Damn I'm good.

Ahhh. Sicket jäkla skitväder vi har. Det är typ orkan här nu igen, blir så jäkla trött. Inte nog med att jag nästan blåste bort med min kundvagn utanför Maxi, det ösregnar dessutom.
Har varit och storhandlat idag, har fått ihop det mesta för att verkligen fullfölja mina GI veckor. Har köpt massa grönsaker, bönor och massa annat.
Här har ni mitt nya skafferi :-)

image116


Emili har åkt bort över helgen, hon är nere och hälsar på sin lilla mamma. Det är tomt i lägenheten men det är ändå rätt så skönt vara själv. Det är lugnt och skönt, jag kan göra vad jag vill, när jag vill, hur jag vill :-) Störtskönt helt enkelt. Har tillbringat kvällen med kissen i knäet, vovven bredvid och lite Vänner på datorn. Finns det något bättre?

Middag har det blivit också, har lagat broccoligratäng med fetaost med räkor till. Huuuuuur duktig är inte jag?! Det var så himla gott, var länge sen jag lagade något som jag VERKLIGEN tyckte om.
Dessutom var det klart på typ en halv sekund, har nästan aldrig gjort något enklare i hela mitt liv. Så ja, mina kära matälskande läsare, detta är att rekomendera om man vill ha något lätt och gott.


image120
Receptet kommer här:

För fyra personer
4 ägg
150 g fetaost
1 dl creme fraiche
400 g kokt broccoli
1 dl finhackad dill
salt & peppar
skalade räkor
blandad sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa den kokta broccolin (jag hade ingen mixer så jag finhackade den bara)
Blanda ägg, fetaost, creme fraiche och broccolin. Tillsätt dillen (hrm, hade ingen dill så det blev en kryddmix med basilika, oregano och massa annat) och smaka av med salt och peppar.

Häll sen smeten i en smord ugnfast form och låt stå i ugnen i ca 20 minuter. Servera med räkor och sallad.

image121



Nu är det dags att stänga av datorn och därmed inga fler vänner avsnitt idag, det känns lite sorgligt. Först måste jag pälsa på mig och vovven och ta oss ut i stormen.
Måste få rejält med sömn inatt för imorgon bitti måste jag ut till stallet och ta hand om Robban innan ett niotimmarspass på jobbet, sååå, kommer inte sitta i soffan på många timmar, men när jag väl sitter här igen så är det dags för fredagens avsnitt av Lets Dance :-)


Första riktiga GI dagen.

Vädret hade verkligen kunnat vara bättre men det blev en ganska bra dag ändå.
Har varit ledig hela dagen och tog det lugnt hela förmiddagen, sen så åkte jag och handlade B-vitamin och en säck KRAFFT protein till Robban, sen åkte jag till stallet.
När jag kommit hem så fick jag ett litet Stellabusisinfall och var tvungen att ligga och gosa en stund. Gjorde en liten GI lunch, med sallad, skinka och vilöksskinka och en egen liten dressing med lätt creme fraiche, basilika,
oregano, vitlök och aromatsalt. Blev riktigt gott faktiskt.
image111

När Emili kom hem satt vi och pratade lite grann, sen läste hon mina tankar en aning och vi begav oss ner till Tippen och tog en promenad. Lite tråkigt för vädret har som sagt sugit hela dagen. Stella hade så klart jätteroligt och sprang typ sjutton mil medans jag och Emili kanske gick nån kilometer eller två. Är så himla toppen att ha
en hund som motionerar sig själv :-)
Dock blev hon ganska smutsig om man säger så. Var inte ens någon ide att försöka torka monstret när vi kom hem. Så det blev badkaret istället, Stella ÄLSKAR att bada. Men inte i badkaret om man säger så :-) Så hon ser lite ledsen ut...
 





Har suttit och gått igenom mina GI kokböcker för att bli lite inspirerad. Har sen skrivit ner världens längsta inköpslista...Dinkel, quinoa, avokado, nötter, mörk choklad och fetaost ska bli min kost de närmsta veckorna.
Jag ska gå in stenhårt för det här, men attans att det känns jobbigt!
Är så himla godissugen, det är verkligen ett beroende den här skiten.
Men! Den här gången ska jag verkligen klara av det. Har ätit bönsallad med kyckling nu på kvällen, fick dock trycka i mig lite extra bönor bara för att bli mätt :-) Men gott var det!

image115


 


Dröm till mardröm.

Igår morse när jag vaknade upp trodde jag verkligen att jag fortfarande drömde, solen sken så starkt att jag bländades. Det värmde så underbart när jag gick ut i trädgården i morgonrock med min kopp kaffe. Man fick den där underbara känslan av vår. Imorse när jag vaknade trodde jag knappt mina ögon. Aldrig har det kännts tristare att gå upp, usch usch usch vilken trist dag. Molnigt, disigt och blåsigt... Blä säger Elin.

Efter promenaden med Robban igår gick jag och Sara en runda runt tippen med Stella. Var jättefint nere vid havet vid solnedgången, även om man skulle varit där kanske tjugo minuter tidigare för lite mera ljus.

Har känt att jag har haft en nyttig helg, jag har rört på mig riktigt bra. Över en timma på gymmet i lördags och över tre timmars promenad igår. Känner mig jättepigg och nöjd.
Ska se om jag kan få fler tider på gymmet nu i veckan, måste verkligen komma igång med motionen. :-)

Åh vilken dag!

Hjälp vilken underbar dag. Solen skiner, det är vindstilla men lite kallt, och det luktar vår ute! :-)
Har varit ute på en två timmars promenad med Robban och det har varit helt underbart. Naturen luktar som bäst sånna här dagar.
image110

Nu ska jag och Stella ut på en riktig långpromenad också.

Jag är bränd.

Och nej, inte bränd av nåt kärlekstrams, inte utbränd av jobb eller stress, jag är bara bränd! Från topp till tå, men framför allt toppen. Mitt face ser ut som det nyss kommit ut ur ugnen, eller kanske från en kokande kastrull. Ja, kastrullen kan det nog ha varit. Jag ser ut som en kräfta och jag känner mig som en. Kan inte tänka mig att bli kokad är en underbar känsla nämligen.

Förutom det ovanstående faktum så har jag haft en riktigt bra dag idag. Förutom mitt uppvaknande. Låg och drömde något helt underbart, ni vet när man sover så där ljuvlig gott, man har nåt mysigt för sig i drömmen och vill aldrig vakna, och så POFF så kommer en katt flygande och landar så hårt hon bara kan mitt på min bröstkorg. Inte jättelätt att somna om efter det om man säger så. Förstörde min dröm gjorde hon också.
Efter jag kommit över mitt hastiga uppvaknande drog jag mig bort till 421 och gick lös inne på Cubus, där jag aldrig varit innan. Hade ett tillgodokvitto därifrån en julklapp och traskar rätt in i värsta rean så får ihop grejer för sex hundra som sen bara kostar mig typ tre hundra, så det var toooooppen.

Sen har jag varit på gymmet, tränat ungefär en timme, kondition endast. Tittade på handbollsmatchen samtidigt. Gud så spännande det var, höll på att trilla av maskinerna. Visst, det blev en femteplats, men hej det är vi nöjda med. Efter vinsten är vi ju dessutom direktkvalade till nästa VM.
Låg sen i solariet en tjugo minuter (nu inser ni varför jag är en kräfta) och sen blev det lite shopping på ICA, alltid lika skönt att glida förbi universums längsta köer nu när man är... eh, vad heter det när man scannar och bara betalar? Aja, sånt gör jag i alla fall.

Nu sitter jag och planerar en liten Londontripp för att hälsa på Paula, gud va roligt det hade varit.
Snart är det dags att krypa till kojs men innan det blir det nog ett vänneravsnitt till :-)

Sov gott allihop.
//kräftan

Låt oss dansa nalkar, sakta men säkert.

Klockan börjar närma sig åtta och därmed veckans Let's Dance. Sara, Sofia och Kristian är på väg hit för att avnjuta det med mig. Sara har ju börjat på Halmstad högskola och därmed flyttat dit för att följa i Emmas fotspår. Så nu bor två av mina bästa vänner i staden som ligger närmast mitt hjärta.
Det känns konstigt att ha dom borta så länge, men jag gjorde ju samma sak under gymnasiet och det gick ju bra. Vi är lika bra vänner innan som efter jag flyttade och vet att det förblir så tills Emma och Sara flyttar hem igen den här gången också.

Sanna vänner förlorar man aldrig.

Tick tack, klockan går och jag sitter och lyssnar efter fotsteg utanför. Då kommer vännerna och vinet :-) Ska bli gott med några glas vitt efter en lång arbetsvecka. Att sitta och titta på ögongodis ifrån Let's Dance skadar ju faktiskt inte heller. I början var Danny favoriten, kan man bli sötare men måste nog erkänna att bonden Karl-Petter har charmat mig en del med. Dialekten gör ju allt. Helt ljuvligt söt.

Men inget slår min älskade Måns. Grattis till rockbjörnen! :-)

image109

Jag har börjat ett nytt liv.

Det blev lite av ett nyårslöfte i år ändå trots att jag helt emot nyårslöften. Jag har börjat ett helt nytt liv känns det som, i alla fall till viss del. Jag är piggare, gladare, sover bättre och får mer gjort om dagarna. Jag har gjort en sån enkel och liten förändring i min vardag som gör att jag mår så mycket bättre.

Jag har slutat snooza! Ja det är faktiskt sant, numera när min nyinköpta riktiga väckarklocka ringer så går jag upp direkt! Jag är piggare på morgonen, piggare under hela dagen, får längre dagar och får mer gjort, sen lägger jag mig tidigare på kvällarna och i och med det får jag fler timmas sömn och sover bättre under natten.
Det känns helt galet skönt. Aldrig mer ska jag försova mig..


image108


Får man verkligen ha sådana dagar?

Uppenbarligen har inte många pengar kvar den här månaden. Igår var det sjukt dött på jobbet, jag och Norpan stod mest och glodde. Nej det gjorde vi faktiskt inte, hade mkt annat att göra men det var väldigt få kunder. Men vi hade fått fyra pallar bara med kläder, en del nyheter och jag har ingen plats alls. Så det svider lite. Jobbade till fem, då tillsammans med Amanda. Gick bra hela dagen, sen promenerade jag och Amanda och mötte Norpan vid Plantagen och gick vidare mot Högsbo industriområde, till NRJ's Beachvolleyhall. Spelade sen beachvolley i två timmar med jobbet, tror vi var tolv eller tretton stycken och jag kan inte säga annat än att det var länge sen jag hade så jäkla roligt. Josef, Nathanael och Cammie skrämmer mig dock, dom är inte så jättegoda förlorare om man säger så. Men vi bytte lag tre gånger, jag var med i vinnande gånger alla utom en, så vann i alla fall sex matcher. Det var roligt :-) Var så härligt att bli lite trött också, jag har spelat en det volleyboll innan men inte beachvolley, man blir ju inte alls lika varm i vanlig volleyboll. Sanden är typ kvicksand och man slänger sig hit och dit och kämpar med känns det som, hade sand i, under, mellan varenda kroppsdel. Låg i alla fall ett kg innanför BHn.

Efter två underbart roliga timmar hoppade vi snabbt in i duscharna och försökte få bort så mycket sand som möjligt. Blev sen skjutsade hem till Mathias där vi tittade på Sverige-Frankrike. Var dock inte så roligt, Sverige låg under med fem mål typ hela matchen, förlorade rätt rejält så det var en lite mood-killer, även om Sverige faktiskt spelade bra! Satt sen och lyssnade på reggae och drack öl, pratade en massa och sen blev jag lite trött, tryckte mig in hos Andreas och somnade nästan, låg och lyssnade när folk pratade, det är verkligen något som är sjukt sövande ibland. Sen fick jag ta mig i kragen och bestämde mig för att gå hem och lägga mig, så jag promenerade hem. Jag bor bara fem minuters gångväg ifrån Mathias så det är väldigt skönt.

Jag har sovit underbart bra inatt, vaknat några gånger nu på morgonen och trott att jag försovit mig, för att jag kännt mig så utvilad. Men så har inte fallet varit, så jag gick och hämtade datorn och nu ligger jag i sängen, tittar på när katten försöker äta upp en av mina orkidéer, mina nyinköpta rosor har hon redan ätit på. Hunden ligger vid mina fötter och gör för tillfället inte mycket väsen av sig. Lyssnar på McFly - Transylvania, som är en sån underbar låt.

Ganska snart ska jag gå upp och göra mig klar för att åka till stallet, ska rida Robban först. Blir nog lite cavaletti idag tror jag, sen ska jag ha lektioner för Jenny och Ellen. Så det blir trevligt :-)

Innan Robban ska jag ut på en riktig prommis med vovven och även städa lite i mitt bombnedslag till rum.

Ha en bra dag allihopa!

image107
Stella och Stellas stackars mobboffer Ville, vit schäfer (även om han inte är så vit)


En katt färre

Ja, en katt färre blir det i den här familjen om jag ger efter och släpper ut gaphalsen. Vi har svår storm här nere i Göteborg och uppe på höjden där våran lägenhet ligger är det livsfarligt.
Stella och jag var ute och gick för nån timme sen och jäklar säger jag bara vad det blåser. Motvind hela tiden med så klart, Stella tyckte klart att det var sketskoj! När vi kom tillbaka var hon fortfarande pigg som en mört och fick vara ute i trädgården medans jag sminkade mig, Chilli stod vid dörren och skrek högt och ville att Stella skulle komma in igen. Kanske kan hon ha bett om att bli utsläppt också, har fortfarande svårt att skilja på de två vrålen.
Men om jag skulle tröttna på hennes vrål så är det ju bara att släppa ut henne, hon lär flyga bort lätt som en fjäder.

Inom kort måste jag byta byxor och jag kan väl inte direkt påstå att det lockar att krypa ur mina mjuka nya mysbyxor för att hoppa i mina sträva, obekväma blåkläder byxor. Suck. Men jobbar med Norpan (har hoppat på Örjans smeknamn för LillCamilla) idag och det är alltid en fröjd.
Snart är det dags att bege sig mot jobbet, ska hämta upp mamma på vägen som ska låna bilen idag. Ska ta med hennes nya blender och även semlor till henne och Alice, men dom får käka dom fort för jag vet att Alice ska åka bort i eftermiddag, men men, grädde går alltid ner. haha. Jag har dock inte fått i mig min första semla för året än.image106

Har ni det?


Det finns inget värre

Jag tror att jag har kommit på världens värsta I-landsproblem, FOLK SOM INTE BLINKAR I RONDELLEN! Jag blir tokig när folk kommer körandes i rusningstrafiken, väntar i rondellen och INTE EN JÄVEL blinkar som dom ska i rondellen. Då väntar jag hellre en stund än att riskera att smälla, men ja då har man grinpellar bakom sig istället och jag sitter förbannad och svär för mig själv i rondellen. Vrålar högt men ingen svara. Jag menar BLINKA BARA FÖR FAN. Hur svårt kan det vara?

Slutade fyra idag och har fått lite gjort idag, var en runda på torget. Har äntligen köpt en ny almanacka! Var även inne på Twilfit hos världens bästa Anna-Karin och kollat bhar. Som vanligt är det de bhar som Anna-Karin först har sagt "nej, förresten denna kommer inte passa" eller "gumman, det här är en chansning" som passar. Det blev tom två stycken, en i beige och en svart för priset var dessutom sjukt bra.

Tisdag kväll och onsdag morgon var bra för mig. Ni vet den där känslan när man tittar på någon, blir aldeles varm i kroppen och trots att ni inte känner varandra så känner ni samma känsla tillbaka.
Jag har inte kunnat få honom ur huvudet, men det känns omöjligt att vi någonsin ses igen. Men jag har ändå den där känslan kvar, att bara en blick, några samtal, kan få en att känna sig oövervinnerlig och oerhört vacker.
Det kommer att ta ett tag innan jag kommer ner på jorden och känner mig vanlig igen.

och det känns underbart..


image105


Så när man väl kommer till skott..

ja, då går det inte alls som man vill.

Suttit framför datorn nu det senaste och för sent kommer jag på att jag borde installera Photoshop. Men jag vet att om jag gör det så fastnar jag direkt. Så tänker att "det gör jag imorgon" så att jag ska ha lite mer tid på mig. Nu ikväll kom jag på det när kvällen fortfarande ung, tror ni att jag hittar det då eller? Nej, så klart inte. Har gått igenom alla garderobsutrymmen, hela balkongen (som fortfarande är full med överblivna flyttlådor med skit vi inte vet var vi ska göra av), byrån, skrivbordet och hela den förbaskade bokhyllan - men nej, det är inte nånstans. Ringde tom. med mamma för att se om det kanske fanns där. Men icke sa nicke.

Det är så himla typiskt min tur.

Imorgon är det inventering och jag har ägnat större delen av dagen åt att gå igenom klädavdelningen, eller i alla fall arbetsbyxorna och städat och hängt allt i storleksordning. Ett ganska tråkigt uppdrag jag gav mig själv men det kommer åtminstone att underlätta saker och ting imorgon. Eftersom det kan bli ganska tråkigt att stå och räkna spjut efter spjut, hylla efter hylla, skepp efter skepp så kom jag ju på den briljanta idén att ta fram min oanvända MP3 spelare! Laddade den full med nynedladdad musik, satte sen på den för att testa. Funkar det? NEJ.
Suck säger Elin.

Vi övergår då till plan två, Elins mobiltelefon som det faktiskt är riktigt bra ljud i. Pluggar in den i datorn för att föra över musik, ser att det är maaaaassa utrymme på T-FLASH men ingenting på den biten som kallas NAND. Jag förutsätter att detta är minneskortet och telefonminnet, men får jag det att hamna på minneskortet? NEJ.

Sen har jag ett till problem som är ännu större än de ovan nämnda. Alla bilder jag för över till datorn beter sig som om de vore skrivskyddade. Jag kan inte ändra dom på något vis om jag inte först går in på Paint och sparar en ny version av dom där. Jag kan alltså inte vrida, flytta, byta namn eller nåt på dom innan det. Detta är ett STORT problem. Kollat inne på egenskaper och inga är skrivskyddade. Är det någon som vet vad detta kan bero på? Skulle verkligen behöva hjälp här.


It's just not going my way.

En stjärna föds.





För er som inte känner igen henne så är detta en av Sveriges framtida stjärnor.
Kommentera gärna och om ni vill kika in på hennes blogg, länkad under Lillasyster :-)

Solsken och ösregn.

Idag har varit en bra dag!
Så kan man enkelt börja dagens blogginlägg. I förmiddags fick jag äntligen ut Stella på en riktig promenad. Var ute i kanske 45 minuter och det var hundar ööööööverallt. Solen sken och tempraturen var helt perfekt för en promenad. Stella var fruktansvärt skitig efteråt och väldigt trött :-) Tål att tänkas på att hon knappt fått nån motion på nästan en månad, känns sjukt konstigt att säga så. Men hon har ju totalvägrat... Så fort kopplet åker fram så springer hon och gömmer sig. Nu däremot är det andra bullar :-)  

Har haft en hoppgrupp idag med tre ponnyryttare ute i Billdal. Gick riktigt bra kändes det som, hoppas och tror att tjejerna  var nöjda i alla fall. En ponny med ryttare var verkligen ett slående ekipage. En d-ponny som hoppade bättre än någon annan häst jag sett på väldigt länge och ryttare och häst var verkligen i symbios tillsammans. Det var verkligen roligt att se.

Så klart så försvann ju det fina vädret tills dess att jag skulle vidare till mitt stall. Började ösregna när jag tog in Robban, så ruskigt tråkigt. Men det har gått väldigt bra idag med, han var toppensnäll att hålla på med i stallet och mycket mjukare att rida idag än igår. Men det ösregnade när jag red och när jag kom hem så var jag blöt in på bara skínnet, svinkall! Fick i mitt lite pyttipanna och stekt ägg och sen så la jag mig i badet i si så där en timme eller nåt haha. Helt underbart skönt så jag var tinad när jag klev upp igen.
Sen har jag suttit och pratat i telefon med min mor och min far, kollat lite vad dom sysslat med det senaste och fått uppdaterat dom lite mer om vad jag gjort det senaste.

image104Sen så har jag ett nytt smeknamn på min hund... Tjockis har hon fått heta den senaste veckan. Lite bakgrundsinformation är att min hund är tre år gammal, väger tretton kilo (*där den normalstora border collien kanske väger runt 20-25 kilo) och har aldrig varit särskilt matglad. Nu har hon däremot ätit ett högaktivt foder i några veckor och det visar sig redan, hon har lagt på sig jättebra och man känner inte längre revbenen så lätt. Usch, det låter som hon är sjukligt smal. Nej, det är hon inte. Men hon är väldigt späd och liten, men som sagt, det håller vi på att få ordning på nu. Så Tjockis får hon heta just nu, är dock lite rädd att hon håller på att tappa de kilon hon gått upp för hon fäller som aaaaldrig förr just nu. För två sekunder sen så attackerade hon mig i soffan för ett litet kramkalas/brottningsgrop och nu har jag en hårboll i munnen. 
Men fortfarande är hon världens sötaste och mest kramgoa vovve som finns! :-)




 


Sicken kock man är va.

Njae, vi vet ju alla att jag inte är någon höjdarkock, men med lite hjälp blev kvällen en succé. Kändes det som i alla fall. Till förrätt åt vi toast med chevre, smält i ugnen och flytande honung ovanpå, helt ljuvligt gott som alltid. Emili hade inte ätit det innan men hon gillade det också, hon körde som jag och smetade på lite extra honung. Det gör det lite sötare, för chevren har ju en ganska speciell smak. Men GOD :-)

Sen så blev det ju flygande jakob som varmrätt, jag har alltid gjort den med grillad kyckling innan men idag blev det kycklingfiléer och det blev minst lika gott. Dock lite för tunn sås för min del, nästa gång ska vi vispa grädden bättre.

Till efterrätt åt vi morotskaka som också blev toppengod. Emili gjorde glasyren och den blev helt fantastisk, färskpressad citron gjorde en sån skillnad med smaken. Helt underbart.
Så har vi druckit Black Tower hela kvällen, men med så låg alkoholhalt så känner jag inte av nåt alls, och har ändå druckit lite grann om man säger så.
Har suttit och pratat om allt mellan himmel och jord och kommit in på en hel del udda samtalsämnen. Det går inte att beskriva hur skönt det är att ha sånna vänner, de man kan prata med precis ALLT om. Imorgon åker Emma till Halmstad och för första gången tar hon Sara med sig som också ska börja på högskolan där. Håller alla tummar jag har för dig älskade Sara och jag vet att det kommer att gå aldeles utmärkt för dig :-)

Nu har jag suttit och planerat lite inför morgonens hopplektion, ska ha Fantasy med någon av tjejerna på och sen två ponnyer till som jag inte känner sen innan. Men det ska nog bli bra. Har satt ihop lite övningar och skrivit en lathund åt Jennie som hon ville ha när hon skulle träna själv och inte kunde avstånd och galoppsprång.
image103
Har varit hos Robban idag och det har verkligen gått över förväntan. Mamma körde dit mig i förmiddags och sen fick jag skjuts hem av Lotta.
Tog in busen så fort jag vägt upp alla höpåsar och sen så fick han stå lös i boxen medan jag mockade, i början var han lite stissig och sprang mest runt men röt till lite, inget pjosk längre och ja, då lugnade han sig och började smaska på sitt hö och sen var det inga problem.
Sen så har jag haft honom lös i stallgången under tiden jag borstade, lindade, hämtade saker i stallgången och han var så duktig. Stod blickstilla och buffade runt och kelades. Den senaste tiden har jag ju knappt hunnit hantera honom, han har mest stegrat sig och hoppat runt i stallgången så det här var en sån skillnad att jag knappt kunde tro mina ögon. Att jag har tränat horsemanship med honom och bara det den senaste tiden har verkligen hjälpt. Han är helt annorlunda och det känns så himla härligt att verkligen kunna hantera honom ordentligt igen.

Promenerade sen runt i si så där en halvtimma och sen så satt jag upp när Lotta hade kommit. Lilla Robban har stått i nästan en vecka så han var väl lite busig, inte så koncenterad om man säger så men det gick ändå över förväntan. Först så kändes det som att han skulle dra mig ur sadeln för han var så stark och pigg men sen så jobbade i skritt ett bra tag och kunde sen gå över till trav och fortfarande sitta på en hyfsat samlad häst. Så det var verkligen trevligt.

Nu är det verkligen på tiden att gå och lägga sig, klockan är närmare tjugo över två och ja, det är faktiskt en dag i morgon också.

Godnatt på er godingar!

Oj vilken dag det blev.

Igår när jag kom till jobbet och stod i kassan mellan nio och tio  var det så dött att jag höll på att somna, sålde för knappt 5 tusen på en timme. Idag när jag kom klockan tio så hade Cissi redan sålt för 18, bara det kunde ju ge oss en liten försmak av vad som komma skulle. Hjälp va folk det har varit på jobbet idag, helt sjuuukt mycket. Kunde verkligen inte förstå varför men kom sen på att vi släppte ut ett nytt månadsblad igår med en hel del billiga varor, varannan människa ska tydligen ha ett konvektorelement hemma. Men hej, vi klagar inte.
Mellan tio och sex så har jag spenderat all tid i kassan förutom en timmes lunch och kanske en halvtimme städandes på min avdelning, som har sett ut som ett bombnedslag idag efter alla galet köpgalna kunder.
Förstår inte heller var folk fått pengar ifrån helt plötsligt, men de tar väl ifrån barnens sparpengar när deras egna tryter. haha, nej nu var jag dum! :-) Har varit jobbigt för fötterna idag, men det har varit rätt så mycket trevliga kunder och det underlättar alltid!

Nu sitter jag och softar lite framför tvn, har varit hos mamma och ätit min favoritkyckling, med bladspenat och soltorkade tomater - helt fantastiskt smaskens! Ska lägga ut receptet till er :-) 

Min förkylning är ju här igen, blir tokig. Har inte varit frisk länge och nu är skiten tillbaka, exakt samma sak som innan. Förkyld, huvudvärk, ont i halsen, hes och framför allt så nyser jag koooonstant. Helt tokigt jobbigt. Käkar de där förkylning-ta-bort-tagarna man kan äta för att driva bort en eventuell sjukdom, dricker massa c-vitamin och knaprar värktabletter. Så jag hoppas verkligen att jag inte blir värre... Pallar inte att bli sjuk en gång till, det vägrar jag.

Nu ska jag krypa till kojs, sova riktigt gott och sen spendera dagen ute hos Robban imorgon och sen hem och förbereda middagen och en eventuell utekväll, och JA jag lovar att ta det lugnt i helgen :-)

kram på er allihop!

ps. läcker jag är va? :-)

Planering inför helgen

Sitter just nu och planerar lite inför helgen, planerar in en middag hemma hos mig på lördag. Än så länge är det jag, Emma, Sara och Emili. Eventuellt blir det Kristian och Sofia också, problemet är dock platserna. hehe. Har ett litet kök och bara fyra stolar och en datastol, så blir det allihopa så får jag väl stå eller nåt. haha.

Till förrätt tänkte jag ha toast med chevre och honung, ca 1 cm chevre per toast, på med massa honung och in i ugnen tills det smällt lite lagom. Helt ljuvligt gott.
Som varmrätt blir det en av mina favoriter, flygande jakob. Har alltid älskat det, fick det alltid på min födelsedag när jag var yngre och man fick önska födelsedagsmat :-)

Flygande Jakob


Ingredienser

1 kg kyckling

140 g bacon

2-3 bananer bananer

2 dl chilisås

5 dl vispgrädde

1 ½ dl jordnötter

image101
Gör så här:

Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.


Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.


Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.


Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.


Servera med kokt ris och sallad.

Till efterrätt blir det en smaskig morotskaka, känns alltid nyttigare om man slänger i lite grönsaker :-) haha. Gott gott gott.

Anders morotskaka

Ingredienser

1.75 1.75 dl matolja
3.5 3.5 dl socker
3 3 st ägg
1 1 tsk kanel
1 1 tsk bakpulver
1 1 tsk bikarbonat
1 1 tsk vaniljsocker
3.5 3.5 dl vetemjöl
5 5 dl riven morot
Till täcket:
100 100 g Philadelphiaost
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl smält smör
150 150 g florsocker
1 1 msk citronsaft
kokos till dekor

Gör så härimage100

1. Vispa olja, socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser med mjölet och vänd ner det. Rör ner morötterna.

2. Smörj och bröa en rund form, gärna med löstagbar kant, häll i smeten och grädda kakan i 160° ugn i ca 60 minuter. Låt den svalna.

3. Blana alla ingredienser till täcket och bred det över kakan. Strö över kokos.


Svacka.

Jag är nere i en svacka, förhoppningsvis bara en liten en. Jag är så lättirriterad och grinig att det finns inte. Det hjälper så klart inte när vissa människor omkring mig inte beter sig som folk heller..
Känns bara som att allt går åt pipsvängen, har inget positivt att säga just nu över huvud taget. Vill bara klaga klaga klaga. Men har ingen att klaga hos, ingen att prata med. Det suger stenhårt.

Min hund älskar jag.

image99
Min älskade Stella och hennes gamla polare Foxy, vila i frid lilla tösen.

Freestyle it

My Dog tävlingarna är över för iår och jag tog mig dit i söndags för att see Freestyle tävlingarna, såg klass två och tre och fick se några av mina favoriter ifrån förra året.
Fick filmat ytterst lite men jag bara måste visa er två av de klipp jag faktiskt fick ihop. Tyvärr är kvaliten inte så bra och jag har så klart missat de bästa bitarna ur programmet, men lite får ni se :-) Så nu kan ni tänka er att jag har blivit återinspirerad. Det är dags att börja träna Stellan på riktigt! Har kört lite idag i vardagsrummet och det går redigt bra, nu spatserar hon omkring på bakbenen ett litet tag och har en del rörelser klara utan muntligt kommando. Så det är en ganska bra bit på väg, det jobbiga är att komma ut igen då det fortfarande smäller häromkring.
Hon börjar gå upp lite vikt efter att jag bytt foder till en högpresterande sort av vårat gamla vanliga foder. Hon tycker om det och som sagt, nu börjar det visa sig, hon lägger på sig :-)

Sluttjatat från min sida, nu är det på tiden att visa upp er Freestylens värld.

Lydia och Jim, 11 årig golden retriever



Lilja och Goa, en 4 årig nova scotia duck tolling retriever


I samband med detta kanske en liten presentation av sporten Freestyle också kan vara käck.
Freestyle har "funnits" i Sverige sen ca 1999 men blev inte en officiell hundsport förrän 2006 då den första officiella tävlingen hölls på My Dog på Svenska Mässan i Göteborg, arrangerad av Göteborgs Hundungdom.
Kort och kort kan Freestyle beskrivas som en tävlingsgren där hund och förare utför ett dansprogram :-) Föraren sätter ihop ett program, uppbyggt på hemmagjorda tricks, tillsammans med musik och gärna en matchande kostym som gärna får höra ihop med musiken så utför man en show på ca 2-5 minuter lång.
Det är en fantastiskt rolig sport att titta på och att syssla med, jag är fortfarande heeelt oerfaren på tävlingsbanorna inom det här men jag VET hur fantastiskt roligt det är att jobba tillsammans med min hund.

Det finns än så länge tre olika tävlingsklasser i Sverige och det är följande:

Freestyleklass I

Är öppen för alla hundar som inte har startat i klass II eller III.

Obligatoriska rörelser:
- snurr (hunden snurrar runt sin egen axel på ett eller annat vis)
- slalom (hunden går i slalom mellan dina ben)

- valfritt positionsarbete (hunden följer med sin förare på antingen höger eller vänster sida, mellan förarens ben eller i frontposition i minst 5 m, under en och samma sträcka)

Freestyleklass II 6

Är öppen för hundar som erhållit uppflyttningspoäng i klass I.

Obligatoriska rörelser:

- distansarbete

Freestyleklass III

Är öppen för hundar som erhållit uppflyttningspoäng i klass II.

Klassen har inga obligatoriska rörelser.

Mellan de olika obligatoriska rörelserna som finns så är det bara fantasin som sätter stopp. Domarna bedömmer sedan efter följande:

Tekniskt:

1. obligatoriska rörelser

2. Svårighetsgrad

3. Samarbete med hund

4. Flyt i programmet

Artistiskt:

1. Koreografi

2. Utnyttjande av ringen

3. Anpassning till musiken

4. Utstrålning

5. Kostym

I början var det främst yngre människor som höll på med den här sporten men nu har fler och fler vuxna fått upp intresse för den här fantastiska grenen och förhoppningsvis håller det i sig.
Jag kommer att fortsätta kämpa, det är en sak som är säker! :-)

image97
Stella med sina två livvakter då vi fortfarande bodde på Dagiset i Harplinge.
från vänster har vi Prins, sedan maffiabossen Stella och längst till höger Nova

Nu när jag var inne på My Dog så råkade vi passera en bil som är allt för ball för att inte publicera här.
image98
Ganska passande va? :-)


Oj, vilken helg det blev.

I fredags var jag sjukt trött på jobbet, var inte alls på G när Helén påminde mig om att vi planerat in en liten förfest hos Gabbi, följd av en utgång. Hade helt glömt bort det och hade inte alls förberett mig.
Men efter lite övertalning från Heléns sida så drog jag hem på lunchen och hämtade saker. Efter jobbet drog vi till Helén och gjorde oss iordning där. Efter några glas vin så tog vi taxi till Gabbis lägenhet inne istan.
Hade jättetrevligt, drack lite mer, pratade och bara hade det trevligt. Pratade mycket med Camilla som kom hem i från Thailand fredags morgon. Kan inte säga att det kändes underbart att sitta jämte henne dock. Svart som sot och jag rosa som en gris. Hon så himla brunbränd och strålande glad som alltid.

image94Vid ett-tiden tog vi oss i alla fall vidare mot avenyn och faktiskt till Nivå, där jag aldrig varit innan. Var rätt så lite folk men hade sååå roligt ändå. Jag och Helén buggade och hade allmänt roligt. Blev helt plötsligt rätt kalasfull, och det var nog inte ensam om att vara. Var hemma vid halv fyra tiden och vid det laget, för full för att somna. Så när jag skulle upp och jobba vid halv tio lördag morgon så var jag riktigt jäkla trött och sjukt bakfull. Att jobba igenom sig en hel dag var iiiinte roligt. Tack vare Sarah och Josefine på jobbet så blev det lättare, härligt att ha såna goa arbetskamrater.

När jag äntligen kommit hem igen var Lisa där :-) Hon hade kört upp på morgonen och spenderat dagen tillsammans med Emili som var ledig. Partysugna var dom också, ha! sa jag och gick och la mig. Sov i si så där en timme eller två och efter jag vaknat till, ätit lite och tagit ett långt bad kom jag fram till att jag nog skulle orka med en liten utekväll till.
Drack lite grand hemma och tog sen en taxi in till Sticky Fingers där vi hade en riktig helkväll. Jag var dock lite väl trött och hade ont i fötterna efter två kvällar i skyhöga skor. Så det blev inte allt för sent, fast resan hem tog dock liiite längre tid än beräknat, så vi var väl hemma vid halv tre kanske.

Nu har ju faktiskt snön drabbat oss här i Göteborg också och man kan lugnt säga att det märks att man inte är van att promenera i skiten. haha. Nej, skämt åsido, det är härligt med snö, men med höga klackar och en del alkohol i kroppen så var det en ganska dålig kombination. Låt miimage93g gå igenom det bit för bit... Är på väg ifrån Sticky, snö överallt och vi trippar fram med små små steg för att inte ramla. Lisa med en snöboll i handen, goes after Emili. Emili sätter fart för att komma undan. Jag går bakom och ser allt hända. Emili tappar balansen, skriker högt, skjutsas in i skyltfönstret med händerna för att ta emot sig, misslyckas och kastas istället baklänges. Knall fall på en snöfylld trottoar. Fortfarande med cigaretten i handen "Klarade sig ciggen sig" är det enda hon får fram ur skrattsalvorna. Jag och Lisa la oss nästa raklånga av skratt, det var riktigt jäkla länge sen jag skrattade så mycket, herregud vilken syn. Börjar fnittra bara jag tänker på det nu..



Lite fler bilder från min utehelg .-)

image95
Loos och Zero i lördags :-)

image96
Emili och Lisa på Sticky

En liten visit innan läggdags.

Klart man fastnar här ikväll igen, men imorgon börjar jag jobba vid elva så jag behöver inte oroa mig för att försova mig imorgon bitti höhö :-)
Jag skulle vara lite effektiv idag efter jobbet och stannade vid macken här nedanför för att dammsuga bilskrället. Tog väl kanske tjugo minuter och för att se lite bättre i framsätet så tände jag lampan, det skulle jag tydligen INTE ha gjort. Det krävdes tydligen mindre än kanske fyra minuter.. Fyra minuter av vad? Jo, när jag skulle starta sen så gick så klart inte bilen igång. Batteriet var urladdat! Min vanliga tur såklart. Antagligen är batteriet riktigt kasst för så lång tid ska väl lampan kunna vara på. Fick sitta i bilen och ladda batteriet i vad som kändes vara en halv evighet eller så.

Har fått igång internet på min nya fina dator idag också, så nu sitter jag med den i knäet istället för Emilis som jag har ockuperat sen vi flyttade in... Känns skönt, nu kan jag ladda ner vad jag vill, göra vad jag vill, utan att behöva bekymra mig för att inkräkta på Emilis kära Smallville-utrymme.

Man kan väl säga att sängen ropar på mig, men innan det: min ljuvliga Stella

image92


En historia om tre män och en häst.

Nu när jag äntligen är mitt uppe i en helt fantastisk bok så har jag ju lovat att berätta lite mer för er om den.
Det är en sann historia, skriven av Laura Hillenbrand, som utspelar sig under depressionens sista år i USA, på 1930 talet. Kapplöpning är den största och mest folkkära sporten.
image91Seabiscuit var en häst ingen trodde på, ingen trodde att han någonsin skulle ha det som krävdes för att lyckas som galopphäst. Men en man såg hans väl gömda kämpaglöd, tränaren och före detta cowboyen Tom Smith. Han såg en glöd i hans ögon som ingen annan såg, det skulle ta lång tid innan någon annan än Tom började tro på den lilla fula, taniga och fruktansvärt envisa hästen.
Tillsammans med Charles Howard och jockeyn Red Pollard kom Seabiscuit att bli den störste kapplöpningshästen i Amerikas historia.

Detta är verkligen en sann solskenshistoria, med några små snedsteg på vägen, som alltid. Många av er har kanske sett filmen och jag tycker att det dessutom är en fantastiskt passionerad film. Om man personligen är intresserad av lite mer kapplöpningshistoria och många små, flikar in om de flesta personer som var med genom historien.
En annan liten intressant sak som skrivs mycket om och som var väldigt intressant för historien är vad människor gör för att hålla sig smala. Red Pollard, George Woolf och de andra jockyes som är med i boken, och antagligen de flesta som nånsin faktiskt jobbat som jockey var allt från från 12 år gamla, trots att 18 år var den egentliga minsta åldersgränsen för att få tävla, upp till kanske 25 år, och de vägde knappt 45 kilo och jobbade lika hårt som elitfriidrottare idag, och åt endast te.x. två torkade salladsblad om dagen.
Det är väldigt intressant att jämföra detta med dagens skönhetsideal och framför allt med catwalkmodeller och deras metoder för att hålla vikten nere.

Jag är inte klar med boken än, men den är fantastiskt rolig att läsa och väldigt intressant. Så jag får absolut rekommendera den till er allihop :-)

image87
Seabiscuit och Red Pollard

image88
Tobey Maguire och Hollywoods Seabiscuit
Copyright www.seabiscuitmovie.com


Så går det när man missar en chans

Åh va förbannad jag är just nu. Satt framför ticnet igår med Emili med Lisa och Jessi i luren för att boka biljetter till horse show i april, bestämde oss för att köpa biljetter till lördagen, Jessi var dock tvungen att kolla sin almanacka först så vi väntade till idag. Finns det några biljetter kvar? Nej, naturligtvis inte. Fan fan fan säger jag då, och ja, jag får svära hur mycket jag vill för det är min blogg och jag är arg.

Bestämde själva att vi skulle ta fredagen och ev lördag kväll istället men nu går det inte att boka förrän halv sju imorgon bitt. Lagom roligt om man säger så. Ville verkligen gå hela lördagen, framför allt på förmiddagen för då är det massa roliga saker. Men finns inte en endaste singelbiljett kvar där... Suck.

Har varit en bra dag idag, även om jag var sjukt trött imorse och höll på att försova mig. Satt uppe för sent igår kväll också, typ halv tre kom jag i säng och gick upp halv sju. Så det var inte överdrivet smart. Måste gå och lägga mig nu egentligen för jag ska upp ännu tidigare imorgon bitti. Men var bara tvungen att klämma in ett litet blogginlägg först :-) Ska nog läsa några sidor i min bok också, läser Seabiscuit för tillfället, en redigt bra bok. Hade tänkt berätta lite om den för er men det får bli imorgon eller någon annan dag när jag har mer tid :-)

Har varit lite effektiv idag med, eller vad man nu ska kalla det. Jag har äntligen köpt en ny dator! Aaaah :-) Så jäkla härligt, den verkar bra också. Kommer dock inte ut på internet med den än, tydligen skulle vi fått nåt lösenord ifrån comhem när vi skaffade det men det har vi aldrig fått. Så jag ska ringa dom imorgon och höra vad jag ska hitta på. Lite konstigt tycker jag dock att det är, både jag och Emili har haft comhem innan och har aldrig behövt någon inloggning för att installera internet. Men men, jag vet mer imorgon.

Sov gott :-)

image86
Jag, Lisa, Jessi och Emili på Sunedagen i trean, fett snygga.


Året som gått, kort och gott

Årets tv-serie: Greys anatomy

Årets fest: Juldagen på SoHo var inte så dum :-)

Årets stilikoner: Sienna Miller är och förblir min stilikon

Årets stilar: Leggings går till allt

Årets pryl: Bilnycklar? :-)

Årets plagg: mina mörka jeans

Årets accessoar: halsband köpt på marknad på gran canaria

Årets ha-begär: en ny dator

Årets stad: Göteborg

Årets bok: Harry Potter och dödsrelikerna

Årets panik: Flyttstress

Årets sajt: facebook.com och blogg.se

Årets film: Rattatouille (fucking great!)

Bästa affärerna: Gina Tricot, HemTex och Jula

Bästa resa: Kanarieöarna med pappa, Sara och Alice i våras.

Årets drink: Rosa pantern

Årets kändis: Björn Gustafsson, komiker

Årets låt:  Apologize med Timbaland

Årets blogg: Alex Schulman och Susanne Fahlén http://sus68.blogg.se

Fem saker som förgyllde mitt 2007:
Bloggen
Körkort
Egen lägenhet
Katten och hunden
Emili

En annorlunda nyårsafton


Nu är vi hemma i lilla Frölunda igen efter ett litet annorlunda nyårsfirande.
Igår eftermiddag efter jag jobbat klart så åkte jag, Emili, Chilli och Stella ut mot mitt sommarställe. Ligger i Hajom och är en sommarstuga på kanske 30-40 kvm och är så långt ifrån vinterbonad man kan komma.
Vi tillbringade kvällen över två flaskor vin, god mat, glassbåtar och massa godis. Satt inne i allrummmet framför brasan och spelade alfapet och läste böcker.
Våran nyårsstass bestod utav tre par byxor, fyra tröjor, tre strumpor, tofflor, halsduk och mössa. Vi har nog eldat upp typ sjutton träd i den öppna spisen och våran lilla lilla värmefläkt har fått jobba på ganska bra också.

Det var en väldigt annorlunda nyårsafton men minst lika bra. Jag tycker verkligen att nyårsafton kan vara så himla överskattad. Visst, det kan vara trevligt med fin middag och champange och det här men festerna, jag menar, det är som vilken annan fest som helst för det mesta.
Så vi har haft det riktigt bra ute på landet. Idag har vi mest tagit det lugnt, tog en promenad ner till sjön och hälsade på hästen. Stella har varit tokigt glad över att få springa runt som en tok i trädgården och ute i skogarna. Har varit helt underbart att se henne sån igen.
Nu när vi är hemma är hon lite ledsen igen. Det har smällt mycket sen vi kom hem. Det är också en sak som förvånar mig, hur många människor det är som har så sjujäkla mycket raketer och smällare kvar! Varför har man det? Hade jag köpt fyrverkerier, ja då hade jag i alla fall använt dom på nyårsafton.

image81
Emili framför världens bästa hus :-)

image82
Fruset och lite snö var det allt också

image83
Istapp, hehe

image84
Åhhh, underbara värme.

image85
Min tokglada och sjukt smutsida vovve


RSS 2.0