Hugg av min fot, tack!

Något har hänt med mig idag, jag har drabbats av en sån fruktansvärd smärta i min vänstra fot att jag knappt vet in eller ut. Det var innan lunch, då jag kände det först, kändes först om om jag hade trampat snett, men i vanliga fall går det ju över snabbt och jag insåg att det här var en helt annan smärta :S
Det gör ont när jag går, det gör ont när jag står, och ondast gör det när jag har suttit stilla en stund och sen rör på mig igen, men jag vill ju inte springa omkring heller för det gör ju också ont. Så jag haltar mest runt, hoppar omkring på ett ben i mitt kassabås och smäller upp ett fördrivet leende och låtsas att allt är bra.

Kvällen var planerad att tillbringas med Sofia och Kristian på någon bar i stan, men jag vet inte om det kommer att kunna gå, med tanke på att jag inte kan just det, gå alltså. Vi får se om det onda ger med sig, om det inte gör det blir det en lugn fredagkväll med Lets Dance.

Nu ska jag jobba vidare i några timmar till :-)

Vad sysslar ni med ikväll?

Mindclearing

När jag kom hem från jobbet idag, var det dags att ta itu med lägenheten! Fick med Emili på det också och har städat ordentligt nu, känns väldigt skönt.

Mörkret kommer fortfarande aldeles för fort för min smak, även om det så klart blir bättre och bättre för varje dag. Helt plötsligt var klockan halv åtta och mörkret var över oss. Men kastade på reflexer på mig och Stella-Bella och tog mig ut på en riktig långpromenad, jag vet inte när jag fick så fort senast. Ingen musik, inget sällskap, bara jag. (och min galna hund) Var så skönt att bara gå där i mörkret och bara få tänka fritt, rensa huvudet. Stegräknaren har stannat på 11 909 idag, och mer blir det inte för idag :-)

Nu är jag forrtfarande riktigt trött i benen och tror att jag ska ta och lägga mig tidigt trots att jag börjar sent imorgon.

Sov gott!

Shopping gör mig glad.

Det blev faktiskt en liten shoppingdag idag också. Jobbade först sex till tre och fick mycket bra gjort på jobbet under dagen. Även om varuhuset var fullt med knepigt folk, trevliga människor också i y för sig, men många knepiga med. Åkte sen och hämtade upp Emili, hem och ut med Stella och sen så gick jag och Emili en bra runda på torget. Fastnade på MQ och hittade massa fina saker. Köpte en jättefin blå/vit randig kortärmad skjorta, som jag bara inte kunde motstå.

image154  image155

Fanns en hel del annat som jag var tvungen att motså dock, även om det gjorde ont i själen. Fanns så mycket fint där! Bland annat den här blåa klänningen, jag menar hur söt är den inte :-)
image156
Och den röda skjortan som jag inte ens hann prova, men det blir nästa gång! :-)

image157
Nu ikväll har jag haft en mysig kväll med min lilla mamma, ätit en god sallad, blev ett glas rött på det också och bara umgåtts.

Stegräknaren står förtillfället på 10109 steg, jag kan bättre! :-)


Min dag i bilder.

Min dag blev ganska precis som den skulle idag, förutom att långpromenaden med hunden inte blev lika lång som jag hade velat. Det har ösregnat heeela dagen, urtrist, så det var inte så roligt att promenera idag.

Efter stallet imorse åkte jag iväg och fick en del ärenden gjorda. Har handlat en hel del grejer idag. 15 kg hundfoder (som jag glömt i bilen för övrigt), en HP Photosmart multiskrivare plus fyra bläckpatroner till den och USB kabel, fina servetter ifrån blomsterlandet, tre små krukväxter och två stora, en liten dörrmatta till altandörren, ett halsband till stella och två böcker. Det blev några tusen där, uuuusch. Bläckpatronerna till skrivaren gick ju på mer än själva maskinen, hatar sånt. Men imorgon ska den installeras och då kan jag börja skriva ut omslag till mina serier och filmer :-)

När jag kom hem blev det lite lunch - keso, tomater och skinka. Sen så har jag som sagt varit ute och gått i kanske 45 minuter i ösregnet. Hunden tyckte det var roligt, det tyckte inte jag :-( Sen så har jag påtat runt lite i lägenheten och donat lite. Ska antagligen ha en liten förfest här på lördag så det gäller att börja städa tidigt, annars hinner jag aldrig. Lite luncher har jag lagat på kvällen nu också, blev pannbiffar och ungsstekta paprikor och en liten lökmix. Det blir nog ganska gott skulle jag tro :-)

Nu ska jag sätta mig och titta på senaste avsnittet av Lost, sedan blir det sängen. Tidig morgon imorgon, usch för att gå upp fyra.

12345
67

1. Stella och Chilli hade somnat om när jag kom hem från stallet
2. Mina nya böcker
3. Stellas nya halsband, kunde inte motstå det
4. Mina nya växter
5. Dagens lunch :-)
6. Min nya skrivare/scanner/kopiator
7. Chilli ganska precis nu


promenerat idag:
ca 9000 steg
ätit idag:
frukost: två morötter och te när jag kom hem
mellanmål: några rutor 70% choklad
lunch: skinka, tomater och keso
middag: pannbiff, morötter, färsk paprika

Tävlingsdags!

image145
Jag är med i Marias tävling där hela 10 personer kommer vinna varsitt naglack från Stjärnglitter .
Var med du också!

En aktiv dag.

Tisdag, aaah, ledig, aaag, regn, blää.

Det blev en tidig morgon idag, för att kunna hinna med så mycket som möjligt under dagen. Har lite ärenden att göra, och sen är det ju alltid dom vanliga hemmasysslorna som måste hinnas med också.
Så här ser min dag ut

  • Till stallet och ta hand om Robban
  • Hämta stegräknaren jag glömde på jobbet
  • Handla högaktiv hundmat
  • Till blomsterlandet och hitta nån ny krukväxt.
  • Till SIBA och leta efter en multiskrivare
  • Till Rusta, som har 50% rea på alla hästsaker idag.
  • Handla mat: keso, tomater, avocados, frukt, mjölk och kyckling
  • Laga någon maträtt av köttfärsen i kylen (förslag mottages tacksamt!)
  • Långpromenad med hunden (det får gärna ha slutat ösregna tills dess)

Vad har ni för er idag?

:-)


Ännu ett steg till viktminskning

Jag har bestämt mig för att varje kväll, skriva in mina steg tagna under dagen, och även skriva in vad jag ätit under dagen. Mitt stora problem har aldrig varit att jag ätit dålig eller onyttig mat, det har varit att jag småätit mycket, godis, kakor och ja, hela den grejen.
Men genom att tvinga mig själv att publicera allt jag ätit, hoppas jag kunna minska mitt småätande. Jag går ju på GI dieten, och där får jag ta mina mellanmål som bestämt men inte mer än så.

Så min dag bestod av följande:
frukost: en apelsin
mellanmål: keso och några tomater
lunch: hokisoppa med saffran
mellanmål: en kopp te, keso och tomater
kvällsmat: en apelsin, två koppar te och två små fullkornssmörgåsar med kaviar på.

Så överlag har min dag varit ganska bra, dock åt jag snabbt i blodbussen, en av deras färdigsmörgåsar och en liten MER. Inte alls bra i dietsynpunkt, dock kanske inte så illa med tanke på vad jag faktiskt gjorde där.
Men det blir ännu bättre imorgon! :-)

image144

10 kilo, minst, ska väck!

Nådde nog nästan mitt mål

När jag kom till jobbet stog stegräknaren på 3400 och när jag åkte därifrån stod den på 7000 ungefär.. Naturligtvis så har jag glömt räknaren på mina jobbarbyxor, men sen när jag kommit hem har jag gått precis samma runda som i förmiddags, så räknar med att ha passerat 10 000 ändå! :-)

Idag har jag varit på blodbussen och lämnat blod. Dock råkade jag ut för en sadistsyster! Nej, så allvarligt var det verkligen inte, men hon råkade tyvärr spräcka ett blodkärl i min stackars lilla arm. Det gjorde inte särskilt ont just då, men det gör det nu. Armvecket är lika stort som min feta överarm, och nästan helt svart. Ont ont ont.

För tillfället har jag en tämligen uttråkad hund, trots att hon precis varit ute. Hon har tryckt in huvudet under soffan och ligger och gnäller oavbrutet. Jag gissar på att hon slängt in sitt ben där, något hon brukar sysselsätta sig med ganska ofta. Sen ligger hon och gnyr, gnäller, sen för att fortsätta skälla och till slut yla högt tills någon av oss inte står ut längre och gräver fram hennes förlorade leksak, bara för att efter fem minuter få göra samma sak igen.
Det är charmen med hundar helt enkelt :-)

image143


och vi är IGÅNG

Nu är jag hemma igen, och stegräknaren står på 3177 steg, innan jobbet. Vet inte riktigt om det är mycket eller lite, men 10 000 steg varje dag, det bara måste jag komma upp i. Sen får det bli mer och mer varje vecka :-)

Nu väntar arbetet!

So long kära bloggare, och ha en uuuunderbar dag.

Att få vakna till solsken.

Finns det något bättre än att vakna en halvtimme innan klockan ringer och känna hur solstrålarna tränger sig in genom persiennerna? :-) Ah, underbart.

Jag fick en smärre chock när jag kom hem igår, trodde jag höll på att få en hjärtattack. Mer om varför senare, men jag hade aldrig klarat av en dålig dag idag. Jag behöver solsken för att hålla humöret uppe helt enkelt.

Nu ska jag och min vovve kasta oss ut och motionera innan jobbet kallar, och JAG, ja jag ska sätta på mig min stegräknare. (förresten, ni som kan dessa saker, hur stänger man av skiten egentligen? har en Silva Step Counter)

image142

Melodier hit och melodier dit.

Så har även den tredje deltävlingen i melodifestivalen ägt rum. Vad ska man säga? Ett bosniskt bidrag? Jaha? Varför det om man får fråga?!?!?!

Jag tyckte att BWO gjorde ganska bra ifrån sig, trots att jag inte brukar kalla mig ett fan i vanliga fall, tjejerna i korta färgglada klänningar gjorde också en ganska klatchig låt, den gillade jag med. Men blev väääldans förvånad att Dunka-mig-Frida gick vidare och inte Patrik Isaksson.

Kristian Luuk var lika grym som alltid, kunde knappt stendigga hans första outfit mer. Herregud vilken skön gubbe det är. Någon som också är rätt så rolig (läs ASBALL) är som vanligt Björn Gustafsson.
Hans framträdande ikväll, var så jäkla roligt, och oväntat! Ja, ni som missade det, ni missade verkligen något. Men som tur kan ni se det här :-)


Björn Gustafsson, del 1
 

Björn Gustafsson del 2


Han lyser upp min vardag den killen, som faan.

13 kg hund, 3 kg lera.

Nu är jag och Stella tillbaka ifrån stallet och Stella har badat, nu står hon och äter lunch, medans jag pendlar mellan att städa lägenheten och blogga runt lite :-) Stella tyckte som vanligt att det var jätteroligt att vara med i stallet, hon har grävt upp halva paddocken och skogen runt omkring med sina jäkla stenar och stockar. Roligt, men inte lika roligt när man kommer hem och upptäcker att hunden antagligen gått upp tre kilo, bara av massa smuts.

Robban var inte jätteglad idag, vi tog det ganska lugnt. Tog en promenad först, sen linad i ca femton minuter. Han hade markerat på höger fram häromdagen och stod igår. Inget tecken på hälta under linan, men när jag red kändes han lite småskum. Inte bekväm liksom. Kanske var att han var stel, förhoppningsvis hade han inte ont i alla fall.

När jag har städat klart ska jag ringa mamma och bege mig till gymmet med henne, gud vad mycket lättare det är att åka dit när man har sällskap. Fanns inga pass på eftermiddagen så det får bli orbitrac och cykel istället. Ganska dugligt det också, speciellt när man kan titta på TV samtidigt, mohahaha.


image140
Lilla Bobby Brown och Jag


image141
Stella inser inte att bad är nödvändigt.


Blåsten, here I come.

Jäklar vad det blåser ute. Men det är bara att stålsätta sig så bra man kan. Nu ska jag och Stella kasta oss in i den gröna faran och åka ut till hästen :-)

När jag kommit hem från stallet ska troligtvis jag och morsan till gymmet!

Hoppas att alla bloggare där ute, och ni andra också för den delen, får en underbar dag!

image138

Tjuvlyssnat

Det är helt sjukt hur osmarta en del människor kan vara, desto bättre att det finns folk som tjuvlyssnar.


"Jo, vi åkte bara genom en tunnel. Typ"
Pendeltåg mot Märsta
(En propert klädd man ~20 har pratat i telefon i ca 10 min. Plötsligt börjar han klappa lite på fickorna som om han letar efter något. Han ser snart mer och mer panikslagen ut.)
Mannen (i luren): Vänta ett tag
Mannen: (högt, till övriga passagerare): Var är min mobil?! Har någon sett min mobil?! Hjälp mig hitta den, snälla?!
(Mannen börjar krypa runt på golvet, medan övriga passagerare betraktar honom med allt större skeptis. Efter en stund rycker han till, tittar på luren i handen och för den mot örat')
Mannen (i luren): Ja, hallå igen. Det var inget.


"Eh, jo, det är nog mer hennes gosedjur, typ herr Kanin!"
McDonalds, Hötorget
En pojke ~5 sitter i sällskap med en tjej ~20)
Pojken: Har du någon snopp?
Tjejen: Nee.. Tjejer har ju ingen snopp, det vet du väl?
Pojken: Jo, men min mamma har en jättestor snopp i garderoben.

image137

Tävlingsdags!


Nu har jag också hoppat in i en av de mysiga tävlingarna hos Junitjej. Jag kan vinna en duschlotion från Weleda. Med äkta eteriska oljor från solmogen apelsin, mandarin och grapefrukt ger duschlotionen en fruktig doft och en uppfriskande känsla. Läs om tävlingen. Tävla du också !

image135 


Jag har en GRÖN FARA!

Ni ska bara veta vad jag har fått inhandlat idag :-) EN BIL :-)

Tog mig till Wolkswagen i Mölndal efter jobbet, och stötte ihop med min nya lilla polo, och fastnade direkt för den. Så den fick följa med mig hem direkt!
 
Men, jag får ge er en liten presentation! Det är som sagt en Wolswagen POLO, den är mintgrön som ni ser, kanske inte direkt min drömfärg men jag vänjer mig nog och som mamma och Emili säger, det syns ju när jag kommer i alla fall :-) Den är en 96:a och har bara gått 15000 mil, fick med vinter och sommardäck och den är riktigt fin invärtes. Den syns att den har skötts väl. Men mamma flippade ut ganska bra när jag släppte av henne hemma och hon tittade på reg skylten en andra gång, bokstäverna bildar mina initialer. Elin Anna Julia, "det är verkligen DIN bil Elin" Ja du, det kan du ge dig på, och det känns så skönt att kunna säga det. Det är MIN bil, MIN MIN MIN bil. Jag är helt enkelt spruuuudlande glad :-)

image134

Datorn är frisk igen :-)

Imorse hade datorn sovit ruset av sig och mådde helt plötsligt bra igen :-) Nu är den up and about igen och jag kan blogga hur mycket jag vill :-)

image133

Förtjänar jag det här?

Jag blir tokig. Jag var inne på bloggen imorse, stängde av datorn och gick snällt till jobbet. När jag kommer hem halv nio idag så vägrar datorn starta. Det är inte batteriet för den var fulladdad imorse och Emili säger att hon inte har använt den idag. Det skulle kunna vara fel på batteriladdaren, för den lyser inte när man pluggar in den, men då borde ju ändå datorn starta... Jag fattar noll, blir så frustrerad attt jag nästan lipar. 
Har redan packat ner skiten i datorväskan, den ska fixas imorgon, annars dör jag.



 
image132


Ett steg i rätt riktning.

Jag har bestämt mig för att inhandla mig en stegräknare och köra igång ordentligt. Har suttit och tittat på nätet efter en schyst räknare men hittar ingen som verkar bra. Antingen är dom vråldyra, för billiga (tio spänn liksom!) eller så är det hundra olika funktioner som bergis krånglar till det för en oteknisk brud som jag. Vill bara ha något enkelt, en liten maskin som räknar mina steg och inget mer. Inget krångel... Men det verkar ju vara för svårt att hitta.
Det värsta är ju att jag blir så otålig, Jag vill ha räknaren nu! Har jag bestämt mig för något vill jag inte vänta med att börja. Vill ha den nuuuu ! Men men, får väl vänta tills jag köpt en antar jag :-)

Nu har jag faktiskt hittat en som verkar bra på www.stegraknare.se och har redan beställt och betalat den, lär väl inte ha sån tur att den kommer nu i veckan men måndag kanske? :-) Hoppas hoppas :-)

image131

The Bodyguard

Igår satt jag och tittade på The Bodyguard samtidigt som jag försökte mig på att laga en gryta... Grytan blev sådär men filmen var som vanligt helt underbart bra. Läste boken för några år sedan och sen såg jag filmen, och fastnade helt :-) Whitney Houston när hon var som bäst och ja, det finns väl ingen snyggare man än Kevin Costner.

Man kan se den om och om igen helt enkelt. :-)


image130




 


Worlds greatest Greys

Så har man precis sett säsongspremiären av Greys Anatomy, gud vad man saknar sina kära serier när dom är borta (ja jag är lite patetisk.. eller jaa, ganska mycket patetisk förresten)
Men mycket har hänt sen sist, en ny Grey, ingen Burke, ingen Addison (som varit min favorit by the way) men ingen slår Denny Duquette, aldrig någonsin har jag gråtit så mycket när en TV-påhittad-person dött i TV. Har nog aldrig gråtit så mycket i mitt liv, NÅGONSIN. (kanske överdriver lite grann)

Jag saknar honom, på riktigt.

image129

Blev nästan lite tårögd nu faktiskt.

8% av världen, vid 20 års ålder är väl inte så illa pinkat va?

Den här roliga kartan hittade jag på Camillas blogg och tänkte härma henne lite.. :-)

Underbara sooool :-)

Nu är jag ganska så trött, var uppe vid fyra imorse och har sen jobbat till tre, möttes då av en underbar varm och strålande sol. Helt fantastiskt, så det var bara att skynda sig hem, byta skor och ut med vovven så fort det bara gick. Har varit ute i en och en halv timme och ja, det går inte att beskriva med ord hur underbart det var. Stella har kutat hur långt som helst och jag har pinnat på ganska bra jag också.
Har hittat en ny skogsrunda, ja en helt ny skog att gå i faktiskt. Våran vanliga runda är jättebra, första halvan av vägen. Sen blir det monsterhemskt, man måste klättra över stockar och stenar och ja, ta sig hem är ett h-e.
Men den nya skogen var mycket mer promenadvänlig. Var en liten liten skogsstig som gick kringelikrokigt genom hela skogen, toppenbra med så mycket yta och pinnar till min stjärna.

Blommor har jag fått se en hel del idag med, snödroppar, lite krokus och dom där runda gula små blommorna, brukar kalla dom gulsippor men kan tänka mig att dom heter något helt annat egentligen :-)

Har ni bra väder där ni bor?

image128


Jag har fått en del gjort idag!

Igår när jag skulle somna så låg jag och höll tummarna det hårdaste jag kunde, så att jag skulle få vakna upp med solstrålar värmandes mitt ansikte även idag. Funkade det? NEJ.
Bara för att jag jobbade en heldag igår så var det uuuunderbart väder här i Göteborg, solen värmde som aldrig förr och det var aldeles vindstilla bitvis. Idag är jag helt ledig och ska ägna hela dagen åt min älskade hund. Är vädret okej? Nej, det är knappt okej. Det är fruktansvärt mulet, disigt och tråkigt. Det regnar inte, det är det enda jag kan vara nöjd med.
Har varit ute på en och en halv timmes promenad med busungen. Jag har gått några kilometer och Stella har nog kutat runt i alla fall några mil. Har gått omkring berget och struttat runt i skogen ett bra tag. Stella har massakerat massa stockar och haft allmänt jätteroligt!
Hon fick sig ett ganska bra bad när vi kom hem, för hon var smutsig som satan. Har stått och vikt massa tvätt samtidigt som jag tittat på vänner en stund, alltid lika lätt att göra trista sysslor när man kan titta på serier på datorn samtidigt. haha.
Sen har jag ägnat en ganska bra stund åt att damma och städa i rummet, helt sjukt hur städat det blir bara av att damma av lite ramar och hyllor. Har blivit lite av ett städfreak det senaste, tycker helt plötsligt att det är roligt att städa!


Har verkligen haft en skön ledig dag och jag har fått så mycket gjort, och det känns så himla bra.
Nu är det verkligen läggdags för jag ska börja jobba sex imorgon bitti och måste typ gå upp fyra, kan inte påstå att det känns jätteroligt.



 
Är man lättroad så är man!




Hon sätter fart då och då vill jag lova..

Smaskig citronkyckling

Igår hade jag lite söndagmiddag för Mamma, syster och Emili, var verkligen jättemysigt. Gjorde en citronkyckling med bönmix, ruccola och avocado. Blev lite tveksam medans kycklingen blev klar, den såg så blek och tråkig ut, men OJ vad god den blev. "Resturangmat" var en av kommentarerna och Emili tyckte att jag skulle fortsätta laga sån god mat i fortsättningen också, så lovade hon att städa varje dag. Tyvärr så varken litar jag på det och så har jag inte tid att laga mat ordentligt varje dag.
Till efterätt blev det morotskakan som är så himla god, det receptet finns redan på bloggen :-)


Citruskyckling med bönmix, 4 port

4 kycklingfiléer

Marinad:
1 gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, pressad
rivet skal och saft av 1 citron
1 msk olivolja
salt o peppar
2 msk hackad bladpersilja ( detta strös över precis innan servering

Bönmix:
1 msk olivolja
1 röd lök, klyftor
150 g kokta kidney bönor
150 g kokta kikärtor
½ dl hackad basilika
1 tsk torkad timjan

ruccolasallad
2-3 mogna avokados

Dressing:
2 msk olivolja/avokadoolja
1 msk balsamvinäger
salt, peppar


Blanda marinaden och häll den i en plastpåse, lägg i kycklingen och knyt till. Låt det ligga i kylen över natten.
Sätt ugnen på ca 130-150 grader. Lägg filéerna i en ugnsäker form. Stek i mitten ca 45-60 min. Strö över persiljan inför serveringen.

Nu till bönmixen.
Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök, bönor och kikärtor låt allt bli genomvarmt. Tillsätt basilika och timjan.Vänd ner ruccolasallad och avokado eller ha det vid sidan om. Blanda dressingen och häll över.

image126

image127


Det finns några snälla människor kvar.

Jag älskar mitt jobb, men ibland undrar jag varför jag valt serviceyrket? Folk tror inte att man är nån arbetande robot, utan känslor och att dom är centre of the universe. Det är lite tjatigt om man säger så, att komma glad och leende och få ett ryt av någon ilsken kund, trots att den personen vet att jag inte har någonting med det att göra egentligen. Men det är skit man måste ta, men då och då så är det några guldkorn som sprider rosenblad på min väg.
Hade ett par äldre tanter i kön som hade lite problem med först att få med sig rätt vara, varför det var rätt, och sen en del strul med att dra kortet åt rätt håll och få in rätt kod. Efter många om och men, med en stor nypa tålamod så löste sig allt till slut och tanterna kunde smyga därifrån. Kunden efter kom fram, tittade på mig och log, utbrast sedan bara "Gud vad du är trevlig. Du verkar vara en sån trevlig person, och hjälp vilket tålamod du har". Han log, och berömde mig. Att det finns några sånna snälla människor, som tar sig tid att säga snälla saker utan att få något tillbaka. Det går inte att beskriva hur mycket min dag lyftes upp av detta.

image125


När kommer min vår?

Den enda fördelen med våra långa höstar och vintrar är ju att när våren närmar sig så längtar man efter den så mycket att man nästan spricker. Ungefär vid den punkten är jag just nu. Jag klarar inte av en enda molning, blåsig dag till! Jag vill känna solstrålar värma mina frusna fingrar, känna doften av nyutslagna knoppar och promenera på grönt gräs.

Jag antar att några håller med mig?

image124
kom kom kom kom fraaam kompisar!

En snabbis.

Hittade en rolig sak från Sus i Dus :-)
Har redan gjort nån liknande tidigare men det är roooligt! :-)

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Glad med sömning
Favoritgodis: Dumle!
Är det nåt du absolut inte äter: Kål av alla sorter hatar jag....

Kläder just nu: Jeans från Flash, lila långärmad t-shirt och brun collegetröja från Gina Tricot
Musik just nu: Det som ligger på mobilen: McFly, Whitney Houstons greatest hits, Britneys senaste, Westlifes senaste och Son of Dork
Vad sa du senast: "Funkar det att slå på playstationkontrollen?"
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Nån när alla kvinnor fick ha stora fina klänningar på sig hela tiden!
Sommarplaner: Londontripp och charter med tattarna

Är du bra på matte: Helt värdelös
Fisk eller badkruka: Badkruka
Saft eller alkohol: Vitt vin

Längd och vikt: 1,66 och alldeles för mycket
Hur många kuddar sover du med: 3 st plus katt och hund
Favoritväder: Stråååålande sol tack
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig?: Hunden, mobilen och sololja
Spelar du nåt instrument: Nej, men har spelat blockflöjt en gång i tiden, men har glömt bort rubbet
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska rakt igenom
Sparare eller slösare: Sparar ganska så bra.

Vem är viktigast för dig: Familjen och vovven
Bästa film: Harry Potter filmerna och Pearl Harbor
Tror på liv på andra planeter: Ja, varför skulle vi vara ensamma?
Kommer du ihåg din första kärlek: Så klart
Älskar du henne/honom fortfarande: No way!
Har du några homosexuella vänner: Yes
Tror du på mirakel: Ja
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Självklart... Om jag klarar av det är dock en helt annan femma
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Inte direkt
Ser du på kärleken som ett misstag: Näää
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Två-tre kanske? Beror på smärtan och blöjorna efter den första

Bio eller promenad: Promenader.
Är du kittlig: Nej
Snarkar du? Nej, det tror ajg itne
Rädd för insekter? Ja fy fan.
Äckligaste insekten: Spindlar
Största svaghet: Godis och datorn....
Det här är jag bra på: Hästar och hundar

Bästa bok? Alla Harry Potterböckerna

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Nåt när man kan trolla fram vad som helst från ingenting
Chips, morötter eller godis? Chips så klart, men not anymore! (om jag fick skulle jag klart ta det. haha*)
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Bloggen såklart

Har du nån flickvän/pojkvän? No, I'm all alone

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Japp, planerar en just nu men vet inte vart den kommer att hamna
Stökigt eller välstädat? Städat är alltid skönt men är ganska ofta stökigt ändå
Gungar du på stolen? Nej, inte längre men ofta i skolan
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, inte en chans
Vilken hand håller du gaffeln i? Höger utan kniv och vänster med kniv
Hur många syskon har du? Två småsystrar
Vad är du mest rädd för? Att aldrig inse vad jag vill med mitt liv
Saltar du på maten? Det händer väl.
Gillar du att sjunga? Ja, men jag suger
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Ridsport

Anser du att du är stark? Njae, det kunde ha varit bättre
Brukar du sola? Ja när jag är på gymmet
Vad gör du om du får hicka? Dricker vatten upp och ner
Har du komplex och för vad? Mina överarmar

Röker du? Mmmm

Snusar du? Nej! Värsta lukten någonsin
Använder du knark? Näver bäver! Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra
Kaffe, te eller inget? Kaffe under dagen, te på morgonen ibland

Har du en besatthet? Nej det skulle jag inte vilja påstå.


Ren och skär smärta

Började jobba klockan sex imorse, det första jag gör är att klämma pekfingret under ett megatugnt lock, metallen klämde åt så in i h-e, trodde att det skulle gå hål såklart men det gjorde det inte. Så fick såklart världens mega blodblåsa på fingret som har smärtat hela dagen. En centimeter stor och stått ut en centimeter från fingret och varit becksvart, svullen och äcklig.
Var tvungen att operera lite för jag höll på att dö av smärta. Hittade såklart inget vasst till att börja med så fick tag på en köttkniv och massakerade runt lite, men det gick inte särskilt bra. Efter lite letande runt om fick jag ta på en nål. Yeah! Då jäklar blev det fart. hahaha.

Gud vilket äckligt bloginlägg jag fick till. 

Emili hade bestämt att hon skulle bjuda mig på tacopaj nu på kvällen. Blev dock att jag fick börja riva ost, för att Emili var inte hemma. Helt plötsligt hade jag lagat tacopajen själv, Emili fick dock vara med och lägga på oliverna. Det blev hur som helst jättegott och blev hur mätt som helst efter ganska lite mat ändå. Faktiskt inte så hemsk mat enligt GI tänkande heller :-)

image123
Här har vi älsklingarna

En härlig söndag.

Idag har jag ägnat större delen åt att städa lägenheten och röja runt. Det känns alltid lika bra efteråt! Lägenheten luktar rent, ÄR ren och man känner verkligen att man fått någonting gjort. Har även varit i stallet och haft två nya elever. När jag var på väg dit så hade jag en sån konstig känsla. Var aldeles nervös! Vet inte varför, jag har nya elever hela tiden, men helt plötsligt kände jag mig osäker.. Tvivlade på mig själv, då jag inte är utbildad, men ändå jobbar som ridlärare. Jag vet att mina elever är nöjda med mig, men kändes konstigt just idag att ha nya elever. Att dom inte skulle tycka att jag visste vad jag pratade om på något vis.
Efter lektionerna visade det sig dock att jag inte haft någon andledning att oroa mig! Dom var jättenöjda! :-) Kändes så himla roligt. Ulrika kände verkligen att hon lärde sig något och det är ju verkligen det man strävar efter - att lära ut! Så jag är verkligen nöjd med mig själv idag. Känns bra att få några sådana dagar då och då. När man faktiskt kan känna sig bra med sig själv.

Har gjort en ny maträtt idag också, kycklingsallad med avocado och limesås.
image122
Recept
1 burk svarta bönor
3 stekta kycklingfileer
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 nypa salt
3 tomater
2 avocador
2 dl kesella 10%
1/2 dl lätt creme fraiche
rivet skal och saften av en lime
salt och peppar.
Lägg bönorna i en skål, häll på olivolja, vinäger, lite salt och rör om. Stek kycklingen i olja med salt och peppar och skär kycklingen i bitar och vänd ner kycklingen i skålen. Dela tomaterna i mindre bitar, dela avocadon och skär ner den i bitar. Blanda ner tomater och avocador i bönskålen.
Riv en lime på den fina delen av rivjärnet, pressa ur saften och blanda med kesella och creme fraiche. Smaka sen av med salt och peppar.

Jag har inte ätit bönor särskilt mycket tidigare, men det blev verkligen jättegott! Vinägern gjorde verkligen att smaken fick det där lilla extra! Jättesmaskens!


Jäkla Tuva

Ja, den här förbaskade Tuva gör mig galen. Det blåser, blåser och blåser och sen för omväxlingsskull så blåser det lite mer. Känns som att jag ska blåsa av vägen varenda gång jag kör bil och då är min bil ändå ganska stor.. Trots allt blåsande så har vi ändå fått se några solstrålar idag :-) 

Sitter och tittar på Vänner tillsammans med Stella och Chilli. Katten som för övrigt gör mig  vansinnig. Hon har kommit på hur man öppnar skåpsdörrarna i köket så nu är varenda dörr öppen varenda gång man går in i köket, man stänger dom och nästa gång man kommer in så är rubbet öppet igen. Jag blir galen, för varenda gång man stänger ett av skåpen så måste man kolla igenom varenda hylla för annars kan hon ligga där inne och gömma sig. Hon är bra på att gömma sig, och hon är bra på att gömma sig i skåp.
Skulle hon inte ligga i något av skåpen kan hon alltid ligga i badkaret, handfatet, eller i nåt annat med vatten i. Hon kan också ligga i en enorm hög av hundhår för jag har aldrig någonsin varit med om så mycket hår på en och samma gång. Min hund vägrar helt enkelt att sluta fälla.

Har jobbat hela dagen idag och som vanligt så kryper dom fram, dom där elaka, bittra pensionärerna som inte har något annat bättre för sig än att gnälla högt på allt och alla. Dom banar sig fram bland alla kundvagnar med sina galna gåkäppar och rostiga rullatorer. Förstår inte riktigt varför man måste bli gammal och med det så jäkla grinig. Det är som att så fort man blir gammal, får sin pension så blir man bitter, sniken och snål.
Det är en av de andledningarna som gör att jag är sjukt rädd att bli gammal.

RSS 2.0