Jag ska få fira midsommar

Det är helt ofattbart. Äntligen har jag fått tag på en vikarie till midsommar helgen, både torsdagen och fredagen. Det betyder att jag få åka upp till mormor och morfars sommarställe på Ängsö utanför Västerås och fira midsommar, precis så som man ska fira midsommar.
Det finns inget bättre än att vakna upp på midsommaraftonen, sen ägna dagen åt att plocka blommor och fläta ihop både en och en annan krans till systrar och kusiner. Sen en härlig midsommar lunch för att sen åka tillsammans ner till Ängsö slott och tillbringa dagen med att sälja lotter, spela på chokladhjulet, dansa kring midsommarstången, hoppa säck (i år SKA jag hoppa hem punchen till Solvik) och mingla runt med allt härligt folk. Ja, jag längtar verkligen till midsommar nu.

(och skänker en extra tanke till David som ställer upp för mig)

vi är ledsna. men en av oss sitter snart på väggen.

Antagligen har jag inte något att oroa mig för ang sticksåret mellan tårna på Stellan, men hon har fått gå omkring med en strumpa idag, bara för att vara på den säkra sidan och att hon inte drar på sig någon infektion.
Eftersom vi tränar på sand fick vi dessutom linda in tassen lite extra så att det inte skulle komma in sand i såret. Träningen gick dock inte riktigt som vi hade tänkt oss :-( Det var gemensam träning, med kortbanor. Något jag verkligen sett fram emot, man ska köra helt felfritt och träna upp snabbheten. Tyckte det lät väldigt roligt. Men när vi höll på att värma upp så började det smälla... :-(
K4 ligger ju inte långt ifrån hundskolan och dom hade väl någon övning av något slag. Stella satt apatisk resten av tiden. Det är så hemskt när hon blir sån. Försöker med pinnar, bollar, godis, roliga hundar, tråkiga hundar, roliga människor. Ja allt. Men hon bara stirrar rätt ut i tomma luften. Hon fick sitta hos Fredrik, som hon fullkomligt älskar, men inte ens det hjälpte.
Jag tänkte tanken på att sätta henne bredvid hunden Siri, men jag avstog ändå. Dom hatar verkligen varandra.. Tänkte försöka locka fram åtminstone en reaktion, men som sagt, det kändes ändå onödigt.

Min lilla voffsa är glad nu i alla fall. Vi har ätit varsin köttbullemacka och myst i soffan. Jag borde egentligen ställa mig och vika tvätt men jag har jätteont i ryggen, så jag sitter nog kvar här i soffan ett tag till... i mörkret dock. Lampan dog igår, och jag har ingen annan lampa i vardagsrummet... Fruktansvärt störande.

Men en trevlig sak är att Fredrik hade med sig tre vackra ramar med tre fantastiska A3 förstoringar på min älskade hund. Ska sätta upp dom imorgon på ena vardagsrumsväggen tänkte jag :-)
Så här ser bilderna ut i alla fall :

image237


inte mycket till hjälp

Stella har såklart hunnit ta av sig bandaget ja, minst två gånger, första gången så lyckades hon tvätta rent det bättre än jag, för den läskiga runda ringen runt såret försvann. Vill inte vara på det för mycket, men fick badda med alsollösning efter hon varit där och pillat. Det är ju en infektion i såret man är rädd för. Men det ser mycket bättre ut idag, själva "hålet" har börjat läka ihop och har en liten hinna. Dock blir det nog så att hon får ha tratt på sig under dagen, så hon inte stör läkandandet så att säga.

Nu har jag bråttom som fan.

Ha en bra dag allihopa!

en orolig matte.

När jag kom hem från jobbet så tog jag med mig en ny bok och min lilla vovve. Jag satt och läste i min soliga lilla glänta, Stella sprang omkring som en tok och hade allmänt roligt.
Satt där i närmare tre timmar och sen så har jag varit i missionskyran och tittat på en show ifrån min lillasysters konfimartion. När jag kom hem från kyrkan och stod framför spisen så märkte jag att Stella låg och tuggade på sin fot under köksbordet, kallade henne till mig och hittade ett litet sticksår på ena tassen, mellan tårna så att säga. Det var smutsigt runt omkring såret så försökte tvätta rent det med alsol-lösning, men fick liksom inte bort allt. Det var som en mörk ring runt såret.
Satte på en liten kompress och en wet-rap, hon försöker dock gnaga av den så hon har fått ligga bredvid mig i soffan och titta på Greys istället för att leka med Chilli. Hon är rastlös och ligger och vrider och vänder på sig - u t t r å k a d  s o m  f å - kallas det.
Jag vet jag vet, jag är en töntig orolig matte, men så är det när man har en hund som har slagit ut tre tänder på tre år och varit på otaliga veterinärbesök. Hon kan ju inte låta bli att skada sig och ha sig hela tiden...

Hoppas det inte är någon fara. Annars blir det veterinären imorgon efter jobbet.

Första middagen utomhus.

Har precis kommit in ifrån trädgården efter att ha spenderat flera timmar där. Helt underbart skönt. Har grillat och legat på en filt i solen och bara haft det skönt. Suttit och pratat med Emili i flera timmar och bara myyyyst.
Har fått inhandlat Mors dag presenter idag också, men vad det är vågar jag inte skriva här om mamma tittar förbi :-)
Träningstävlingen i söndags gick ganska så bra, hon är duktig min hund, även om det går aldeles för fort ibland. Men Mia var med och vi fick lite tips efteråt. Jag fick några bra om hur jag ska bromsa upp Stella innan koncentrationshinder, tror nog att det kan bli ganska bra. Det gäller bara att man ska komma ihåg att göra det på banan också. Sen så planerar jag att börja träna targeting med henne också. Dvs att hon lär sig att trampa med minst en tass på ett speciellt ställe, till exempel en duk eller platta av något slag. Det är för att träna upp att hunden ska trampa på kontaktfälten på balanshindren.
Jag ska bara ta mig i kragen och börja med det också :-)

En fullspäckad dag.

Igår var Emili här och vi fick i oss två flaskor vin, och pratade i jag vet inte hur många timmar. Väldigt trevligt blev det i alla fall.

Förmiddagen har jag ägnat åt att städa lägenheten. Det behövdes.. Men någonting är galet antingen med min dammsugare eller med eluttagen i min lägenhet. Precis som för några veckor sen så la dammsugaren av, precis när jag skakat av badrumsmattan. Försökte tömma den, det hjälpte inte, bytte eluttag och hade mig men inget hjälpte. Och precis som sist så helt plötsligt när jag håller på med något annat så går den igång av sig själv efter nån timme eller så. Jag fattar verkligen ingenting. Men men, städat är det nu i alla fall.

Snart ska jag iväg och hålla en hopplektion för Ellen uppe på hoppvolten, det kan nog bli kul. Synd bara att vädret inte är lika fantastiskt som det har varit den senaste tiden. Men, man får vara glad för det man har fått helt enkelt.

Framåt kvällen ska vi iväg och ha picknick för pappa och farmor som har fyllt år, efter det måste jag skynda mig iväg till hundskolan och vara med på träningstävling. Hoppas på att piska skiten ur dom allihopa :-)

image236

Tankspridd.. men solbränd.

Imorse lovade jag att hämta min sjuka lilla mamma vid tåget klockan 21:20 Tror ni att jag har ägnat dagen åt att komma ihåg det? Nope. Vid 21:00 flög jag upp av att min väckarklocka ringde, jag vet att jag bara ställer den om dagarna om det är något jag ska komma ihåg. Försökte rannsaka mitt inre, men det stod ett tag insåg mitt misstad och kastade mig in i bilen.
Jag hann fram med två minuter tillgodo :-)

Istället för att tillbringa dagen med att göra det jag borde, dvs ordentliga saker som att diska och tvätta så har jag legat ute i trädgården och halvsovit. Har även fått läst några sidor i Camilla Läckbergs "Olycksfågeln". Jag har haft det väldigt skönt och djuren har sprungit omkring och busat medans jag legat och solat i hettan. Det är verkligen sommarvärme ute nu, det är sagt att det ska hålla i sig ett tag till och det håller jag verkligen tummarna för :-)

image235

Jag svävar på moln.

Gud vilken underbar dag vi har haft!

Egentligen har det varit aldeles för varmt för att hålla på med en heldags agility, men jag har ändå lyckats hålla Stella väldigt sval och pigg. Jag hade med hennes lilla sovhus och pappa hade ett stort paraply som vi ställde upp, fungerade jättebra för att få skugga. Vi smällde upp våra små stolar tillsammans med resten av gänget ifrån nya varvet, hade ställets största och bästa hejaklack!
Första klassen var en agilityklass och Stella var aaaaningens pigg och jag tror nog att vi lyckades bli diskade fyra gånger under rundan, hon hoppade en del hinder som det inte riktigt var meningen att hon skulle hoppa. Men det hon hade ändå ett riktigt bra flyt, hon bara svängde över fel hinder lite då och då haha.

Andra rundan gick toppen, vi fick fem fel och en fjärdeplacering. Helt plötsligt var vi på våran första prisutdelning! Kändes oerhört roligt. De två andra rundorna i Hopp klasserna gick också bra, även om banorna var väldigt trixiga med svåra svängar. Vi fick två fel i vardera av de resterande klasserna och det var verkligen över förväntan. Vi diskade oss bara i en klass av fyra, när jag hade räknat med att bli diskad i alla klasser.

Det gick jättebra för resten av gänget också, även om det kom några frispel här och där. Men tror nog att vi fick i alla fall fyra placeringar till, varav beageln Thelma stod för tre av dom.
Pratade ihop oss lite och nu är det bestämt att vi även ska till Stenungsund och tävla den 14:e april. Roligt roligt!


image231 image232

image233

image234


Samlar på hundar?

Har precis kommit hem från en svettig agilityträning och efter den blev det lite bus med Zandra och Troja som var här och hälsade på. Mötte Zandra och hennes lilla engelska am staff vid vagnen vid Kungsten. Precis när vi sagt hej och så där kommer det fram två killar, som glor på hundarna, men framför allt troja. "Eyyyy, bryyden - var får man tag på en sån hund?" öööööh. Jag bara glodde på Zandra som glodde på killen, "eeh, ja jag har köpt min hund utanför Stockholm" "Amen fan, asså fan jag samlar på hundar" säger killen då. Börjar babbla om vart han bor och grejer, jag reser mig upp och går.

Folk är fan inte kloka i huvudet.

Nerverna börjar visa sig...

Jag är verkligen inte byggd för att tävla, men ändå så älskar jag det. Dock vet jag inte riktigt vad det är jag älskar. Jag blir nervös från det att jag skriver i anmälningen och sen trappas det upp och blir värre och värre fram tills tävlingsdagen. Jag har hållit mig ifrån att bli nervös vid ett enda tillfälle, då väntade nervositeten med att brista ut tills precis innan jag skulle starta. Jag kräktes precis innan jag skulle sitta upp på hästen. Ja, just det, kräktes. Kräkas av nervositet, det är sånt som folk som inte vill tävla gör - men jag VILL tävla. Verkligen!

Det spelar ingen roll om det är lagtävling, individuellt, KM, lokalt, regionalt, semifinaler eller första uttagningar - jag blir alltid nervös.

Igår kom PM:et upp på Kungälvs BKs hemsida upp där jag fick reda på att vår första start av fyra, börjar klocka 9.00 på lördag morgon. Det verkar ha fått nervositetsbubblan att spricka, jag hade problem att ta mig till jobbet igår. Jag skakade så mycket att jag trodde att jag skulle köra av vägen. Så har det varit även idag... Jag mår, hmm, hur ska man beskriva det? Som man tagit en överdos panodil, eller astmamedecin, jag skakar inombords på något vis och kan inte tänka ordentligt.

Så här kommer jag må tills lördag morgon, förhoppningsvis kan jag hålla nerverna i styr under själva tävlingen och göra mitt bästa och inte göra min hund besviken. Detta är dock ingenting jag kan garantera.


image230

Att kunna sluta.

OnlinePokerSkolan
Lektion nummer ett.

SLUTA NÄR DET GÅR BRA.

Jag har ägnat den sena kvällstimman åt att komma in i Onlinespelens värld. Jag skrev in mig på Unibet igår och kom över några kronor direkt. Idag har jag avancerat in till Pokerns värld. Jag tog med mig 9 euro ifrån mitt unibet konto, efter några förluster så vände det riktigt bra, I was on a role baby, och var helt plötsligt uppe i 19,40 euro (eller något sådant) Tänker, ja men jag slutar när jag kommit upp till 20 euro... Jag passerar tjugo strecket och lite till... Sen, ja sen, så gick det käpprätt åt helvete.

Det här får bli min första lektion, när det går bra, sluta - annars går allt åt helvete.

Nu ska jag gå och lägga mig.


.. jag får väl sluta välja

.. Jag får nog ta och sluta vin på bara utseendet på flaskan. Det är jäkligt synd faktiskt, för det har fungerat så himla bra hittils. Jag tycker om söta, syrliga, fruktiga, vita viner och älskar så klart när det stämmer överens med en snyggt designat flaska och etikett. Det låter kanske lite dumt, men så är det helt enkelt. Öppnade en flaska för en stund sen, och uäck! det var inte gott. Det är sällan jag inte tycker om en helt vanlig flaska vitt, men detta var inte gott. Kände dock att jag behövde lite alkohol i mig för att få nerverna att slappna av lite, så har gjort det till en dagens. Då går det i alla fall ner.

Morgonens träning på agilitybanan gick jättebra! Vi hade banträning och lyckades pricka in en tid med bara oss och två hundar till, Totte och Flamma. Solen gassade verkligen, och det var redigt varmt att springa runt i sanden. Vi provade att byta hundar några gånger, det var verkligen roligt! Väldigt kul att se Stella med en annan handler också. Mycket lärorikt och framför allt väldigt kul att se hur duktig min hund är.. även med en annan förare.

Resten av dagen har spenderats ute i trädgården, bara myst och suttit och tittat på djuren när dom busat och haft sig. Har gjort lite söklekar med Stella och Chilli har mest sprungit runt och tittat på. Jag har planterat lite i mina zinkkrukor och rensat lite ogräs.

image229

.. något över förväntan

Just nu är jag inne på den tredje delen av Stieg Larssons deckare om Millenium, Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander och ja, jag tycker om serien. Pratade med en kollega om dem häromdagen, hon säger att hon vägrar läsa dem mest bara för att alla andra gör det, eller har gjort eller tänker göra. Jag kan verkligen förstå det, man skapar sig en uppfattning när man hör alla prata om något de läst. Hur bra böckerna är osv.
Även om man inte gör det med vilje så bygger man upp förväntningar och ja, det är ju helt klart mycket lättare att bli besviken då. Jag blev besviken på den första boken, det måste jag erkänna, men tyckte att den andra delen var jättebra, trean har jag inte kommit så långt på än - men än så länge är den rätt så bra.

image226


Det här med att bygga uppförväntingar efter andras erfarenheter kan gå åt ett helt annat håll också. Jag, mina systrar och min pappa har varit på bio nu ikväll och sett Arn Tempelriddaren. En film som jag inte hört annat än negativ kritik om... Det visade sig vara en bättre metod, för jag tyckte om den! :-)

image225

Efter filmen åkte jag hem till Sara och satt och snackade skit med henne och Emma. Det var meningen att vi skulle titta på film först men vi fick inte igång DVD spelaren. haha. Så vi har suttit och snackat om Rhodos resan istället! :-) Det är typ tre månader tills vi ska åka men det var nästan så att jag ville börja packa nu när jag kom hem. Längtar verkligen tills vi ska åka...

På väg till bilen fick jag syn på årets första igelkott. Ljuvligt söt :-)

image227
(bild från googlesökning)


.. så försöker man vara duktig.

Jag har varit sjuk nu i ett par dagar, men idag känner jag mig mycket piggare. Fick ta fram dammsugaren för lägenheten ser ut som fan... Hann dammsuga vardagsrum och hallen, sen så dog dammsugaren...! Har precis tömt den så det är inte att den är full som är problemet. Jag har provat typ alla uttag i hela huset, men den vill bara inte igång. Jag som precis hade skakat av badrumsmattan inne i badrummet... Jävligt illa.

Jag blev så arg att jag gick och satte mig i soffan igen.

Stella och Chilli smet precis in ifrån trädgården, dom har varit där ute nu i nån timme eller två och dom har faktiskt samarbetat. Tillsammans har dom fångat åtskilliga getingar eller flugor eller vad det nu är dom jagar. Roligt ser det ut i alla fall.

Har börjat få lite ordning på trädgården nu och det är så härligt när grönskan kommer och blommorna börjar slå ut. Tog några kort på det, så får ni också se :-)

image222

image223

image224

Plantorna i krukorna är egenplanterade och jag hoppas mycket på dom !
(djuren är också egenplanterade, hoppas en del på hunden, katten är rätt störd)

... en jävla katt och tre toarullar.

När jag kom hem ifrån jobbet i onsdags såg det ut så här:

image217

image218

Kattrackaren har med andra ord sysselsatt sig själv när jag varit på jobbet.

Precis just nu när jag sitter och skriver det här, så helt plötsligt så kommer en av rullarna rullandes in i vardagsrummet igen. Då har kattrackaren varit inne i köket, hoppat upp på spisen, sen upp på kryddhyllan där jag lämnade en rulle, och knuffat ner den och in i vardagsrummet igen.
Ja, vad ska man säga. Hon tar ju egna initiativ i alla fall.

Här är hon dock ganska fredlig.


image221

Människor och pengar.

Nu har jag precis suttit och slötittat på Sanningens ögonblick på kanal fem. Herregud...! För det första så undrar man vad dom hittar folk? För det andra, hur kan man vara så ofattbart korkad att vara med i ett sånt program när dessa människor uppenbarligen har saker att dölja?
Varför sitta inför hela Sverige och erkänna att man varit otrogen, stulit, tycker att ens kompisars partner är snyggare än sin egen, att det är saker på ens partners kropp man inte är nöjd med?
Värst var det inte för personen som satt och skulle svara på frågorna, det värsta var att se deras vänner, partners och föräldrar - sitta och bli förnedrade inför hela Sverige.

Folk gör verkligen vad som helst för pengar.

Så sitter man i soffan igen.

Jag har blivit sjuk, och det med råge. Antagligen är det halsfluss jag har dragit på mig så just nu sitter jag hemma i soffan och är tyst. Småglor på TV med både hunden och katten sovandes bredvid mig.

Igår var vi hemma hos Emma, åt en jättegod grillmiddag som Emma fixat och skålade med skumpa. Vi firade bokningen av sommarens resa till Rhodos! Den 23e juli åker jag, Emma, Sara och Kristian till Rhodos och det ska bli SÅ himla roligt. Känns så himla skönt att äntligen ha gjort bokningen och veta att nu ska vi verkligen åka. Helt fantastiskt! :-)

RSS 2.0