några andra tidningar på jobbet och lånat några nya böcker så drog jag och Stella ut. Vi har varit i gläntan i skogen i fyra timmar idag. Har suttit och läst korsord och lyssnat på en ny bok, dock inte vilken bok som helst, utan Bröderna Lejonhjärta läst av Astrid Lindgren. Kunde inte låta bli den när jag såg den. Det kanske är en barnbok men jag bara älskar den, och det är oerhört avslappnande att lyssna på den. Kan föreställa mig Nagijala så tydligt när hon pratar om det. Om hur man helt plötsligt bara kan allt, allt man velat kunna, alla är snälla och glada, allt är gratis, folk hjälper varandra och man känner sig oövervinnerlig och vacker. Det är verkligen drömmen om himlen det.

Efter några timmar i gläntan så dök det plötsligt upp en kille med en hund. Dom stannade kvar och jag fick möjlighet att träna mina kunskaper och försöka utöva dem på lilla Goldie, fem månader som efter en liten stund både lärt sig att ligga och att krypa. Var väldigt roligt. Ofattbart söt var hon.. :-) Men inte lika söt som min ängel så klart.






Stella och Goldie

En riktig stjärna.

Söndagen kom att bli en riktigt bra dag, efter att vi tagit oss hem från lördagnattens äventyr.
Jag och Stella träffade Camilla och Lipton och tog en långpromenad nere på tippen, med hundbad och massa prat. Väldigt trevligt. Det visade sig att det var en bra idé att motionera skiten ur Stella, som tanken varit från början, för avslutningstävlingen på agilityn gick fenomenalt.
När vi värmde upp trodde jag knappt mina ögon, hon gjorde inte en enda miss, inte ens ett enda felsteg i slalomen. Sen när det var våran tur att tävla så gick hon perfekt! Dessutom i full fart. På prisutdelningen var man måttligt nervös men Stella hade varit tio sekunder snabbare än hunden som kom tvåa.

Det kändes verkligen helt fantastiskt att det gick så himla bra så nu är jag oerhört exalterad över lördagens "riktiga" tävling i Stenungsund. Har planerat en del tävlingar under sommaren nu tillsammans med tjejerna, ska bli oerhört roligt. Ser verkligen fram emot det :-)


Camilla och Lipton


Stella och Lipton


studentfirande!

Systra mi snubblade precis in genom dörren, böt från topp till tå efter att ha badat i poseidon. Hon har ingen röst kvar och är full som ett ägg.
Jag sitter med ett glas champagne och svettas jag, väntar på att gästerna ska börja komma, så man får hugga in på den smaskiga maten som fyller upp hela lägenheten.

Grattis lilla Sara!

image239

image240

Blodad tand.

Ja, nog har man fått lite blodad tant, så nu sitter jag här och jobbar på en ny novell. Det känns roligt att ha kommit igång med skrivandet igen. I en period skrev jag så sjukt mycket romantexter, noveller osv men det var ett tag sen. Igår bara satte jag fingrarna på tangentbordet och ja, orden bara flödade helt enkelt. Så får vi se om det blir något med den lille rackartexten när den är klar :-)

Imorgon är det en stor dag, lillasyster tar studenten. Har suttit och gjort iordning hennes studentplakat nu på kvällen och jag hoppas att hon inte ratar det allt för mycket imorgon. Klockan tolv ska vi vara i stan och se när hon springer ut. Efter det blir det stor mottagning hemma i Linné och sen ska Sara köra mig och Stella till en kvällsträning. Hon är snäll som ställer upp hon, så att jag får dricka lite champagne imorgon :-)

Jag har blivit publicerad!

Jag tog mig till affären för några timmar sedan och fick storhandlat ganska så bra, köpte mig en korsordstidning och stod även och höll i en Min Häst tidning. Ja jag vet, jag är 20 bast och kanske inte förväntas läsa serietidningar längre, men jag kan oftast inte låta bli ändå. Bläddrade lite snabbt och insåg att det mest var repriser, men tänkte äsch, det är härlig läsning ändå.
Någon timme senare slog jag mig ner i skuggan i trädgården för att börja min läsning, och kom efter en stund fram till mitten av tidningen och novellen, ja men den ska jag läsa tänker jag nöjt. "Mötet med Tom" Hmm. Det stod en stund innan min hjärna kopplade ordentligt. Mötet med Tom, men hallå! den novellen har ju jag skrivit.
Jag blev nästan lite gråtfärdig och ringde direkt till journalisten pappa Mats, det är inte varje dag man kan avslöja att man blivit publicerad!

Jag känner mig oerhört glad och upprymd då det är en av mina favoriter av alla de noveller jag har skrivit.

mötet med tom.

Varmt.

Värmen får mig att sitta inomhus. Det är nog första gången jag sagt det. Någonsin. Men känner av en riktigt tryckande huvudvärk och sitter inne i skuggan just nu och dricker massa vatten.

I fredags hade vi en riktig helkväll som började hos Sofia och pojkvännen Kristoffer i Linné. Det blev thai-mat, sushi, björn gustafsson, robbie williams och mycket spännande handboll. Sen blev det uteservering på Linnegatan med goda drinkar och gott vin, hamnade sen på Magnus & Magnus, för att sen hamna på Gretas. Hade en riktig helkväll och Sara och jag stapplade trötta hem klockan fem, när solen gick upp. Något som kändes väldigt konstigt.

När vi sovit några timmar så var det dags att åka och träna, det var inte kul. Helsike vad varmt det var. Jag och Stella sprang några varv men det var svårt då det var som den värsta öken där nere, solen stod högt, det var ingen skugga någonstans och så springer man omkring på en sandbana. Det är inte idealiskt om man säger så. Vi gick och badade två gånger på 45 minuter. Efter en stund kom Camilla o Fredrik med lilla Lipton och det blev en stunds träning till och sen massa bad och en promenad inne i skogen. Var härligt att vara ute i några timmar.
När jag kom hem låg jag i trädgården och lyssnade på slutet av Camilla Läckbergs Predikanten, jäklar vad bra den var. Somnade till lite grand men efter ett tag var pappa där och hjälpte mig sätta upp taklampa i vardagsrummet och mina vackra ramar med Stella.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Jag är inte riktigt motiverad till något. Jag vill inte sitta inne, men jag har en jobbig huvudvärk och vill inte riktigt gå ut. Ska i alla fall iväg och handla, kanske tar det när hettan är lite mer uthärdlig.

RSS 2.0