Se upp, här kommer jag.

Lördagen den 29:e september, en dag som jag aldrig kommer att glömma. Det känns overkligt, konstigt och helt underbart härligt. Det kommer att ta några timmar innan det här har sjunkit in ordentligt.
Kan ni förstå om jag skriver detta med stora bokstäver, läs det långsamt. J A G  H A R  K Ö R K O R T !

HAHA.

Är sprudlande glad, men på ett vis ändå helt tom i huvudet. Tänker inte på något, kan bara inte förstå det. Äntligen!

....

Fest för Helen ikväll, ska bli jättetrevligt. Ska hoppa in i duschen strax och börja göra mig så smått iordning efter det. Ska möta upp Lovis och åka dit med henne, men först... champange!


image9
Dagen till ära... : en bild på MIG!


Allvar och koncentration.

Det har jag för mig imorgon, håller mig ovanligt lugn just nu för stunden. Andas stora lugna andetag och tänker på annat. Vad jag talar om kanske dyker upp imorgon.

Just nu sitter jag och lyssnar när min hund äter, normala jyckar äter så fort man ställer fram maten på morgonen men min väntar tills sena kvällen, eller ofta natten tills att äta. Hon är lite speciell min vovve.
Snart ska vi ut och ta vår lilla nattpromenad innan sängen och sömnen nalkar. Eventuellt får jag skjuta på det lite. Min kära syster ringde precis och tyckte att jag skulle väcka mamma som ligger och sover för Alice vill bli hämtad. När jag sa att mamma sov så tyckte hon att jag skulle hämta henne, eh - hur många körkort har jag Alice?
Vill inte att hon ska gå hem heller men både mamma och jag har dessutom druckit vin så vi kan ändå inte köra. I värsta fall får jag möta henne med Stella. Är inte direkt något som lockar för jag vill egentligen bara krypa ner i sängen nu. Ska upp ganska tidigt imorgon ändå.

Var ute och övningskörde med mamma innan då hon berättade ett sånt himla gulligt citat hon fått berättat för sig. En liten tjej i fyra-fem års åldern går fram till kassan och lägger upp ett paket tamponger på disken som hon vill köpa. Kassörskan tycker att hon är så duktig som handlar åt sin mamma, nejdå dom är inte till mamma svarar flickan. Jaha, då är dom kanske till din storasyster då undrar kassörskan? Nej dom är till mig, jag läste att om man har sånna här kan man både cykla och simma.
- Vaddå söt eller.

Jag tycker att jag hållit mig ovanligt glad och harmonisk det senaste, trots en del problem omkring mig. Men ibland svider det, när det känns som om det enda man gör är ger och inte får något tillbaka.

Nu när man ska bli vuxen, på riktigt..

...så kanske man ska försöka hålla lite mer koll på ekonomin. Sitter och skriver en liten budgetplan för tillfället, är inte mycket och är svårt att få ihop den eftersom jag inte än vet vad som är rimligt.
Fick lönen idag, på strax över 11,000:- faktiskt mindre än jag räknat med så ska ringa upp till huvudkontoret imorgon för att kolla upp det.
Min lilla planeringsbudget la jag upp på en fast lön på 10,000 för det är det minsta jag får om jag fortsätter jobba som jag gör nu.
Hyra 2350, det är egentligen den enda fasta kostnaden jag har. Sen så ligger mobilen på drygt 300:- i månaden, elen delar vi på och den kommer varje kvartal, räknar med att lägga undan typ 200-300 hundra kronor i månaden för den. Sen så ska jag betala Lotta för Robban, 1000:- i månaden där, gymmet drar 300:- varje månad, mat lär väl gå på kanske 1000:- i månaden eller så, sen så köper jag mat till Stella var tredje månad eller så och det går på 300-400 kanske, plus dagliga tuggben så runt 100-200 kronor där. Sen så ska vi ju lägga till fast telefoni och bredband på det, har inte ens en siffra på det nu.
Räknar man till det jag har nu övre, väldigt grovt här nu så blir det ca 4550:- över efter lönen. Hoppas att det stämmer på ett ungefär för jag vill verkligen kunna köpa bil om ett tag med.
Just nu sparar jag allt jag kan för att kunna inhandla en hel del innan flytten. Måste planera in en dag att åka till Ge-kås med Emili också. Där ska man ju kunna få tag på det mesta.


Dagen i övrigt har varit bra, sov dock dåligt inatt och var bra trött imorse. Kunde dock sova ganska länge och eftersom jag cyklar nu igen så hann jag med dusch, hunden och massa annat innan jobbet.
Imorgon hade det varit bra att få hinna med en tripp till torget innan jobbet. Måste köpa födelsedagspresent till Helen som fyller 22 år imorgon, fest på lördag. Tänkte köpa med något litet att ge henne på jobbet imorgon med. Vet bara inte vad.

Satt och googlade lite igår kväll, sökte på La Rochelle och fick fram hennes nya tränares hemsida. Har skickat ett mail så hoppas på att ägaren ville höra av sig. Hade verkligen varit roligt att höra hur hon mår, min älskade lilla bustjej.

image8
Idag blir det en liten bild på min ängel, som var så ljuvligt söt som valp.



Omänsklig smärta har drabbat mig.

När jag vaknade upp imorse så möttes jag av en sån omänsklig smärta att jag knappt kunde komma upp ur sängen. Träningsvärken efter min ridtur på Robban igår är nog den värsta jag varit med om. Jag har vankat fram på jobbet hela dagen och jag känner att jag har ont i varenda muskelgrupp. Vad jag än gör så skriker jag av smärta, nästan iaf.
Var en riktig plåga att cykla till och från jobbet vill jag lova. Var stress hem och ut med hunden på en promenad, tog en kvart längre än vanliga fall eftersom att jag inte kan gå så fort.
Sen upp, tog en dry martini samtidigt som jag bytte om lite fort och sen så har jag, Sara, Alice, mamma, mormor och morfar varit inne på pastaresturanten Pasta e Contorni, ätit en jättegod middag och fått i mig en del vin. Känner mig så där skönt avslappnad nu med, passar bra när kroppen är så spänd (NEJ jag tänker inte sluta tjata)

Kom hem och satte på datorn, fått ett mail ifrån Robbans ägare Lotta som skrev att hon tyckte jag klarade av hennes "lille" häst så bra så igår och trots att hon behöver mer tid än jag kan ge så är hon beredd att vänta tills jag får bil och körkort. Kändes jätteroligt för jag kände verkligen att jag trivdes så bra ihop med både hästen och Lotta.


Börjar sent imorgon så känns som att jag måste vara uppe sent i protest som Emili och jag brukar säga. Bara för att man kan vara uppe sent ja, då känns det som att det är slöseri att inte vara det :)
Vi får se hur jag gör, hehe.

Ni andra som börjar tidigt, sov gott.

image7
Ungefär ett sånt här bord planerar jag att köpa, fint va?


Visare än någonsin.

Igår kväll var toppen, jag och Sara åkte till Lina vid sex och åt middag och drack massa vin. Var runt femton personer där och hade verkligen jättetrevligt.
Kände verkligen att jag behövde koppla av och umgås lite. Hade en riktigt jävla körig dag på jobbet så en flaska vin var precis vad jag behövde. Lina, Hanna och Lova hade lagat en jättegod paella med skaldjur som vi avnjöt. Efter maten kände jag att jag hade något som fastnat längst innanför tänderna och satt länge för att försöka få bort det. Men det gick verkligen inte och man vill ju inte köra in hela näven i käften när man sitter bland folk. Efter många om och men kom jag dock fram till att det inte var någon matrest. Jag har fått en visdomstand! Kan ni fatta det eller?! Sara har ju haft sina jättelänge och jag har nästan gått och trott att jag inte ska få några. Sa det senast för några dagar sen, så märker jag att en har börjat växa ut nu.

Idag har jag varit och provridit ett toppenfint halvblod i Billdal. Rombiolo, 7 år gammal men kallas för Robban. Han är 1.70 cm hög, ser precis ut som La Rochelle, min gamla sköthäst i från årekärr. Han är väldigt stilig, högrest och har ett jättefint steg. Ingen häst man åker omkring på och känner att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Han var verkligen jättefint att rida, precis min typ av häst men det kändes verkligen att jag inte ridit på jättelänge. Har ridit en gång sen i februari typ och det var på Hollyday i mitten av juni. Så det var ett tag sen. Kändes lite klumpigt och ostadigt i början men det blir nog bättre efter ett tag.
Efter provridningen gick jag direkt över vägen till Sonjas stall och höll två lektioner för Jenny och Ellen på Fantasy. Satte mig på lilla Fantasy en stund också för att visa tjejerna lite saker.
Var två jättebra lektioner, framför allt Jenny gör enorma framsteg. Verkligen superroligt att se.

Sen ikväll har mormor och morfar kommit hit, har ätit en jättegod middag och druckit massa vin. Är lagom trött och go nu vill jag lova. Ska bli riktigt skönt att lägga sig, känner att jag kommer att sova gott inatt.

image6

Eftersom jag inte har någon bild på Robban som varit mitt huvudämne under dagen så fick det bli en bild på min älskade La Rochelle, och dom ser nästan precis lika dana ut :)

Ett kort inlägg i natten.

Egentligen var jag på väg i säng då klockan är tio över midnatt och jag ska upp innan sju imorgon.
I förmiddags var jag, Sara och Sofia inne i stan och åt brunch på Egg & Milk på övre husargatan. Var gott och väldigt trevligt. Fick skjuts till jobbet och har haft en hyfsat bra dag på jobbet. Slutade efter åtta och hade då tänkt cykla hem cykeln min som står fastkedjad med tre lås utanför jobbet, men det ösregnade så beslöt mig för att låta Jocke skjutsa mig hem. Men det slutade med att jag åkte med Lisa och Em hem.
Innan jag åkte hem tänkte jag att jag skulle kolla vem i kassan som öppnade imorgon. Tänkte se om cheferna tänkt på att alla inte kan den nya öppningsritualen. Var ganska tur att jag gjorde det för ingen var uppsatt på öppning. Inte så käckt kanske. Så jag ska öppna imorgon istället, Jocke erbjöd sig att hämta upp mig.
Dumt. Visade sig att vi ska vara där vid åtta för vi får påf imorgon. Halvt jobbigt. Men men, pengarna behövs ju.

Imorgon kväll ska jag och Sara till Lina som har lite avskedsmiddag innan sin avresa till Barcelona. Ska blir roligt men det kommer bli jädrans tight med tid då jag slutar fyra och vi ska vara där vid sex. Som tur är ställer min älskade bästa vän Emili upp och passar Stella på kvällen. Annars hade jag fått ställa in för varken mamma eller Alice är hemma alls.

image5
min älskade emili

Dessa jävla katter.

Precis tillbaka från sista promenaden med Stella. Går lugnt och sansat med lös hund, helt plötsligt står dom där framför en, med rest ragg och fräser hej villt, dessa jävla katter. Idag var det ingen fara, Stella gick snällt lös bredvid mig men tittade fundersamt på den arga katten.
Igår kväll var det värre, då blev vi förföljda av den galne katten Gustaf. En orange, förbannad katt som bor här på gården. Ingen av oss såg honom där han satt där uppkrupen i sin hemlighet i buskarna så Stella gick nästan rätt in i honom. Arg som ett bi var han. Sen följde han efter oss hela vägen hem, på behörigt avstånd som tur var. Annars hade jag lagt benen på ryggen vill jag lova. Galna det är dom dessa jävla katter.

Idag har för övrigt varit en seg dag på jobbet, ögongodis men ändå. Har haft jätteont i ryggen hela dagen och det har varit många timmar i kassan. Segt som fan. Men träffade Luisa en timme iaf som var inne för att lära sig den nya kassan. Lärde upp henne fort och hon var duktig, ja lite i alla fall. :)

Nu ikväll har jag och morsan tittat på idol, spännande :) Sen har jag suttit ett bra tag framför datorn och fört över lite bilder ifrån skivor. Lägger upp en del på facebook. Blev sentimental när jag tittade igenom plönningebilderna och alla fina hästbilder.

Imorgon förmiddag ska jag och tattarna iväg in till stan och äta brunch någonstans. Ska bli roligt! Vet inte var vi ska någonstans än men vet ett bra ställe på övre husargatan så det kanske blir dit vi far.

Godnatt.

image3
Unghästen Maastri jag hade hos mig för tillridning, bilden är tagen precis när han kom.

image4
Maastri strax innan han åkte hem igen. Härlig skillnad.

En kall, regnig dag.

Typiskt, min enda lediga dag och det har verkligen varit pissväder. Klarade mig utan regn på min o Stellas längre promenad men sen har det regnat non-stop nästan hela dagen.
Vid tre ungefär åkte jag och Lisa iväg, åkte först till Emili på barnens hus för att lämna ett par nycklar sen så har vi varit runtomkring på massa stall och letat stallplats åt Lisas kommande häst Camelia. Har inte direkt hittat nåt men Lisa har ett stall i Kungälv på G som verkar väldigt intressant. Kom inte dit idag för det var åt fel håll om man säger så men tror hon ska åka dit imorgon.

Efter lite stalletande ute i Billdal så åkte vi till årekärr för att hälsa på mina gamla elever och titta på lektionerna. Var så tråkigt att se, ordinarie ridlärare var inte ens där och mina stackars, älskade elever har bara fallit bakåt. Den duktigare gruppen travade hela lektionen, gjorde samma saker hela lektionen. På spåret och tränade halter. Lisa kommenterade, och jag citerar " Det här var den tråkigaste lektionen jag någonsin sett ". Jag höll med och tyvärr gjorde tjejerna som red det också. Fem stycken har slutat efter att jag slutade och nu är gruppen upplöst helt.
Nybörjargruppen som inte egentligen är en nybörjargrupp längre är nästan tillbaka på ruta ett igen. Sista lektionen i våras galopperade alla själva ute i paddocken. Nu är galopp inte ens på tal längre och tjejerna travar ett halvt varv och rider enstaka ridvägar i skritt. Allt jobb förgäves, det är inte eleverna som har försämrats. Dom får bara inte göra något. Kändes så tråkigt att se och alla föräldrar på läktaren instämde.

Trodde verkligen att det skulle vara roligt att komma o hälsa på och se hur alla utvecklats till det bättre men det kändes bara hemskt och tråkigt.

Jag och Lisa var stelfrusna och blöta när vi kom hem, Stella var blöt och ruskigt smutsig. Hon fick ett bad lite mat och jag fick middag och en varm filt i soffan. Kröp upp med ett glas vitt och tittade på Idol och nypremiären av Grey's Anatomy. Ruskigt roligt och spännande avsnitt. Nu är det bara Prison break kvar sen så är alla mina favoritserier tillbaka. hehe.

Ska hoppa in och jobba imorgon, ska bli helt okej. Se om det finns något ögongodis där eller inte. Men jag tror det finns en chans åtminstone.

Inatt drömde jag att jag var gravid, trots att jag inte haft sex. Det var inte det som var det konstiga dock, det konstiga i drömmen var att för att få reda på om man var gravid så tittade man på reflexen på cykeln. Om den lös efter att man hade cyklat på den så var man gravid. Helt självklart egentligen.
Mitt problem var dock att den cykeln jag senast hade cyklat på lös inte, men cykeln jag hade haft för ett par veckor sen lös. Men jag var gravid iaf. Sen så drömde jag att jag gick i nian och sprang på slingan, fast slingan såg inte ut som slingan. Konstiga här var att jag sprang, för jag sprang aldrig slingan, jag lyckades alltid vara sjuk eller skadad när det var dags för att springa. Men i drömmen sprang jag, ruskigt fort dessutom. Trots att jag hade grovträningsvärk, men det kändes nästan som att flyga.

Film blev det igår kväll med, eller natt snarare. Det blev i slutändan Oceans 13, trots att kvalitén inte var någe vidare.
Nu har jag fyllt min blogg färdigt med dagens ointressanta fakta och avslutar för mig.

Godnatt.

image2
Idag blir det en bild på Justin Chambers för att han var så ruskigt läcker i dagens avsnitt av Grey's

Så var man bloggare, på riktigt.

Så har man äntligen övergivit lunarstorms blogg, blev att man hängde kvar för att se vad vännerna höll på med. Dom har dock, precis som jag glidit in i facebooks underbara värld. Men jag saknar allt bloggandet, bara för att som sagt se vad mina vänner sysslade med.
Det finns två sorter av bloggare anser jag, den sorten som bloggar och skriver intressanta saker och tankar och får tusen träffar på deras insändare, sen vi andra dödliga som bloggar om det mest ointressanta som finns - det man sysslat med under dagen. Jag hör med stor sannolikhet till den sista sorten.

Så välkommen till Elins ointressanta blogg:

Dagen har varit som de flesta andra brukar vara.
Ledde cykeln till jobbet imorse då jag har varit bussburen under ett tag då cykeln är trasig. Min nya, kollosalt underbara kollega Andreas, som är cykelexpert, har tagit på sig äran att laga den. Helt frivilligt. Det har han sysslat med idag, så snällt. Han sprang till och med och köpte slang på sin lunch och stannade kvar efter han slutat för att få ordning på den. Kan inte med ord förklara hur tacksam jag är. Så underbart med människor som erbjuder sin hjälp utan att förvänta sig någonting tillbaka. Men måste ändå komma på ett sätt att tacka honom på. Han fick en kram och tusentals tack men jag vill ge något mer. Måste komma på något bra.

Själva arbetet idag har flutit på helt okej, vårat nya system som trädde i kraft i fredags fungerar någolunda bra ändå. Känns skönt. Kreditkorten fungerar igen, men kortköpen strular då och då. Har som tur var varit lite folk under hela helgen och tills nu. På torsdag går vårat nya reklamblad ut så hoppas att allt är precis som det ska tills dess. För när annonsvarorna väller in då tar kunderna aldrig slut.

Väl hemma parkerade jag mig framför tv'n för att titta på nypremiären av Desperate housewives. Kolossalt bra. Men en del trista saker också. Vill inte att Austin ska åka, dessutom så hör Mike och Susan verkligen ihop. Carlos har växt som människa, hjälp vad man gillar honom nu. (läs min blogg och det här är vardagliga ting du får läsa om. ruskigt intressant)

Nu ska jag ut och gå med min lilla älskade hund, som ser lite kissinödig ut för tillfället. Sen ska jag lägga mig i sängen och titta på nån film på datorn. Har laddat ner Shrek 3, Ocean 13, Zodiac, Spiderman 3 och Ghost ship. Håller på med två till men dom är nog inte klara tills jag är tillbaka. Ska bara bestämma mig för vilken jag ska se, blir nog den med bäst kvalité.

Imorgon ska jag och Lisa på utflykt, men vad vi ska göra får jag berätta efteråt. Annars har jag inget att skriva om imorgon.


image1

Lisfis och jag. Heldag imorgon!

Godnatt!

RSS 2.0