En enveten klump i magen.

Har mått illa sen igår och det försvinner inte, har en ständig klump i magen och känner mig inte alls bra. Har inte tid att bli sjuk nu så förhoppningsvis inser min kropp det och skjuter bort vad som nu är fel.
Har nämligen tagit mig i kragen idag och ordnat kartonger från jobbet och faktiskt börja packa ner lite saker nu. Har även bokat släpvagn tills lördag.
Känns konstigt, på torsdag hämtar vi nycklarna till våran lägenhet. :-)

Bilderna från min fotosession har kommit upp nu, har till och med fått kommentarer på dem. Lite roligt! :-)
http://www.modellbilder.se/photosession.php?id=21458

Blev ingen ridning igår då jag kände mig som ett vrak efter jobbet, mådde så ruskigt illa. Så det blev bara en snabb sväng till stallet för att mocka och göra mat. Idag var det Lottas tur att inte må bra så Robban har eventuellt stått idag med. Hon skulle eventuellt försöka sig på att lina honom om hon mådde okej.

Har varit en bra dag på jobbet, skyltskrivaren är dock fortfarande trasig så har stått med typ tusen skyltar att skriva för hand. Hade grov skrivkramp när jag åkte hem, och har fortfarande en del som väntar på mig imorgon. Fulare och fulare blir dom med, då pennan tryter och kraften i armen sinar.
Ska väl dock vara hyfsat utvilad imorgon igen. :-) Har bytt tid med Karro så jag börjar jobba tre timmar tidigare än det var tänkt. Lite småjobbigt då jag har mycket att göra men å andra sidan så behöver jag pengarna. Vill så gärna ha mer tider på jobbet. Men det enda jag får höra är att "det löser sig snart ska du se" Men det har chefen sagt i ett år nu. Men inte händer det mycket för det. Jo, har fått en fredag till. Det är allt. Känner att det kommer att bli tight att klara sig på de timmarna jag har nu.
Behöver mer jobb! Mer timmar, ska jag dessutom köpa bil så måste det bara gå ihop.

Imorgon så blir det morgonen tillsammans med hunden, sen jobb hela dagen och sen packning på kvällen. På onsdag är jag medbjuden till en studio för ytterligare en fotosession. Vet inte om det går än dock, men hade hoppats på att kunna klämma in det. Ska ta Robban extra för Lotta med så får se hur det går. Sen så väntar vi samtal från Hushålls-Hans på Järnia med, han skulle ringa när våra varor har kommit. Hoppas det inte blir på onsdag, för då blir det verkligen tight med tid. Torsdag vore bra. Så Hans, om du mot all förmodan klickar dig in till min ointressanta blogg så kan du tajma in en leverans på torsdag :-)


Nu var det dags för sängen. Är inte överdrivet trött, har inte ställt in på på vintertid än så hade lätt klarat två timmar till. Men då blir det rackarns segt att gå upp imorgon så det är väl bäst att ta sig i kragen och slita sig från den här dumburken nu.

Sov gott alla :-)

image23
Nå vad tror ni mina kära läsare? Visst verkar det som att jag har potential för att bli modell? :-)


En härligt lyckad dag.

Idag har varit en riktigt bra dag. Sov och slappade i sängen ganska länge. Drog till stallet vid halv ett eller så, möttes av Viktoria. Hade en riktigt rolig stund tillsammans.
Gjorde iordning Robban, plockade massa älgflugor från honom. Nog det äckligaste djuret jag någonsin kommer att se. Är en fästingliknade insekt, kallas i folkmun även för lusfluga, hjortfluga m.m., med ben som en geting, påminner om en liten krabba, rör sig i sidled. Dom är nästan helt platta, så omöjliga att ta dö på och borrar sig in i pälsen på stackars Robban och biter hårt som fan. De ger sig på människor ibland och då ska det tydligen kännas värre än ett bromsbett, på ett ungefär. Helt fruktansvärt vidriga i alla fall. Har säkert plockat tio stycken från honom idag. Några med vingar, några utan.  Bifogar en bild så ni kan förstå mitt missnöje med detta äckliga kryp.

Hur som helst så har vi i alla fall hoppat idag, och det är inte en underdrift när jag använder ordet HOPPA. Anna hjälpte till och Viktoria var med och hoppade Miracel med. Gick verkligen jättebra, Robban var så himla duktig. Hoppade ett stigsprång på runt 85 cm och det kändes som vi hoppade 1.30, jag var så högt upp i luften att det kändes som vi kunde slå fem volter innan vi landade. Hjälp det kändes som vi hoppade hur högt som helst utbrister jag när vi faktiskt landat och dessutom stannat. Anna bekräftar min känsla med att hästtoken faktiskt hoppat runt 1.30, trots att hindret var lågt. Han är så orutinerad att han tar sånna bamsesprång, så har hoppat utav bara satan idag. Lotta var med och tittade på en stund och det verkade som hon var nöjd :-)

Nu ikväll så har jag varit hos Sara och ätit en toppenmiddag. Det blev jag, Sofia, Sara och Emma i slutändan. Det perfekta tattargänget med andra ord. Har haft det så himla bra. Jag har dock varit lite seg, då jag inte känner mig helt hundra, men har suttit och lyssnat på Emmas och Sofias ändlöst onödiga diskussioner. Åt Africana till huvudrätt och till efterätt åt vi en chokladbakelse som vi gjorde, tillsammans med lite vaniljglass, hallon&blåbärs röra, och päron, vindruvor, ost och kex till det. Plus lite kaffe och lite vin. Helt ljuvligt gott och jag är så himla mätt just nu. Det kommer att ta ett tag innan jag behöver mat igen om man säger så.

På torsdag fyller Sofia 20, samma dag som flytten med andra ord. På fredag blir det middag hos henne och vi ska fira den lilla damen. Försökt dra ut henne vad hon önskar sig, men det går ju som vanligt lite sådär. "Jag vill ha någonting som gör mig fint, något onödigt som jag aldrig kommer på att köpa själv" Öh, jaha okej, det hjälpte ju. Tokfia.

Två viktiga saker som händer idag; mamma fyller år :-) Ringt och sjungit underbar skönsång för henne då hon är i stockholm och hälsar på. Jag har nog vidarebefodrat hundra samtal till henne idag.
Sen så blir det ju vintertid inatt med. Hade Sofia inte sagt det innan så hade jag helt missat det. Tur tur tur. Ska jobba för Amanda imorgon så hade blivit lagom arg om jag kommit till jobbet en timme för tidigt.

Usch, det känns som jag har älgflugor över hela kroppen. Kliar och irriterar överallt, är bara det undermedvetna men det känns verkligen som att jag kommer att hitta en jävel på mig när som helst. Trots min tjugominutersdusch tidigare ikväll.


image21
En del av min kära familj. Syster Alice, jag, syster Sara och min mami.

Tillbaka efter min första photoshoot.

Kom rätt nyss hem efter min aldeles första riktiga fotografering, Fredrik fotografen var toppentrevlig och duktig. Emsan-pemsan var med så klart som moraliskt stöd. Det är det hon är bäst på.
Bilderna blev inte huuundra skulle jag väl påstå men blev nog en eller två riktigt fina. Enligt mig i alla fall, men självkritisk kommer man väl alltid att vara.

Imorgon så blir det hoppning på Robban igen, Anna ska hjälpa mig igen. Är så tacksam för det. Men är riktigt sugen på att hoppa igen, ska bli jätteroligt.
Sen så är det middag hos Sara på kvällen, Emma, Sofia, Tina och Emili ska med också, kanske Kristian med men jag är inte säkert. Ser fram emot det jättemkt, har inte träffat mina tattare på så länge. Emma har jag inte träffat sen början av september. Först flyttade jag ner till halmstad, fyra år senare flyttar Emma till Halmstad. Aldrig kan vi förbli samtade på samma ställe. Det är bara i Hajom det går =)

Sen så har jag suttit och slipat på några gamla saker jag skrivit, har skickat in dom till Min Häst, hoppas på en eventuell publicering någon gång. Om jag har tur :-) Har en favorit på fem sidor som jag skickade in idag, den har jag stora förhoppningar på. Sen har jag en lång rackare på femton sidor som är långt ifrån färdig. Kanske kan det bli någonting där med.

Har varit en bra dag på jobbet, för utom att vi hade en diff på nästan tvåtusen från igår. Visserligen plus men det betyder ju ändå att någon har gjort fel. Inte så överdrivet roligt om man säger så.

Har varit mycket folk på jobbet idag, det märks verkligen när lönen har kommit om man säger så. På tal om lön så inser jag mer och mer att jag inte kan klara mig på det jag har nu.
Så idag har jag varit inne hos Bengt och sökt en ny tjänst. Tror väl inte att jag får den, men det spelar ingen roll. Jag har i varje fall försökt. Visat att jag vill. Satt och försökte sälja in mig lite, gick väl sådär. Bengt skrattade åt mitt löjliga tal jag tränat in. Men men.

Vad kan man mer säga sen sist? Inte mkt kanske, eller jo, Stella börjar bli lite snällare mot folk och fä verkar det som. Lekte med den ryska kvinnans border/schäfer korsning härom dagen och det gick bra, det är dessutom en dominant tik. Imorse när vi var ute i mörkret klockan sju så passerade vi en liten hund, Stella lös och gick snällt förbi utan minsta ryckning till utbrott. Var dessutom en mini-hund, Stella har i vanliga fall fördomar gentemot småhundar. Men imorse var det minsann inga problem.

Sitter i denna stund och tar emot bilder från kvällens fotograf, men det går allt annat än fort. Så vi får se om det kommer upp någon bild idag eller inte.
Datorn får stå och tugga lite så ska jag ta en promenad med min älskade voffsing och sen dra mig mot sängen. Så jag är pigg och utvilad inför morgondagens match med Robban :-)

Efter en timme efter att ovanstående text skrevs så blev det faktiskt en bild med.

image19
Fotograf och copyright Fredrik Magnusson


Tankeläsning.

Sitter och sneglar på min hund som har krypit ner i min säng och somnat efter vår sista promenad. Många gånger fastnar jag i tankarna och funderar på hur hon tänker. Hur hon resonerar?
Den senaste tiden har hon betett sig väldigt annorlunda och är inte alls glad när hon träffar nya hundar. Hon skäller oftare hemma, nu även när brevbäraren kommer, något hon verkligen aldrig brytt sig om tidigare. Förstår verkligen inte vad som pågår. Ska försöka ta mig till någon kurs, eller iaf åka ner och träffa agilitykompisarna snart, så hon får in den gemenskapen med andra hundar vi alltid haft tidigare på kurser och träningar. Efter tävlingsagilityn så har det runnit ut i sanden lite och jag tänker mig att det kan vara därför hon är så lynnig mot andra hundar. Att det är för att hon inte träffar lika många och lika ofta längre.
Såg ett program på TV för några månader sedan där dom försökte utreda om hundar kunde läsa tankar, om det fanns ett band mellan ägare och hund som var så starkt att de läste varandras tankar.
Med kameror i hela huset kunde de se hur hunden betedde sig från det att ägaren gick på morgonen till att hon kom hem. Så fort ägaren åkte från jobbet mot hemmet så såg man hur hunden ändrade sitt beteende, hon sprang runt i lägenheten för att sen vänta vid dörren. För att försöka motbevisa detta fenomen så provade man att ägaren gick hem olika tider, så att det inte bara var att hunden visste vilken tid matte skulle komma hem.
Men det gick liksom inte, hunden verkade känna av att matte var på väg hem. Jag vet inte alls om detta kan stämma på någe vis. Men Stella har gjort några sånna smågrejer som har fått mig att fundera på det lite. Hon vet vilka vägar vi ska ta utan att jag ens hinner fram till korsningen, hon reagerar annorlunda när det är jag som är i trappuppgången jämfört med om det är någon helt annorlunda. Även om man kommer tyst, där kan det naturligtvis vara så att hon lärt sig att skilja på ljudet, hur jag går, hur det låter när jag kommer hem.
Häromdagen gick vi våran vanliga promenadväg då jag får syn på en väg som svängde hemåt, en väg vi ALDRIG svängt in på tidigare. Stella gick i långkopplet och var då några meter framför mig. Jag hann inte ens tänka klart tanken att den vägen ska vi nog gå idag innan hon svängt in på vägen och börjat gå hemåt där istället. Jag blev så paff att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
Tänkte igenom om jag kunnat visa på något vis att det var dit vi var på väg, men kan inte komma på något alls. Det är ett staket precis innan, så jag har inte kunnat gena in eller vända kroppen mot vägen heller. Jag sa ingenting, visade inte med kopplet vart vi skulle heller.
Jag säger inte att hon läste mina tankar, men tycker att det är fascinerande ändå. Något kände hon av, för vi har gått förbi där över hundra gånger och aldrig svängt in på just den vägen.

Ikväll så var det säsongspremiär av Prison break, gud vad man har längtat efter Wentworth Millers hesa röst länge nu. Men blev nog en smula besviken, var ett ganska segt avsnitt, hände inte ett smack. Förra säsongen satt man på nålar varenda minut men nu var det rent av småtrist. Hoppas det blir bättre snart igen.

Imorgon ska jag och Emili åka på liten shoppingrunda, ska till Mediamarkt och kolla lite, passa på att gå in på bolagret och eventuellt in på Jula med.
Är så skönt att vi är lediga samma dagar för det mesta, så man kan umgås lite i alla fall.

Igår så red jag lektion för Lotta på Robban, gick toppenbra. Han var en riktig pärla, han är en sån fin häst när jag trycker på rätt knappar. "Bäst hittills" sa Lotta och det gjorde mig riktigt glad.
Håller på och kollar på bilar för fullt, för blir jag bil-lös så blir det ingen mer Robban-ridning, det hinns inte med utan bil. Det skulle krossa mitt hjärta så jag bara måste få det att gå ihop.


image17
Stella i stallet den 21/10

Vissa dagar blir inte som man tänkt sig.

Festen i helgen var toppen, men ack vad dålig jag blev. Fick bosätta mig på toaletten resten av kvällen, men lite kul blev det till sist ändå. Har till och med ett märke efter det.
haha.

Igår blev det lugna gatan, för tvi sjuttsingen va bakis jag var. Bilresan hem var en plåga. Men kvällen blev desto bättre, firade mamma genom att gå på italiensk restaurant, Bellini på nordenskiöldsgatan. Blev en toppenkväll med presenter och annat. Hon fyller visserligen inte förrän nästa helg men då ska hon inte vara hemma så det fick bli firande igår istället.
Igår fick jag ett riktigt disney-dille. Satt på youtube och lyssnade på musik, hamnade på någon filmmusik och sen var det kört. Så igår hade jag laddat ner Den lilla sjöjungfrun och Aladdin som jag såg inatt och imorse har jag tittat på Törnrosa och nästan hela Den lilla sjöjungfrun en gång till :-) Igår var det engelsk tal, idag blev det svenskt. Perfekt!
Näste film till rakning måste nog bli Skönheten och Odjuret, hm, vad blir det mer? Svanprinsessan kanske? Askungen så klart.. Sen står det still. Jag kan liksom inte få nog av de här gamla underbara filmerna... Filmerna som görs nu är bara animerade, trista och utan känsla och äkta disney-kärlek.
Musiken i de nya filmerna går dessutom inte ens att jämnföra med de äldre.

Klockan är elva nu, om ett tag ska jag packa ihop bilen och åka till Robban, göra klart i stallet och sen kommer Lotta vid två och ska hjälpa mig med ridningen. Sen blir det lektioner efter det och vid halv sju så ska vi vara på middag hos Maggan, så det blir ruskigt stressigt där i mellan.
Nej, nu måste jag ladda ner mer filmer!



Planeringen går som den ska..

och då blir jag glá :-)

Gud så fint jag rimmar..

Imorgon eftermiddag åker jag, Helen, Camilla, Patrik, Hedborg och några till som jag inte vet vilka det är upp mot bohuslän, vet inte var heller, för att partaja natten lång.
Ska bli så skönt att komma bort från göteborg lite grand. Göra något lite annorlunda, inte bara dra till Bryggeriet, Parkan eller vad det nu brukar bli här hemma.

Imorgon har jag lite saker jag ska hinna med innan vi åker; dammsuga lägenheten, vaxa benen (usch!), klippa klorna på stella, långpromenad, åka till jula och handla och städa rummet.
Får inte sova hela dagen med andra små ord :-) Hade jag kunnat hade jag gått till systemet också, men det får vänta en månad till ;-)

Dagen idag började bra och slutade bra men var lite halvdan mitt i någonstans. Jag gick upp åtta imorse, för Emilis skull, och åkte till stallet och tog itu med det. Red Robban i paddocken, linade honom 20 min först och han var verkligen toooooppenfin. Kom verkligen åt honom idag och det gick som på räls. Sen satt jag upp och började rida, hästen är jättefin. Men kändes sååå knepig. Det var som att han var rädd för allt han såg utanför paddocken, dvs saker som ligger där dag efter dag, år efter år. Men läskigt ändå tydligen. Det kändes nästan varenda sekund som att han skulle ta bettet och skygga undan och sen dra iväg. Fick köra med avledningsmanövrar i 40 min drygt. Kändes sådär om man säger så, för han var verkligen ridbar idag. Så fin. Han gjorde aldrig något dumt, men det kändes som att han skulle göra det, och det var minst lika obehagligt. Han gick inte att lita på idag helt enkelt. För övrigt var han jättegosig och mysig.

Skyndade mig hem och hoppade in i duschen och sen hämtade jag Emili och vi begav oss mot Kungälv. Skulle vara där vi halv tre men var där två, kvart över två ringer Emili katt-kärringen för att meddela att vi var tidiga, bara så hon visste. Såg direkt på Emilis ansiktsuttryck vad som pågick i andra sidan luren. Emili lägger på efter en stund och meddelar att kärringen visst glömt bort att vi skulle komma och skulle vara hemma en timme senare. En timme som vi inte hade då jag hade lovat mamma att bilen skulle vara hemma fyra för hon hade ärenden att göra. Så vi åkte med andra ord tio, jävla, mil i onödan. Så risigt, så respektlöst och så dålig stil.

Men en trevlig sak som hände var att när vi var på väg hem till katt-tanten så hittade vi först ingen gästparkeringen, men visade sig att vi stått bredvid en hela tiden. Var tre lediga platser, på raken, och ett äldre par hade då precis kört in framför oss. Väntar snällt tills dom är klara, för det är en liiiiten parkering. Står ett garage precis bakom platserna, kanske fyra meter bakom bilarna, med andra ord inte mkt till svängradie. Tanten ställer sig naturligtvis på platsen mitt i och jag har med andra ord en jävla uppgift framför mig. Svor lite för mig själv att tanten inte kunde tagit en av de yttre platserna. Emili kan ha hört nån svordom med förresten.
Fixade och trixade, backade och hade mig och till slut stod vi helt perfekt inne på en ruta. Men var allt orolig där en stund. Så kommer tanten tillbaka ut till parkeringen när vi kliver ut ur bilen. Sa till Emili att nu kommer hon väl tillbaka för att se så jag inte kört på hennes bil, men aj så fel man har om människor. "Nej men hej, det där gjorde du bra. Ville bara be om ursäkt för att jag ställde mig på platsen i mitten, jag är så dålig på att parkera. Såg när du parkerade nu och ja, det var verkligen bra gjort." Jag trodde nästan hon drev med mig, för det hade ju kanske tagit fem min eller så att parkera, hörde att hon ändå menade allvar, men ändå så ursäktade jag mig väl lite med att jaa, jag har precis tagit mitt körkort så jag tar det sakta men säkert nu i början. "DET körkortet har du inte fått gratis, det ser jag. Det hade jag aldrig klarat av. Hemskt så duktigt av dig."
Jag blev så himla glad! Hon tog sig tid att gå ut ur huset, fram till mig bara för att säga det. Om ändå alla människor var lite mer som hon. Det värmde vill jag lova.

Hamnade i köer på vägen hem och efter tingstadstunneln så låg jag i fel fil. Var inte en chans att jag skulle kunna byta, så blev en längre väg hem via Mölndalsvägen. Men hey, tror det kan ha gått fortare än innerstaden i rusning ändå.
Ikväll så har jag och Emili varit ute och promenerat i en timme ungefär. Gick bland annat upp till lägenheten och tittade på utsikten. Sitter man på våran framtida trappa i trädgården så har man faktiskt havsutsikt. Jag och Emili tänkte norpa en röjsåg ifrån jula och gå lös på grannarna nedanför oss. Inte grannarna, utan deras buskar som skymmer sikten.
Sen så har vi tittat på SWAT med Colin Farell nu ikväll och bara tagit det lugnt.

Det har flyttat in lite av en kändis i vårat trapphus, men jag säger inte veeem ;)
Kan ge en liten ledtråd, personen har varit med i ett svenskt, populärt musikprogram på TV4 och är en jävel på att sjunga. Lite roligt.


image16
Jag och min framtida sambo

En ljuvlig liten en..

På torsdag ska jag och Emili åka ut till Kungälv och titta på kissemiss, Emili har hittat en ljuvligt söt liten rackare på blocket. "Leveransklar" i mitten av november. Hoppas att det kan bli något.
Ska åka till stallet tidigt på morgonen så vi hinner allt.

Imorgon så är jag ledig, ska bli skönt. Har inga direkta planer, bara att jag någon gång ska hämta bilen istan hos pappa och även checka utförsäljning av cyklar här på gården. Min kära cykel, not, la av på väg hem från jobbet idag. Eller ja, kedjan hoppade och den gick verkligen inte att få på. Så det fick bli att promenera hem resten av biten. Var inte yberlångt så jag överlevde :-)
Men känner att med tanke på att jag har problem med min cykel så ofta så passar det väldigt bra att kanske ha en extra. hehe.

Funderar på att gå en sväng på stan imorgon också, behöver verkligen ett par höstskor. De vita jag har nu läcker, det duggregnade när jag var ute med Stella nyss och jag hann inte gå mer än 200 meter innan det började sippra in. Inte så bekvämt om man säger så.

Vad mer har hänt idag? Inte så mkt kanske, hade butikskontrollanterna hos oss idag. Jimmy och någon till, dom plockade en kille som snott ett hänglås för 149 spänn. Verkligen värt en polisanmälan om du frågar mig.
Men jag hade inget emot att ta emot två snygga poliser. Snacka om att det inte är något fel på män i uniform.
Men har verkligen svårt att förstå det här med folk som snattar. Jag menar varför?! Varför inte bara betala för det du vill ha. Istället blir det nu att han får betala det han blir skyldig plus en polisanmälan. Vet inte hur det funkar sen om det blir anmälan från oss. Sånt har jag inte koll på. Men det är nog just en snygg sak att ha i bagaget, en prick i registret för snatteri.
Hade en gubbe för något halvår sedan eller så som hade handlat för typ 500-600 kr och snattat nån liten elgrej för typ 16 spänn. Det åkte han dit för, "ja men jag handlade för så mkt så jag tänkte att jag kunde ta den här på köpet" var hans argument. Runt sextio år gammal var han, nog kul att ringa hem till frugan och berätta att man åkt dit för snatteri.
Värst var nog när tre killar i 16års åldern åkte dit och polisen fick ta in alla föräldrarna. Var så hemskt att se, föräldrarna skämdes så och bad OSS om ursäkt för deras söners beteende. Tror nog dom fick utegångsförbud på livstid.

Har blivit medbjuden av Helen att åka upp till bohuslän för fest på fredag, och stanna över till lördag. Men jobbar så måste se till att lösa en hel del saker om det ska gå. Först att hitta någon som kan ta min lördag, sen se om jag skulle byta pass med Cissi eller inte (annars är det kört) sen så hoppas jag att Alice kan hjälpa mig med Stella. Vill verkligen åka så hoppas att det löser sig ;-)

Nu är det dags att krypa till kojs.
 SO LONG!


Kanske blir det en familj på fyra?

Satt och skrev ett långt inlägg igår kväll, trycker på publicera och sen inget mer. Allt försvinner. Tekniken är verkligen sanslöst bra när den funkar men oerhört fruktansvärt när den inte fungerar.

Har en hel del träningvärk efter i söndags. Kom till stallet vid tolv och tog en härlig skogstur med Stella, sen så kom hovslagaren och skodde Robban medans jag hjälpte Viktoria och Miracel med dressyren.
När Robban var färdig var det hoppdags! Anna hjälpte oss under hela passet. Hon är verkligen en liten expert trots sin ringa ålder. Var bra att få hjälp och Robban var jätteduktig.
Han är sju år gammal, i dressyren känns det att han har kommit en bra bit på väg men i hoppningen så ligger han långt efter, då Lotta inte hoppar alls. Han ligger väl på samma utbildning som en fyraåring, och det känns verkligen i sprången. Unghästshopp helt enkelt. Han hoppar femtio centimeter, minst, mer än han behöver. Stora, långa och höga språng men ändå väldigt bekväma. Hoppade lite diagonaler, försökte få honom att landa i rätt galopp. Det gick sådär, haha, men vi gjorde mååånga galoppombyten i stället. Inte meningen visserligen, men det gick :-)
Några språng blev lite sådär då jag gärna vill ha kontrollen, bestämma när han ska hoppa av. Han håller inte med utan anser att han har full koll och plöjer på. Då blir det inte riktigt så bra som vi tänkt oss. Trots att inhoppet kan bli katastrof så löser han upp det till nästa hindret i kombinationen. Några tillfällen fick jag dock lyyyfta över honom för att vi skulle klara oss.
Han var jättefin, gick bra i form under hela passet också. Brallade dock till ut av bara helvete då det dyker upp en hjullastare bakom ett hörn. Trodde nästan att han skulle skicka av mig, men icke sa nicke. Elin sitter kvar.

När jag stressat klart i stallet så drog jag till nästa stall och började med att ha en dressyrlektion för Jenny. Både ryttare och Fantasy var trötta redan innan lektionen så vi tog det väldigt lugn. De fick rida ruter ess, mkt skritt en del trav och lite skänkelvikningar. Fantasy svarade bra på övningen och det räckte till för att Jenny skulle bli ännu tröttare. Hon hade haft en hemsk bandyträning precis innan lektionen.
Sen var det Ellens tur, och det var hennes tur att hoppa den här gången. Byggde upp lite hinder och Fantasy skötte sig bra den här gången och Ellen har verkligen tuffat till sig. Nu var det hon som bad mig att höja och det gjorde jag med glädje. Hon hoppar ponnyn jättefint och det är kul att se dom hoppa tillsammans.
Fast sista rundan så hade nog Fantasy fått nog, hon vek av inför ett lite högre räcke och Ellen försökte igen, vek av en gång till. Ställde mig då bredvid hindret, men ajaj, då blev det en riktig meganit istället. Ellen gled av i slow-motion över hindret men slog sig som tur var inte. Hon hoppade glatt upp igen, red mot hindret ännu en gång och kom över med bravur. Var jätteroligt att se.

Igår kväll så var Emili här en stund, tittade igenom IKEA katalogen o gick igenom våra listor inför flytten. Känns bra att planera så här tidigt inför det mesta.
Sen gjorde vi inte så mycket mer, pratade och slappade. Kom fram till att vi dock har lite nya planer, eller snarare Emili har. Hon funderar på att köpa sig en liten kissekatt. Hade verkligen varit så roligt med tillökning i familjen :-)

Idag har Lisa lämnat Sverige och sitter nu på ett flyg till US & A. Helt konstigt vad tomt det kommer bli utan henne. Man har vant sig vid att ha henne här.

image15
En halv gnagar-elin och en hel terrorist-lisa

En bra förmiddag kan sluta desto sämre.

Halv åtta imorse hämtade jag upp Lisa hemma hos Emili och sen så har vi haft en härlig morgon i stallet. Skötte utsläppet, gjorde Robban fin och sen har jag ridit. Lotta har varit med och hjälpt till med, är alltid skönt. Blev några riktigt fina bilder som Lisa tog med sin fina kamera. Tyvärr har hon inte fått in dom på datorn och kunnat skicka dom för hon hittar inte sladden. 
Synd, har gått och längtat efter det hela dagen.

När jag kom hem så hoppade jag in i duschen och tog sen en långpromenad med Stella. Sen åkte jag och Emili till stan, shoppade loss på hemtex och Gina tricot. Har köpt fyra små-handdukar, en stor, en present till mamma och tre toppar. Ganska nöjd med mina köp, i vanliga fall hatar jag att prova i kläder men idag kunde jag fortsätta hur länge som helst.
Emili åkte hem för hon skulle ut med sina jobbarkompisar ikväll och jag åkte till pappa. Tänkte jag skulle umgås med honom lite, men han låg och sov. Blev ingen träff med varken Paula eller Johan heller, blir väl andra dagar antar jag.
Vet inte riktigt vad det är, men känner mig inte alls rolig. Är på riktigt taskigt humör, ska nog lägga mig snart och vakna upp gladare imorgon. Är orolig för en hel del saker inför flytten, hur allt ska gå ihop, inte bara just nu utan längre fram också.

Imorgon blir det eventuellt en liten hoppdebut för mig och Robban, ska bli riktigt roligt. Om inte annat så blir det lite cavaletti och något minisprång. Kan nog gå det med :-)


image14
Eftersom ridbilderna från idag inte är uppe än så hittade jag en annan bild på Robban-bobban. Tagen när jag själv longerar, så den är inte så bra. Men bättre än ingenting :-)

För intelligent för sitt eget bästa.

Min hund, hon är toksmart ibland, vid andra tillfällen är hon inte riktigt lika kvick.

Köpte en aktiveringsboll till henne för ett par veckor sen, trodde att hon skulle tycka det var jätteroligt. För er som inte vet så är det en bolliknande sak som man lägger godis i och när hunden rullar den på rätt vis så trillar en godisbit ut. Stella fattade hur som helst nada. Jag satt kväll efter kväll och rullade den åt henne, försökte lära henne hur hon skulle göra, hon åt glatt upp godisarna som trillade ut men tänkte minsann inte göra arbetet för att komma åt godbitarna.
Men så i lördags så kom min morbror och hans tjej hit ifrån Västerås och Stellas hälsningsfras är som alltid att hitta något man kan leka med. Aktiveringsbollen ligger framme och hon dyker efter den. När morbror inte kastar iväg den hårda bollen får Stella helt plötsligt en snilleblixt och börjar rulla den själv över matten, godis efter godis trillar ut. Stella blir eld och lågor och tittar på mig och ger mig en min som hon menar. "Jaha, var det så här man skulle göra? Varför SA du bara inte det matte?" och hon rullar vidare bollen. Nu finns det inget stopp för hur länge hon kan hålla på. Förutsatt att godiset inte hinner ta slut innan jag fyller på den.
Nu har hon dessutom kommit på att det är mycket lättare att rulla runt den på mattan i stället för på det hala trägolvet, så så fort bollen rullar av mattan bär hon lydigt upp den igen och fortsätter. Sen håller hon på så.

Satt och tittade på TV för en stund sen då jag hörde ett konstigt ljud, något prasslande ifrån mitt rum. Alice har ju gått och lagt sig tänkte jag och smyger in i rummet, där jag får se min hund stå med huvudet nerkört i min papperskorg. Smyger tyst fram, hunden märker ingenting då jag har TVn på hög nivå (annars hade jag varit avslöjad för länge sen) Frågar sen i lugn ton "Stella, vad gör du egentligen?" Lilla busan, kryyyper ner på golvet, fram till mig utan att så mkt som titta på mig. Jag säger ingenting, bara tittar och ler på den lilla snart tre år gamla lilla valpen på golvet framför mig. Svansen går, långsamt först och sedan snabbare och snabbare. Huvudet tittar längre och längre upp från fötterna tills hon möter min blick och dom där underbara, bruna små ögonen "Oj, var inte riktigt meningen att du skulle se det där."
Hade visst lämnat en hundgodispåse i soporna och hon hade väl kännt lukten. Vi kramades en liten stund och sen fick hon sin aktiveringsboll igen. Lika nöjd som innan.


Min helg är mer fullspäckad än vanlig. Är bara roliga saker men känner mig ändå stressad, har kanske bokat in för mkt saker på en gång. Men vill inte avboka något heller.
Imorgon börjar jag jobba klockan tio och går fram till sex, sen får jag skynda mig hem. Sen ska jag nämligen träffa tattarna och titta på idol, vet inte var någonstans än. Förhoppningsvis hos mig om det passar damerna, så slipper jag komma i säng så sent för på lördag ska jag och Lisa vara i stallet klockan åtta, sköta utsläppet och sen ska jag rida Robban. Lisa ska ta kort, så vi ska göra vårat bästa. Får bli vita lindor dagen till ära :-)
Stallet tar väl sisådär 3 timmar, max. Sen ska Lisa åka ner mot skåne-land igen, efter det lär det ta ett tag innan jag ser henne. På tisdag har hon packat sin väska färdigt för att åka till US & A.
Väl hemma måste jag kasta mig in i duschen, åka in till pappa för att träffa honom en liten stund. Ska lägga in bilder på datorn ifrån mobil och digitalkamera eftersom min usb-hub inte fungerar. Sen någon gång ska jag träffa Paula och sen på kvällen är det tänkt att Johan ska komma hit ifrån Halmstad, allt känns så ihoptryckt. Har ingen aning om hur det ska gå.
På söndag är det inte lika stressigt dock, jag ska vara i stallet vid ett, då kommer hovslagaren för att sko Robban, sen ska jag rida och vid halv fyra ska jag hålla varsin lektion för Jenny och Ellen.

Kommer att bli en fullspäckad men rolig helg, hur den kommer att tajma det får vi se när den är över.

image13
Stella och jag kramas lite, bilden är tyvärr inte från idag.

En träff med min sköna.

Sitter på msn, pratar med Paula och planerar in en date tills på lördag. Ska bli så roligt att träffa henne, när vi sågs på Bryggeriet så ja, jag vet inte hur jag ska beskriva känslan hur det var att se henne igen. Skönheten själv.

Idag så har jag haft en trevlig dag i det vackra vädret, var ute på långpromenad med Stella i förmiddags, var ute i nästan två timmar. Helt ljuvligt, träffade dessutom på Daniella och Rocco så vovvarna har busat av sig helt för idag.
Sen så har det ju varit jobb med idag, börjar få bort varorna som ska väck nu ifrån kassalinjerna, jobbade på rätt bra i lördags och byggde och hade mig. Hade Sara som assistent så det var helt perfekt. Så kommer man tillbaka idag vid två och ja då är det naturligtvis någon som tänkt till lite "gud va bra med tomma pallar, här slänger jag det jag inte orkar bygga in." Så kommer att få börja om igen på onsdag. Idag har jag försökt installera en TV/DVD med, gick dock inte toppen. Jag och Karro försökte med allt, jag sprang på rast och när jag kommit tillbaka hade hon fixat det. Bra med tekniska tjejer på jobbet :)

Ska rida Bobban imorgon igen, pratade med Lotta innan, hon hade haft en heldag med honom idag. Ridit 75 min i paddocken imorse, plus en promenad och sen så har hon löshoppat honom på kvällen med. Bra! Det behövde han, med all den energi som trots söndagens bravader inte försvann.

Är ledig imorgon som sagt, så det blir stallet vid något tillfälle. Innan det ska jag träffa Emili på torget en stund, kika runt lite, måste hitta en present till morsan som fyller år snart. Ska sätta in lite pengar på banken också, kika in på Hemtex igen, se om det fortfarande är rea :-)
Sen måste jag tanka bilen, helt själv?! :S Hur nu det ska gå, har fan aldrig tankat bilen själv. Får nog fråga om hjälp. Kom på vilken mack jag ska åka till... hehehe. ;-)


image12
Blir en bild på ljuvliga Paula idag. Or also known as Backass.


Doften av nybryggt kaffe.

Det finns nog inget bättre än att mäta upp hur många koppar som ska kokas och nästa köra ner hela nästan i burken med kaffe. Är den bästa doften jag vet. Inte för att doften av det färdiga kaffet är så pjokigt heller.

Sitter och äter lite frukost samtidigt som jag spånar runt över facebook. Skulle ha bloggat mig en liten stund igår kväll men det blev inget med det.
Hade en heldag igår, hade dressyrlektion för Ellen och hopplektion för Jenny. Fantasy den lilla skitponnyn var faktiskt riktigt duktig den här gången, jag slapp sitta upp på odjuret i alla fall. Nej, men hon var riktigt duktig igår. Tjejerna börjar komma på hur de ska rida henne nu. Sen promenerade jag vidare till nästa stall, började ta itu med stallet. Träffade Viktoria och Anna, tjejer jag verkligen tycker om. Viktoria hade fått reda på att jag hållit/håller lite lektioner så hon tyckte att jag skulle börja hålla lektioner för henne också. Hrm, säger jag. Vet inte om jag är så duktig och det sa jag till henne med, men efter lite tjat så sa jag att vi skulle prova nån gång iaf. Om jag får tid, herregud, lektioner hit och ridning dit. Mina söndagar är väldigt välfyllda nu.

Robban hade stått i lördags och bara gått försiktigt i fredags så han hade överskottsenergi som aldrig förr. Jag longerade i en halvtimme, spring spring spring bock bock och en liten stegring.. Sen kommer Lotta och longerar vidare en kvart till (Jag har svårt att komma åt honom på linan än så länge) Sen sitter jag upp, säger bara en sak. INTE ROLIGT. Robban var stel, osammarbetsvillig, pigg, allmänt motsträvig. Jag försökte en kvart eller så men sen fick Lotta faktiskt sitta upp och konstaterade att han verkligen inte var rolig. Skönt tänkte jag, då är det inte bara jag. Lotta rider riktigt rikgit bra och efter lite bråk så ser Robban helt fantastisk ut. Så jag fick sitta upp igen och jobba vidare, då var han verkligen jättefin.
Känner att det är skönt att få hjälp av Lotta så här i början, han är jäkligt speciell den här hästen, jag är inte i ridform och hon känner honom utan och innan. Så jag tycker verkligen att det är toppenbra. Gillar verkligen både häst och ägare.
Tog lite kort på honom när jag longerade häromdagen, blev inte så oerhört vackra men det är kort iaf. USB hubben fungerar dock inte på min kära laptop så jag måste till pappa och lägga upp dem. Ska försöka hinna göra det imorgon.

Nu är det dags för en kopp kaffe till ute på balkongen och sen en lång promenad innan jobbet.

image11
Jag, vid småbåtshamnen i Önnered.

Modell för en dag.

Det har jag varit idag jag. Jag och Lisa tillbringade en härlig förmiddag tillsammans nere på tippen. Har tagit lite kort i skogen och vid småbåtshamnen. Blev några riktigt snygga, men smart som Lisa är så lägger Lisa naturligtvis upp en av de bilderna när jag skulle leka knarkare. Tackar henne djupast för detta beslut.

Stack till jobbet vid halv fyra och kom hem tio i elva nu på kvällen, har haft VIP kväll för Julakortskunder mellan 20-22 men kom naturligtvis en segekund och var inte därifrån för än halv elva. Lagom segt att cykla hem då i totalt mörker.

Tomorrow ska jag till Robban igen, rida runt lite grand. Planerar att gå och simma med Sara på eftermiddagen också. Behöver röra på mig, men behöver också komma till en ridsportsaffär. Funderar på var närmsta tillgängliga är någonstans. Måste ha ett par nya ridhandskar och så ska jag köpa pälsglans till Robban också. Ett par ridstövlar behövs också men det är för dyrt för att prioritera just nu.
Just nu står det verkligen helt still vart jag kan tänkas åka imorgon. Känner inte direkt att åka till backaplan bara för det men det kanske krävs. Hrm.

image10
Idag blir det en bild från förmiddagens lilla photoshoot. Foto: Lisa Persson

Körkortsblomma.

En sådan möttes jag av idag när jag slutade, en present som grattis till körkortet från min kära faster. En jättefin orkidé. Fick även ett litet paket med tre påsar bilar, passade ju så bra :)
Hon är så omtänksam min lilla faster.

Har varit en riktigt riktigt bra dag idag, inget speciellt med den, men det mesta har flutit på som det ska. Har varit toppenväder här idag så jag och Stella var ute på långpromenad i förmiddags innan jag började jobba. Hon behövde det, och jag med för den delen. Hon har varit så konstig det senaste min lilla vovve. Tror att hon kan vara skendräktig men jag är inte säker. Beter sig konstigt gör hon i vilket fall som helst.

Sen så har jobbet gått bra idag med, jobbade kväll tillsammans med Jonathan, Helen och Davvan. Inga problem där, sen så har jag tittat på Desperate ikväll med, bra bra bra. Flisan och sambon har varit här ikväll med, försökte dock låsa dörren när Lisa kom men hon smet in ändå. Fan. Blir inte av med den bruden alltså, hur mkt jag än försökte. Min livsfarliga vakthund skrämde henne inte heller. Konstigt, dom flesta lägger benen på ryggen så fort dom ser den stora besten. Men inte Lisa nej, varken lättskrämd eller smart.

Vissa fyller systemet.

Den förste oktober, en riktigt födelsedagsdag. Jocke fyller år, Henke fyller år och främst så fyller Jess och Sambon 20 år idag. Har varit och firat Emili tillsammans med Lisa nu, blev glasstårta, fyra vinglas från Boda Nova och en flaska vitt. Hade så trevligt så.

Dagen har varit helt okej, har en del träningsvärk från min genomkörare med Robban igår. Men bara i högra delen av kroppen, jobbigt.
Gick jättebra att rida Robban-Bobban igår, han var verkligen toppenfin och Lotta var jättepositiv och nöjd, så det var kul. Var där "själv" för första gången igår och Lotta kom när jag longerat färdigt och suttit upp. Så hon hjälpte mig med ridningen.. Började naturligtvis att ösregna mitt i passet och var pisseblöt när vi var färdiga. Efter Robban var mätt, torr och nöd så tog jag en promenad i skogen och sen så körde jag över vägen och höll en dressyrlektion för Jenny och en hopplektion för Ellen. Gick riktigt bra, även om ponnyn är lite halvt skogstokig.

Var ruskigt kall och blöt när jag kom hem, la mig för att titta på film i sängen ett tag, hann inte titta klart så jag tänkte att jag skulle göra det nu. Är filmen I know pronounce you Chuck and Larry, dock piratfilmad på bio så kvalitén är inte direkt den bästa. Men det funkar i varje fall..

Imorgon måste jag verkligen städa mitt rum, ser ut som en orkan blåst omkring här inne och jag gissar att min kära mor instämmer. Halvt inte bra om man säger så.


RSS 2.0