I'm defrosting at the moment.

Nu har jag tinat upp lite, har tagit en varm dusch för att komma tillbaka till min vanliga kroppstempratur igen.
Idag så har jag och Lotta gått ut tillsammans med Robban på en två timmars promenad, gick Tråkärrslättslingan och det var jättemysigt. Nu har vi fått lite gjort lite horsemanship på vägen och haft en trevlig pratstund. Det var dock mest Lotta och jag som pratade, Robban är ganska tystlåten.
Blev redigt varm efter promenaden och så lägger man på lite kyla på det, då går det banne mig in i märgen. Var tvungen att ta en lång varm dusch och nu är jag väl kanske uppe på 34 grader så snart så känner jag mig nog mänsklig igen.

Eftersom att jag nu ska gå tillbaka till ruta ett med tokhästen och tillämpa lite mer former utav horsemanship så tänkte jag förklara lite lätt vad det innebär. Horsemanship innebär att man från marken jobbar med hästen för att stärka band mellan människa och häst. Man tillämpar den kunskapen man har för att förstå hästens naturliga beteenden och signalsystem. Horsemanship är grunden till allt. Det finns inget som är viktigare än att ha en stark tillit och respekt för varandra och när man arbetar så stora djur gäller det att det skaffa sig den respekten tidigt.
Jag och Robban funkade bra ihop i början, han hade respekt för mig och vice versa, nu har vi båda tappat den respekten. Framför allt har han tappat respekten för mig och därför börjar vi om på ruta ett.
Jag ska nu endast stå på marken och tillsammans med lilla Bobby Brown och Lottas hjälp så ska vi nog bli ett riktigt team igen Robban och jag :-)


image80
Lilla Bobby Brown och jag

En bra bit på väg i alla fall.

Tack vare min goa f.d kollega Sus i Dus och sidan www.designadinblogg.blogg.se så har jag fått lite ordning på min blogg. Har ändrat designen en del och även fått till en liten annorlunda bakgrund. Inte direkt vacker men jag skyller på att jag faktiskt har gjort den i Paint. Har inte installerat photoshop nånstans än, det får bli när jag köpt en ny dator.
Men det var verkligen roligt att bygga om lite på bloggen, satt uppe till tre inatt. Hittade bara mer saker att göra. Verkligen skojigt :-)

Har varit i stallet idag med, hos en helgalen häst. Han har stegrat sig jag vet inte hur många gånger idag och då står han verkligen RAKT upp. Livsfarlig är han. Men som tur var har Lotta varit med idag så jag har fått hjälp så tillsammans har vi verkligen motionerat skiten ur honom, och det behövdes verkligen med all den överskottsenergin han hade.

Nu sitter jag mest och väntar på att Sara och Emma ska komma hit, dom är och hyr film någonstans och kommer väl ganska snart skulle jag tro :-)


image77
Den snälla och fina Robban

image79
Inte riktigt Robban men det kunde ha varit... :-)

Varför suger alltid filmerna så?

... eller är det bara jag som minns helt åt h-e?

Pyramiden ur Wallander serien av Henning Mankell, min favoritserie böcker efter Harry Potter, så jag aldeles nyss filmatiserad på TV med Rolf Lassgård (som inte alls är som Wallander i böckerna)
Jag har för mig att boken handlade mycket om Kurts pappa, en resa till Egypten, pappans död och inte att den slutade med någon Emma och Kurt slutar som polis? Jag satt med hakan vid knäna och fattade noll..
Jag måste nog ta och läsa om alla böckerna igen, mitt minne är inte som det var förr haha.
Filmen var åtminstone för mig en besvikelse hur som helst

Nu har jag vidtagit en liten åtgärd för min lilla voffsing. Sitter inne i Linné nu, eller snarare på Olivedalsgatan hemma hos lilla pappa. Här smäller det ingenting och min hund är sitt gamla jag igen. Hon ligger och tuggar glatt på ett tuggben och springer runt och busar och har sig. Det är så skönt att se henne avslappnad och glad igen. Jag tänker hålla henne här tills nästa år, förutom på nyårsafton då det nog inte ens är tryggt här inne. Då flyr vi ut i skogen istället, håller fortfarande tummarna att någons nyårsplaner spräcker så vi får sällskap :-) haha.

Väldigt mycket att göra på jobbet idag, mycket att göra med skyltarna, hade nyheter på Kläder och massa kunder. Hade en kund som lämnade fram en 500-lapp för mycket, det är inte ovanligt vill jag lova. Jag dubbelkollar alltid vad jag fått innan jag lägger ner pengarna och upptäcker alltid när det händer. Räckte henne femhundringen och hon såg förvånad ut, hon hade ju inte märkt att hon lämnat fram för mycket pengar.
 Hon tackade så mycket och gick ut med sina saker, efter si så där tio minuter kommer hon in igen, och försöker ge mig hittelön. För att jag lämnat tillbaka pengarna, hon var så söt kvinnan. Hon hade suttit i bilen och bara kommit på hur tacksam hon blivit. Kunde inte ta emot några pengar men förklarade hur glad jag blev ändå.
Det kändes bra i alla fall, att hon ville visa sin tacksamhet för en sån enkel sak .

Bildserie med min stjärna idag, bara för att hon är så glad och lugn just nu :-)

image66
Hoppelihopp!

image67
Stella sitter vackert :-)

image68
Bellisen kan också stå på två ben

image69
Vink vink ;-)

Helt enkelt världens bästa vovve!

Kan det aldrig gå över?

Gud, kan det inte bli 2008 snart?! Jag orkar inte med det här längre. Alla dessa förbaskade j-a smällare och fyrverkerier dygnet runt. Min hund, jag vet inte hur jag kan förklara det. Det går faktiskt inte att beskriva i ord hur rädd hon är. Kan börja med att säga att hon precis kissade för första gången på femton j-a timmar. Har försökt få ut henne hela dagen. Jag har fått ut henne några gånger men det är allt, hon är för rädd för att ens kissa. Trots att hon måste varit sjukt nödig. Det gör verkligen ont i själen att se henne så. Inomhus kryper hon omkring, om hon ens rör sig. Hon darrar konstant och hjärtat slår i hundraåttio dygnet runt.
Imorgon åker vi för att bo hos pappa inne istan några dagar, där smäller det knappt alls. Här ute hos oss smäller det nästan varenda minut under dagen. Konsant, dessa förbaskade ungar. Önskar vi bodde granne med polishuset. Det är olagligt att smälla smällare och fyrverkerier nu för f-n!

borde vara tio års fängelse för skiten också...

Bitter, jag? Nej, aldrig!

image62
Min juvel

Jag är inte något fem-i-tre-ragg

image61

Wow, sicken utekväll det blev igår
. Hade riktigt jäkla roligt. Först satt vi här ett litet tag och hade det bra. Sofia och Tina kom ganska sent men efter några cider, öl och drinkar (inte allt till mig) så satte vi oss på vagnen och begav oss mot stan. Hade diskuterat ganska länge om vart vi skulle ta vägen när vi väl kom in till stan. Insåg att det skulle vara fullt med folk på juldagen,  så några samtal fick ringas och vips satt vi på listan på SoHo, Barsidan och Berså. Rätt bra fixat på bara nån timme om jag får säga det själv.

Vi bestämde oss för SoHo och hade lite flax när vi väl kom dit med. Sofias granne Peter jobbar där, dock inte igår. Men han hoppade in i fem minuter för att eskortera in oss. Väldigt tacksamma blev vi för kön var enorm. Tror knappt att vi skulle kommit in nån gång annars. Helt sjukt med folk och det var det även inne. Fullpackat med folk ifrån grundskolan vi alla gått på. Fullt med folk jag inte träffat sen vi gått i nian. Vet inte om det var en liten special tillställning men Isak, Marcus, Kristoffer och dom andra lät i alla fall champangen flöda som aldrig förr. Släppte loss ganska bra.

Det tog si så där en halvtimme att få tag på en cider, när vi drack drinkar var vi tvugna att svepa dom i baren för det gick inte att ta sig fram med något i glas. Det kan jag intyga som fick någons annans fulla öl rätt innan för tröjan. Då var jag inte jättenöjd vill jag lova. Dansade på rätt bra hela kvällen och kom inte hem förrän 03.59 och då var jag trött!
Sista timmen på klubben är så klart lika dan som alltid. Det blir mindre och mindre folk och folk blir slemmigare och slemmigare, jag och mina vänner är kvar för att uttnyttja musiken, ha kul en stund till medans de andra som är kvar är där för en sista förhoppning om att få med sig något hem, sista chansen om ett fem-i-tre-ragg. Hatar känslan om att bli omringad, känna hur någons slemmiga händer närmar sig ens midja. LÄGG AV. Jag är inget jävla fem-i-tre-ragg. Jag kommer aldrig att sjunka så lågt, så ge upp.

Kvällens höjdpunkt var dock jäkligt ball. Om ni läser ett tidigare inlägg härifrån december "Jag har förlorat något" så kan ni se ett klipp av min favoritkomiker, Björn Gustafsson. Vem tror ni entrar SoHo igår om inte just han? Efter en stund var jag bara tvungen att gå fram, jag kunde bara inte låta bli. Hade med mig lillasyster Sara, som också var på SoHo med sina kompisar. Var tvungen att skaka hand med honom och informera honom om att han ofta figurerar här på elinsointressanta. Han blev överraskad och glad, Sara stog nästan och skrek efteråt. Hon hade inte känt igen honom, men det gjorde minsann jag. haha. Var himla häftigt :-)

Mina favoritdrinkar måste jag faktiskt också ta att dela av mig av. Finns så klart tusen olika åsikter hur dessa ska blandas men det här är ett förslag :-)


"Rosa pantern"

4 cl licor 43 (likör 43)
1 cl grenadine
10 cl mjölk

Skaka ingredienserna tillsammans med iskuber i en shaker.
Sila upp i ett nerkylt highballglas.



image59



"Pina Colada"

4 cl ljus rom
2  cl malibou
4 cl mjölk
ananasjuice


Skaka den ljusa romen med Malibu och mjölk i en shaker.
Fyll på med ananasjuice och servera i ett highballglas.

image60


Rätt sätt att fira juldagen?

Eller man kanske inte direkt firar juldagen? Jag har spenderat min juldag här hemma med en halvskrämd hund och en kelig katt. Monstret ligger i mitt knä just nu, stirrandes på skärmen och muspekaren, kurrandes högt som satan. Jättemysig är hon :-)

Har varit i stallet idag en stund också, blev ingen ridning dock. Vädret har såklart sugit hela dagen så har inte varit så roligt att vara ute. Tur i oturen då att hunden vägrar gå ut. Hon ligger i sitt torkskåp och vägrar komma ut den lilla stackaren... Men hon har varit ute och busat ett litet tag i alla fall. Chilli har busat ganska bra med henne också :-)

Städat har jag fått gjort också och tur var det för nu blir det strax en liten förfest här också.. Trevligt! Emma, Sara, Sofia, Kristian, Martin och Tina kommer hit om en liten stund.. Kommer hit och kommer hit förresten, jag ska åka och hämta de stackars lata rackarna.

Har fått två bilder i från Fredrik Fotograf med ifrån plåtningen i lördags, så här kommer dom. Berätta gärna vad ni tycker. Jag kan ta kritik förstår ni :-)

De här är ifrån sessionen med balklänningen på

image57

image58
Copyright Fredrik Magnusson

Så var julen avklarad den också..

Har haft en jättemysig julafton. Började med en strumpa på sängen imorse hemma hos pappa och sen åka hem och hämta mina sjuttonhundra väskor fyllda med julklappar.
Åkte sen och hämtade mamsingen och sen hem till min faster, Maggan där farmor också väntade :-) Kusin Helena kom inte förrän strax innan tre då hon blivit satt på att jobba.
Har tänkt på mina stackars kollegor idag som fått jobba, Camilla helt ensam i kassan, stackaren.

Har ätit massa god mat och massa godis och och kakor och allt som hör julen till. Tittade på Kalle såklart också, det tänker jag aldrig sluta med. Såg även Kan du vissla Johanna som jag alltid tittar på på julafton. Antingen var det en extended version iår eller så börjar mitt minne att svika mig. Den kändes så underlig iår. Men det är väl kanske jag som minns fel.
Sen så kom faktiskt tomten också, det gick sådär. Hundarna fick spel! Nova bjäbbade runt som en tok och Stella blev helt besatt. Hon blev helt galet arg men efter en stund vågade hon sig fram bredvid mig för att kika på tomten, men skällde fortfarande som en gaaalning. Tomten fick ta av sig en konstig mask han verkade ha på sig och fick börja prata vanligt igen... När Stella kände igen min lilla pappa lugnade hon ner sig efter en stund och pappa kunde komma in i rollen igen. Alltid samma grymma tomte, kan aldrig namnen på folk, dricker snaps och är 700 nånting år..

Har fått massa fantastiska julklappar och fått ge bort en heeel del också och inte för att klämma ut en klyscha men jag ger faktiskt hellre än får under jul.
Har fått karaff ifrån Steninge White line, och även åtta glas ifrån samma serie. Älskar dom, nu är min samling ännu mer komplett hehe. 
Har fått två par silverörhängen ifrån NK, ett par grymt sköna mysbyxor från Stadium, ett arbandsur ifrån Ur&Pen, tre olika böcker, ett nagelvårdskit, en top från CUBUS, pengar till Göteborg Horse Show och ett par nya ridstövlar, även ett presentkort på Akademibokhandeln och massa pengar av farmor som ska direkt in på banken, även fått pengar i fonder ifrån farmor. Detta var inte alla julklappar men de flesta. Har varit en jättemysig julafton och jag är så ruskigt mätt fortfarande. Men måste säga att det var riktigt skönt att komma hem till en tom lägenhet ändå. Det är skönt att vara ensam hemma, är jättetrött så ska krypa till kojs nu, efter lite julmust bara :-)

God jul på er kära läsare :-)

image56
Jul på Liseberg

Uppesittarkväll :-)

Nu är julen väldigt nära, idag är det helt enkelt dagen före dopparedagen.
Det har tyvärr varit en ganska stressig dag idag, typiskt, nu när julen är här och allt. I förmiddags städade jag lägenheten, hann dock inte med att dammsuga vardagsrummet. Har jag tur så gör Emili det nu ikväll.
Sen så åkte jag in till stan och hämtade upp mina småsystrar och åkte iväg och handlade julklappar till min kusins goa fästman Pedro. Hittade några riktigt bra saker :-)
Dock fick jag höra att han inte kommer på julafton alls, väldigt tråkigt att höra. Men Helena kommer i alla fall :-)

Sen så drog jag till stallet och tog itu med en sjukt uppstressad Robban. Han går själv i hagen nu och är inte direkt lugn och sansad om man säger så. Fick knappt på honom tränset för han hoppade upp och ner så. Linade honom i paddocken en stund, men hände inte mkt. Han stegrade sig typ sjutton gånger över mig och brallade runt. Kändes inte särskilt roligt, blev lite farligt där en stund så jag gav mig faktiskt efter att han gått några varv fint i trav. Är inte så roligt att hålla på, ensam ute i mörkret med en galen häst.

Väl hemma igen så fortsatte jag att städa, tog mig det årliga julbadet. Det är ju faktiskt det enda tillfället om året som man faktiskt SKA bada. Varmt som satan och skööönt.

Så fort Emili kom hem så drog vi iväg och köpte oss en julgran :-) Klädde den med vårt nyinköpta pynt och hade lite julafton för oss själva. Bytte klappar, drack julmust och åt pepparkakor. Ikväll åkter hon till mammsingen i Halmstad och jag sitter här hos pappa och har lite uppesittarkväll. Har bakat massa pepparkakor, Sara har lackat paket och pappa har rimmat. Snart ska pappa bära in granen och sen ska den bli klädd också.


Fotograferingen igår gick okej. Hade väldigt roligt tillsammans med främst Emma och Fredrik, men blev väl kanske inte jättemånga pangbilder. Men några rätt fina blev det väl kanske. Har fått två av Fredrik nu men kan fortfarande inte ladda upp några.

Nu ska granen in :-)


En lista med frågor rakt av.

Vilken svordom använder du mest?
Helvete blir det nog oftast.
Äger du en iPod? Nej
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Den är inte ställd alls :-)
Hur många resväskor äger du? Två
Använder du flip-flops? Självklart, men inte för längre promenader :-)
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica maxi för det mesta.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ett tag stod jag alltid bakom kameran men nu börjar det bli roligt att stå framför den igen.
Vilken var den senaste filmen du såg?
På Bio: Heartbreak kid
Hemma: Who is Forrester (en fantastisk film)
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En bild och en utbildning
Har någon någonsin kallat dig lat? Nej.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej, aldrig hänt. Men ibland skulle det nog behövas.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? En gammal Westlife skiva skulle jag tro.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Måns Zelmerlöv
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Ja, men det hamnar minsann inte här.
Vad åt du till middag senast? Middag, det var för några dagar sen när jag åt kyckling och massa broccoli.
Använder du huvtröjor? Ja, ibland.
Kan du vissla? Självklart
Vem var den senaste som ringde dig? Fotografen Fredrik
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Vattenattraktioner.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Det gör dom säkert.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 031
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, Disneytajm var favoriten. Plus alla fantastiska Disneyfilmer! :-)
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? De har mer än 100 butiker i alla fall
Hur många syskon har du? Två småsystrar på 14 och 18 år.
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej, men om jag gillar personen uppför jag mig rätt fånigt.
Vilken film kan du alla replikerna till? Pearl Harbor, har sett den över 25 gånger.
Äger du några band t-shirts? Jag har nog en Westlife t-shirt någonstans och har haft en med Spice girls också för länge sedan.
När flög du senast? Till Kanarieöarna i mars 2007
Hur många stolar står kring ditt köksbord? Fyra
Läser du för skojs skull? Ja väldigt gärna
Pratar du några andra språk? Engelska och kanske två ord på franska.
Diskar du din egen disk? Ja, om inte Emili gör det :-)
Har du gråtit offentligt? Ja, mer än en gång.
Har du en stationär dator eller en laptop? En halvtrasig laptop och Emilis halvtrasiga laptop :)
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Gärna en tattoo, får se om jag vågar någon gång.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej, inte nödvändigtvis men det skadar klart inte
Kan du kasta macka? Ja, 16 är nog rekordet
Har du någonsin varit på Jamaica? Nope.
Vad har du med dig in på bion? Tattarkompisarna
Vem var din favoritlärare och varför? Kristina Bergsten, min foderlärare på gymnasiet.
Har du dejtat någon av en annan religion? Ja?
Vad har du för väder? Grått och trist.
Har du en favoritblogg? Ja, Sussens :-)
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Ridklasserna, foder och religion.
Gillar du att flyga? Inte överdrivet men är inte räddför det heller.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Självförtroende, humor och hjärta.
När sov du senast på golvet? Däckade hemma hos Heborg i Lysekil för två månader sedan.
Vilken är din favorit drink? Rosa pantern
Vilken är din mammas hemstad? Västerås
Din pappas hemstad? Göteborg
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 7-8 ungefär.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Fullbokade? Ja, stressiga? Ibland.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Ja, jag var nog rätt illa ute ibland.
Vilken är din favoritfrukt? Clementin
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 21
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja väldigt. Folk som inte kan säger fel på han och honom är bland det värsta jag vet.
Tror du på liv på andra planeter? Ja, någon slags liv måste det finnas någonstans.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? En pantad kund på jobbet.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Behöver inte vara något av dom.
Vad var det senaste du åt? En clementin
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Spelar ingen roll.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Oj, det vet jag inte. De tyckte bara det var fint tror jag
Gillar du senap? Nej usch.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Jag har ett bra liv
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja, det är inte en omöjlig tanke.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Inte eBay, men blocket blir det ibland. Det senaste var en TV-bänk och en byrå.
Tycker du om att krama folk? Ja, jag älskar kramar.
Skulle du säga att du är trendig? När jag känner för det kan jag vara det, men har det inte direkt i blodet haha.
Äger du en digitalkamera? Japp, har en.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Utseende mässigt typ Britney, Jenna Jameson och några fler.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, grymt mycket
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Många böcker får mig att gråta, den senaste var den sista Harry Potter boken
Tycker du att du är attraktiv?> Ja, det får jag väl säga. Ibland.....
Vad är du allergisk mot? Nickel, tror jag åtminstone.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej, verkligen inte.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Anton tror jag allt det var.

den här har jag hittat på Cias sida www.mysecretwindow.se

Dopparedagen närmar sig med stormsteg.

Idag har jag jobbat min sista dag innan jul. Jobbar inte förrän nästa torsdag. Visst förlorar jag lite på att inte jobba de röda dagarna och så, men det ska vara så skönt att vara ledig så länge över jul. Bara ta det lugnt och låta julmaten smältas ordentligt :-)

Igår var jag, Lisa och Emili på Jul på Liseberg. Var verkligen jättemysigt. Spelades julmusik överallt, alla härliga stånd runt omkring i parken och alla fantastiska ljus. Det är så man storknar så vackert det är.
Gick mest omkring och tittade på allt, spelade på några hjul och vann faktiskt första pris på ett.Två chipspåsar haha. Köpte två handgjorda glasänglar att hänga i granen och blandad hemmagjord fudge. Dock inte hemmagjord hos mig, så den var ätbar i alla fall :-)

Har varit en lång dag på jobbet idag, fruktansvärt mycket folk. Har nog sålt för runt 400 tusen idag och det känns i  mina fötter nu om man säger så. Skulle gått som säljare halva dagen men det blev ju inte mycket med det om man säger så. Stått i kassan nästan hela dagen och är helt slut.

Nu ikväll har jag varit hemma hos fotografen Fredrik och Emma som också ska vara med på fotograferingen imorgon. Var trevligt, satt och planerade vad vi skulle hitta på imorgon och vad som ska tas med och så. Ska åka via jobbet och handla lite julsaker som vi tänkte ha med.
Måste börja packa nu, är en hel del kläder som ska med imorgon... och skor! 

Hade lite bilder ifrån Liseberg som jag tänkte visa er, men bilduppladdningen fungerar inte alls. Trots att jag fullföljt "åtgärden".
För hoppningsvis funkar det imorgon igen!

Sov gott gänget! :-)




 

En naturbegåvning är jag då rakt inte.. Men glad ändå!

Nu har jag ägnat en liten stund av min eftemiddag åt att för första gången göra fudge.  Är ett riktigt gott recept efter att ha smakat lite grann men gör var naturligtvis tvungen att göra en Elins special, dvs. bränna skiten.
Gick hur bra som helst, rörde runt som aldrig förr för att inte bränna vid det då det ska koka kraftigt i nästan en halvtimme. Brassade på lite de sista fem minuterna för att få till tjockleken lite till, och ja, då brändes det naturligtvis vid.
Har även kommit på i efterhand att det kanske hade varit smart att ha lagt ett bakplåtspapper i formen så att det lättare ska lossna. Tänkte naturligtvis inte på det. Men, det ser ändå ut att kunna lossna ganska lätt. Jag är ingen naturbegåvning på att baka och laga mat, men jag tycker att det är så kul ändå! Jag ska inte ge mig. Nån gång måste det bli bra..
Här kommer receptet på dagens strapats.

Fudge

Ingredienser

ca 50 st

5 dl mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker


Gör så här

Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.


image57
Receptet hittade jag på www.arla.se

Hyacinter och pepparkakor

image56
Så här såg det ut hemma hos oss idag :-) Här ligger Stella och Chilli sida vid sida, i Emilis säng. Var en helt underbar syn att se. Chilli låg och busade en liten stund och sen så somnade hon faktiskt. Jag och Emili satt och tog typ hundra kort, kunde inte sluta le :-)

Har blivit klar med min lilla lista idag också. Har gjort två stycken julgrupper, som blir några av julklapparna till min farmor och min faster. Har aldrig gjort julgrupper innan men blev faktiskt riktigt nöjd till slut. Roligt var det också, att påta i jorden haha :-)
Sen har jag fakiskt bakat pepparkakor idag också. Orkade inte göra jättemycket men två små plåtar blev det ändå. Em och jag provsmakade varsin med lite mjölk. Smaskens smaskens. Luktade så gott i lägenheten sen. Det är nog det bästa med att ha bakat, att det luktar så gott efteråt :-)

Nu sitter jag och Emili och tittar på AI med Hayley Joel Osmet och Jude Law, trodde inte den skulle vara så bra som den faktiskt är.


image53

image54

image55

Äntligen på bättringsvägen.

Nu börjar jag äntligen känna mig lite piggare och fick dra mig ur lägenheten för att få lite inköp avklarade

  •  Köpa hundmat
  •  Köpa present till kusin Helena som fyller år i veckan
  •  Till Blomsterlandet och inhandla allt som behövs för två julgrupper
  • Göra julgrupperna
  • Baka pepparkakor
  • Handla mat
  • Laga mat :-)

Har varit ute och busat med voffsan en stund nu när jag kom hem. Kastade lite bollar för att pigga upp henne lite. Smällde några smällare men hon fortsatte leka och vara glad. Har typ aldrig hänt innan, så det är verkligen ett sånt himla framsteg. Blir så glad. Nu ligger hon och äter på sitt julgodis, torkad kyckling, medans katten attackerar hennes stackars svans. Hon verkar dock inte märka nåt utan mumsar snällt vidare :-)

image52


And it's monday

Så var det måndag igen, har fortfarande ingen röst och andningen blir verkligen inte bättre. Känns som den blir sämre, hostan vill inte heller försvinna.
Tänkte ändå att jag skulle göra något idag, förutom att häcka framför dumburken med datorn i knäet (är precis det jag gör just nu men ändå)
Finns inget jag älskar mer än checklistor. Hemligheten med checklistor är att sätta så mycket som möjligt på dem. De mest onödiga om finns, för då har man mer att stryka när man har gjort det :-) Gå upp, duscha, äta frukost, ja rubbet. Tyvärr har jag redan gjort en del idag och det vore slöseri med min fingerkraft att skriva med det på dagens checklista.  

  • Klippa klorna på Stella
  • Sätta fast rimmen på klapparna
  • Vattna blommorna
  • Hänga tvätten
  • Lägga in en ny
  • Hänga den också :-)
  • Promenad med Stella

image49
En bild på min älskade Stella, busandes med gamla polaren Nova

Nu har jag varit ute på prommis med Stellan, hade på henne bilbältet som fick fungera som sele. Gick mycket bättre idag. Klarade oss att vara ute utan att det smällde. Underbart skönt så Stella var inte så livrädd. Men drog lite och då kunde hon ändå få luft för att hon hade selen på sig. Så det var skönt.
image50

image51

Så här såg hon ut när vi kom tillbaka. Inte jätteglad men bättre än igår i alla fall :-)


Fira jul ensam är inte samma sak.

För första gången någonsin är jag inte samlad hos min familj med allt julstök och pysslande. Jag är själv, inget ont om det men det är lite konstigt.
Bara en sån sak som att jag och Emili nu varenda söndag glöm bort att tända adventsljusstaken. Kom på det dagen efter ungefär varenda gång, förutom förra söndagen. Då kom jag på det när det var en timma kvar på dagen. Nu var jag för sen igen, 01.11 står klockan på och jag har precis tänt det tredje ljuset.

När jag bodde med familjen, då var det en ganska stor grej. Vi systrar nästan slogs om vem som skulle få tända ljusen vecka efter vecka. Störst slagsmål var det så klart om det fjärde ljuset. Nu bor vi två tjugoåringar och ingen av oss kan ens komma ihåg de stackars ljusen.

Jag vill inte riktigt lägga mig, för jag vet att andningsproblem fyrdubblas då. Sitter hellre här tills jag stupar av trötthet. Nu har det börjat en film på trean som verkar ganska bra. Den som lever får se helt enkelt.
Är lite sugen på att gå ut med hunden också, men hon håller nog inte med. Jag fick dra henne i bakbenen innan för att få ut henne från under Emilis säng innan. Hon var så rädd för smällarna. Naturligtvis hjälpte det inte att gå ut, gick förbi ett gäng killar på vägen hem som smällde smällare och raketer precis bredvid oss. Behöver inte tillägga att Stella var skräckslagen.

Vi hatar nyår.

image48

Jag har förlorat något.

Jag har helt tappat rösten nu, är grymt hes, bara väser hela tiden. Tur att jag inte pratar mycket om dagarna, men på kvällarna när Emili kommer hem då är jag i för sig väldigt pratsugen. Idag har det dock varit omöjligt att prata av sig då jag knappt får fram ett ord.
Får jag det, ja då följs det av en hostattack och det är inte så jätteroligt.
Har fortfarande jätteproblem att andas, tycker inte att astmamedecinen hjälper något alls.

Ikväll fick jag en portion mat från mamma, som förstod att jag inte orkade laga mat. Väldigt tacksamt och väldigt gott med en portion hemmagjord korv stroganoff.
Sen har jag och Emili tittat på TV, tittade på Svenska hjältar en stund. Fantastiskt program, civilkurage är bland det bästa jag vet och det är så roligt när det uppmärksammas på detta viset. Synd att inte fler personer blir uppskattade för det de gör.
Sen har vi tittat på Shall we Dance med Susan Sarandon, Jennifer Lopez och Richard Gere. Har velat se den länge så det var en trevlig överraskning när den gick på TV4. Det är en dansfilm och det är alltid lika roligt att se på i mina ögon. Var "ballroom dancing" den här gången för ovanlighetens skull. Var ett lite annorlunda slut men verkligen åt det bra hållet. Rekommenderar fler att se den!

Har pysslat lite nu den senaste timmen också, klippt ihop och satt lite glitter på mina julklappsrim, så nu är de klara att fästa på klapparna. :-)

Såg en snutt utav Parlamentet innan och Björn Gustafsson var med, måste bara lägga ut något med honom. Han är en av de roligaste i Sverige just nu. När jag ändå håller på får jag nog allt ta att promota Facebook gruppen "Om jag kommer in? Det är knappt jag kommer ut"


copyright TV4
Det här är verkligen min humor!


Älsklingarna mina.

13.41
Nu håller jag på att försöka få upp några av mina videos här i bloggen.
Jag fattar ingenting, det går inte alls som jag vill, men Sus hjälper mig som tur är, så vi får se hur det går.

 

13.46 Tack vare Sus kan jag nu lägga upp mina små videoklipp ifrån youtube. Här ser vi Stella och Chilli i en av deras dagliga bustillfällen.
Jag känner mig fortfarande hängig och framför allt har jag svårt att andas, är så jäkla jobbigt. Somnade inte förrän fyra inatt så jag sov till tolv idag.
Jag sitter fortfarande i morgonrock i soffan och tittar på hundra repriser av Bonde söker Fru, som jag för övrigt inte allt har följt iår. Men det behövde jag ju inte heller, allt sänds nu haha.

Sprang rakt in i den här listan som jag bara var tvungen att lägga ut.

Taxi, var god dröj...

Visst låter det tjatigt. Här är några varianter för växlar som vill förnya sig:

Taxi - Just nu är det långa köer, men om du har tur kan vi kanske placera dig i en av dem.

Taxi - Idag kan vi erbjuda några nya tjänster. Om du vill ha customized service, tryck stjärna - fyrkant - 69 - trekant - måne. Följ sedan anvisningarna för att välja kön, hårfärg, ålder och bystmått.

Taxi - Är det verkligen nödvändigt att åka? Är det inte bättre att gå till fots? Tänk över detta! Ring sedan igen och berätta.

Taxi - Vi tänkte just att du skulle ringa, så vi förberedde en extra fin bil åt dig. Tyvärr krockade den på vägen. Ring igen om en vecka.

Taxi - Just nu är det lång väntetid. Ring vår snabbservice istället. Det kostar 275 kr per minut.

Taxi - I dag kör vi bara åt stamkunder, och du är tyvärr inte på vår lista. Men du kan bli om du erlägger stamkundsavgiften, 7000 kronor per år.

Taxi - Var god uppge folkbokföringsnummer, inkomst, hatt- och skonummer, numret på ditt bankkonto, samt hoppet.

Taxi - Medan du väntar på din tur spelar vi några häftiga CD-skivor som du helt enkelt måste köpa.

Taxi - Hemskt trevligt att du ringer, men vi vill inte låta dig vänta. Nu bryts samtalet. Tala gärna om för dina vänner hur vänliga och effektiva vi är.

Taxi - Grattis, du är kund nummer 723 som ringer och tror att du är något. Känner du inte till Jantelagen?

Taxi - Du är nu placerad i kö och kommer automatiskt att flyttas bakåt i kön allt eftersom nya ringare tillkommer.

Taxi - Dig känner vi nog igen! Ring vår konkurrent istället! Det är rätt åt honom.

Taxi - Numret har upphört. Ring igen när vi fått ett nytt.

Taxi - Var det du som lade på förut? Försök inte igen, nu har vi ordnat så att samtalet inte kan brytas.

Taxi - Just nu har vi inga rena bilar inne, men om du inte sätter dig i spyorna kan vi skicka en.


Vävning kallas det.

Har kört bil idag för första gången på hundra år känns det som, har suttit inne i den här jäkla lägenheten aldeles för länge. Fick åka ner till jobbet en stund idag för att hjälpa folket med kampanjen. Tydligen var det inte någon som var frisk som kunde göra det.
Hur som helst, fick sen åka till torget och dra en vända till apoteket. Nu har nämligen min ökända astmahosta återkommit, och gjort det rejält. Kom igår kväll och jag sitter nu och sippar efter luft som jag vet inte vad. Får inte ner någon luft och när jag väl får det kan jag inte andas ut den utan att få ett grovt hostanfall. Med andra ord, extremt störande.
På väg till torget från jobbet satt jag och tänkte på annat och missade avfarten, fick ta nästa och vända. Var så extremt mycket folk ute att det var kö på leden för att komma på avfarterna. Så det tog en stund att vända och komma tillbaka till torget. Tog si så där fem minuter att köra två hundra meter eller så, för att folket på avfarterna skulle in i smeten också. Tillämpade fint vävning för att det skulle gå så fint som möjligt. När det var min tur att "släppa fram" gör jag naturligtvis det och så trycker det fram sig en jävla BMW in i sidan på mig för att ta sig emellan. Hallå? Vävning kallas det. Jag gav honom the evil eye och tryckte mig fram. Mohahaha. Han såg lite skamsen ut den lille rackaren.
Har gett flera personer the evil eye när jag tänker efter. Åkte för att hämta upp Emili på torget innan ikväll, hon kom hem sent från Liseberg. Kör in vid torget vid vändplatsen, står några bilar vid sidan på vägen in, som det brukar göra. En av bilarna är igång och kör helt plötsligt rätt ut, utan minsta förvarning. Som tur va var jag beredd och hann nita, men ja, han fick också the evil eye och tittade tillbaka med en skamsen blick.
En som inte reagerade lika bra på mitt evil eye var Man nr 3 för dagen. Hämtade upp Emili, berättar för henne om bilen bakom som nästan körde ut rakt framför mig men nu ligger bakom. Då jag ser någon gå rakt ut på vägen framför oss, spatserar rakt fram, utan minsta tanke att gå upp på trottoaren. Bara vinglar omkring framför oss, var precis på väg att tuta till för att få honom att flytta på sig då han vänder sig om och kastar sig mot bilen med armen utsträckt. Höll fan på att skita på mig och Emili med, hann snabbt se att han bara formade handen som en pistol men det är ju det, man vet ju inte vad folk bär med sig, vad som sysslar med. Jag hann som tur var tvärnita men idioten gick ju rätt in i bilen ändå och stirrade tomt på oss med näven i luften. Han reagerade inte ens på mitt evil eye, han bara gick sen. Ganska oväntat måste jag säga.

Nu så är jag faktiskt klar med näääästan alla mina julklappar, ska göra varsin julgrupp som ska bli klappar också men det kan jag inte göra förrän strax innan julafton, så de inte slår ut innan. Men annars så har jag slått in alla mina paket nu, har även skrivit ut mina rim, ska göra små lappar imorgon och sätta på paketen. Måste ju ha någonting att göra imorgon i min ensamhet.
Kan inte påstå att det är överdrivet kul att ligga här dag ut och dag in, orkar inte göra någonting. Hostar och dör bara jag rör mig en endaste centimeter känns det som.
Emili jobbar hela dagarna och när hon kommer hem så är det enda hon gör prata i telefon och kollar på sina nedladdade serier. Men jag har vovven och kissen som sällskap i alla fall.
Det gör väldig nytta häromkring :-)

image47
Några av julklapparna fastnade på bild också.


Fel tillfälle att bli sjuk, svar ja.

Har ju som sagt gått omkring och mått dåligt nu i några veckor men inget har brutit ut, så trodde att det bara skulle gå över. Nu ligger jag dock totaldäckad. Varit hemma igår, idag och det blir sängliggande imorgon också.
Igår rörde jag mig knappt en centimeter på hela dagen, kändes som jag skulle svimma bara jag rörde på mig. Idag på eftermiddagen kände jag mig dock lite piggare och kunde klistra på frimärken på mina julkort. Det var ungefär allt jag orkade med, men det är ett himla framsteg! =)
Datorn orkar jag ha i knäet med, när jag ligger här i min ensamhet. Kan säga att det är riktigt skönt att ha Monstret här med då. Hon ligger här och gosar, kelar, busar och sover. Heeela tiden. Byter man rum, går på toa, går och hämtar nåt i kylen, svarar i telefon, ja vad som helst. Så är hon en i hälarna. Hon passar till och med på att göra sina toabesök samtidigt som jag. Inte ofta man har sällskap när man gör det. haha.

Igår så trodde jag att det var halsfluss jag hade dragit på mig, men insett nu att det "bara" är en dunderförkylning med grov snuva, nyser som en tok, halsont, feberfrossa och huvudvärk.
Har snutit mig så många gånger idag att näsan är aldeles snårig och nu sitter jag och ser allmänt het ut, har smörjt in hela näsan med idominsalvan.

image46
Godingen

Så var det måndag ännu en gång.

och med måndag kommer Prison break och Michael Scofield! Precis sett en sexig säsongsavslutning, helt underbart när de filmar Scofields tatuerade rygg.. Aaaahh.
Helt galet hett. Men nu känns det dock lite tomt inom mig. Efter imorgon har jag inga serier kvar alls. Inget Prison break, inget Desperate och inget Greys.  Fruktansvärt deprimerande. Måste kanske skaffa mig ett liv eller nåt istället.

Julfesten ägde ju rum i helgen också, var riktigt roligt. Vissa av mina små töser blev mer än lagom fulla, jag tänker dock inte nämna några namn även om de inte är svåra att lista ut :-)

Började jobba klockan sex imorse och efter det har jag varit i stallet en stund. Sen så har jag och Emili satt upp granris och ljusslinga på trappan i trädgården. Blev verkligen jättefint, några julkort har jag fått gjort också. Just nu sitter jag och planerar nästa helgs fotoshoot som jag ska på med Fredrik, ska bli roligt. Lite nervöst bara med massa andra modeller och grejer, eller andra och andra, modell är jag inte.

Nu är snart Bones slut, var ett lite halvtråkigt avsnitt idag måste jag säga. Får se om det är bättre imorgon, nu är det dags för dagens dos av Sex and the city och sen blir det minsann sängen :-)

image45

Rätt kvinna vann.

Vad kan man säga? Idol 2007 är över och rätt person vann, Marie så klart. Har hejat på henne sen första audition och det är banne mig inte ofta mina favoriter klarar sig länge.
Marie är verkligen en fantastisk sångerska och det är så roligt att hon vann! Är verkligen suuuperglad :-)

Sara har varit här nu ikväll och tittat på idolfinalen tillsammans med mig och Emili, alltid lika mysigt när man får träffa henne. Har även haft en liten sorglig stund idag, har fått reda på att min käraste har varit otrogen mot mig. Till och med framför mina egna ögon, så att alla ser. Inför hela sverige kysser han någon annan..
Ja, vad ska man säga Måns? Men hej, jag förlåter dig. Alla vet ju att det är du och jag ändå ;-)
 Min käraste Måns.

Jobbet idag har varit bra, rätt så lugnt faktiskt. Lär bli desto mer i helgen kan jag tänka mig. Fick ett litet spel i förmiddags under mina säljartimmar och började bygga om på fiske. Är inte helt färdigt än, men jag tror att det blir riktigt bra. Allt är bättre än hur det såg ut innan åtminstone. Det är utan tvekan den värsta avdelningen att ha.  Blir rörig på två sekunder om man säger så.

Imorgon så är det julfesten på Ferdinand, ska bli jätteroligt. Jobbigt bara att man jobbar hela dagen innan, blir så rackarns stressigt. Luisa hämtar mig och Helen på jobbet så drar vi hem till Helen och gör oss iordning där för att sen dra till festen. Hoppas att det blir en lyckad kväll och det tror jag säkert att det blir :-)

image43
Fantastiska Marie! Kvällens stora vinnare :-)

Pysselkvinnan är tillbaka!

Igår satt jag och Emili och gjorde julkort, var jättemysigt. Var så länge sedan jag pysslade och det var riktigt svårt att komma igång och få fart på fantasin. Det verkar dock som att jag sov på saken lite grann för gick lös inne på wettergrens efter jobbet idag och hittade lite nya saker att ha med på korten.
Var tvungen att göra några när jag kom hem :-) Här är några smakprov.
   

Började jobba klockan sex imorse och jobbade på riktigt bra tillsammans med resten av gänget såklart. Fick ut nästan 30 pall innan fikat. Riktigt nice faktiskt, då hade jag tid med massa annat :-)
Har fått rätt mycket gjort idag och har ändå kunnat ha det hyfsat stress-fritt för att vara jag. Efter jobbet, slutade tre, åkte jag en sväng till torget som jag skrev om ovan. Sen blev det hem och ut på promenad med min lilla vovve. Var ute i kanske en timme eller så, hann precis in när det började ösregna.
1.  2.  3.

1. Stellisen i trädgården i söndags 3/12
2. Chilli & Stella äter frukost 04:57 tillsammans med mig (jag satt dock vid bordet)
3. Stella och Chilli igår, 4/12 i min säng. Näääärkontakt!


Har pissregnat hela kvällen, inte jätteroligt om man säger så.
Har satt upp min julstjärna idag med, mysigt. Igår fick vi ju upp slingan på balkongen också så nu är det härliga färger i mitt rum. Stjärnan sitter lite snett men det orkar jag inte fixa haha.

Blir tidig morgon i morgon bitti också, ska öppna butiken klockan sju för att Elgigantens nya butik öppnar imorgon och de ligger vägg i vägg med oss. Chefen tror att det blir massa extra försäljning i morgon bitt, så med andra ord: Elin börjar jobba två timmar tidigare imorgon, riktigt segt.
Har suttit o tittat på Top Model nu en liten stund, ska snart hoppa ner i sängen så jag är någolunda pigg imorgon bitti!
:-)

sov gott

En dag av debuter (det låter bättre i pluralform)

Har varit en härlig dag idag, åkte till Robban och var där vid tio imorse. Fick hjälp av Lotta när jag skulle rida, och det var skönt. Dock fick jag helt plötsligt problem med andningen, astman som drog till. Blev jättepaff för har inte haft astmaproblem på nästan två år... Men när vi kämpade runt där på spåret så märkte jag helt plötsligt att jag inte fick ner någon luft. Blev lite halvdålig och hade ju dessutom inte någon medecin med mig.
Har jag ju aldrig nu för tiden.. Fick hur som helst skritta i nästan tjugo minuter innan jag fick ner luften ordentligt. Lotta hade inte tid att stanna längre men var orolig, jag fick lova henne att inte rida något mer utan istället lina honom en stund till. Men efter att Lotta åkt hem så kände jag mig så bra så jag kunde bara inte motstå att försöka lite till. Innan mitt lilla anfall var han väldigt svår att komma åt, han kändes grining och stel. Men efter att ha jobbat honom i skritt så länge så var han en dröööööm att rida.
Traven var helt otrolig, kände bara hur han flöt fram. Kändes jättehärligt. Fick dock ta det lugnt, fast än han var så fin.
Hämtade upp Emili på vägen hem, som hade varit på frölunda torg en liten sväng. Möttes av hantverkare i lägenheten som har bytt ut kyl, frys och spis hos oss idag, skönt att få det avklarat. Sen så har vi pysslat med lite gardiner, lampor, städning och lite annat idag. Har satt upp ljusslinga på balkongen, härliga LED-lampor, blev riktigt snyggt faktiskt. Nu ska vi ut och sno granris från någon skog och så ska vi klä in trappan på baksidan också :-)
Ikväll har vi suttit och pysslat med egenhändigt gjorda julkort. Ett tag gick det sådär om man säger så, limmade på fel sida av kortet sisådär tre-fyra gånger. Snacka om att Emili skrattade så hon grät, jag ville dock bara kasta glittret åt helvete och rusa därifrån.
Men det blev några fina kort tills slut i alla fall, ska se om jag ska göra några fler imorgon.

Har haft en liten debut här i huset idag också, Chilli har varit utomhus för första gången idag. Hon var så duktig så, i början var hon dock lite tveksam. Hon ville hellre sitta kvar i min famn, men sen så sprang Stella omkring i trädgården och busade så då blev Chilli nog lite nyfiken och fick gå ner. Tuffsade omkring och undrade mest varför det var så kallt om tassarna tror jag allt.

Nu har det blivit sådär sent igen, klockan är kvart i elva och jag börjar jobba klockan sex imorgon. Ska hinna göra några smörgåsar till imorgon bitti innan jag kryper till sängs också...

Till att börja med ska jag gå ut med min lilla hund..


Godnatt!


image31
Här hade vi grova problem med att få in Emilis säng i rummet, var tvungen att montera isär hela ramen för att få in den. Stella undrar dock vad Em håller på med... :-)


Att man aldrig lär sig..

Jag borde lära mig, när jag är trött, när Prison break har slutat. Ja, då går man och lägger sig. Men nej, sen började Bones som jag helt har fastnat för, hamnade framför ett sjukt spännande avsnitt. Sen började så klart Sex and the city, som inte ens Emili kunde hålla sig borta ifrån. Trots att hon nästan däckade i soffan. Efter det hade jag bestämt mig för att lägga mig, tänkte bara kolla facebook. Eftersom vi inte har någon fjärris till TVn så stod den på och så började Two and a half men, som jag inte heller har hjärta nog att stänga av.
Så hamnade man klart framför lilla bloggen också.

Jag kommer nog aldrig kunna bli en riktigt bra bloggare, allt ni stackare får läsa om är vad jag sysslar med på dagarna. Det är lite dumt faktiskt, för jag tänker på vad jag ska ha med i bloggen om dagarna. Kommer på bra recept, filmtips, roliga skämt som jag läser i min dassbok (en sån borde alla ha!) Men sen, när jag väl sitter framför datorn, ja då har jag glömt bort allt roligt och intressant jag hittat på under dagen.

Idag har jag börjat min nya tjänst, på 100%! Började med att jobba nio timmar idag, och fick gjort mycket med skyltarna på förmiddagen. Tur det för sen blev det myyyyycket att göra. Vill inte ens veta hur många personer som har varit inne i butiken idag. När jag räknade ihop summan av kassorna för dagen var det ingen som blev besviken om man säger så.
Har dock varit riktigt jobbigt några stunder, när vi står där med två fungerade kassor när vi egentligen behövt ha öppet fyra. Sen helt plötsligt hade vi bara en som fungerade helt. Jätteroligt, när kunderna väller över en, drar i ena armen och skriker en i öronen. haha, nej nu överdrev jag lite. Vi klarade oss igenom krisen till slut och de flesta kunderna gick nog därifrån utan att vara fyllda med hat :-)

Nu är det dags att krypa till kojs trots allt, nu har det börjat något trist program på TV så kan stänga av burken med gott samvete.
Imorgon blir det pysseldag :-)

ps. my driverslicense is hoooome



image30

Chili, till vänster, busar med brorsan

Så var även jag inne i julmånaden.

Det är likadant varenda år, folk blir värre och värre varje år... Alltid ska julen igång så fort. Förra året såg jag adventsljusstakar i början av november. Kom igen gott folk? Vi kommer att tröttna på jul fortare än kvickt om ni ska bete er så här. Snart kommer julprydnaderna vara framme från augusti till juni, om man fortsätter i samma takt.
Idag har jag INHANDLAT lite julsaker, inte några uppe än dock. Har satt fram våran adventsljusstake för att kunna tända det första ljuset, men that's it.
Man behöver inte så ha så himla bråttom med julstöket, det kommer det kommer... :-) Nu när december väl är här, då har jag inget problem med det.
Jag tycker om december när december väl har börjat, jag älskar julstöket, ljusen, sångerna, baket och stämningen. Men jag vill vänta tills det är här på riktigt.
Och ja, jag tror nog att jag kan tillåta mig till att börja leva i december nu :-)

image29
Stella och min kära sambo Emili försöker gemensamt hitta bollar under soffan


En utlovad bild.

Dagen börjar lida mot sitt slut, är rättare sagt 7 minuter av denna lördag, den 1:e december i skrivande stund. Började dagen med att jobba 10-16. Har varit sjukt mycket att göra idag. Mycket mer folk än vi räknat med, med tanke på det usla vädret. Har ingen siffra på vad vi har sålt för idag men kan tänka mig att det var en hel del.
Har varit fyra stycken som jobbat i kassan och det har varit tur det, för har haft mycket att göra med kampanjen som börjar på måndag och den som slutar imorgon.
Har sprungit som en skållad råtta runt i varuhuset med mina skyltar och mina block. haha. Men tror att jag fått ordning på det mesta.

Efter jobbet så åkte jag hem och tog ut Stellan min på promenad, i regnet. Men påpälsad i sin fina regnoverall så tål hon det mesta. Är snarare jag som inte pallar med regnet, är kanske inte så konstigt i y för sig. Stella tycker att det är roligt att plaska runt och bli så smutsig som det bara går.
Efter en dust med handduken var hunden tillräckligt ren för att åka till pappa inne i stan. Hämtade först upp farmor hemma hos henne och åt sen en jättegod middag hos pappa. Satt kvar och umgicks en stund, satt och tittade på humorklipp med min lilla syster en stund.
Sen så körde vi hem farmor och så åkte jag och Stella hem, hemma satt Emili helt slut efter sitt första arbetspass på Jul på Liseberg. Får ta och komma och hälsa på henne snart :-)

Nu så sitter jag och tittar på Troja, och dreglar över Brad Pitt. Inte alls så illa som kvällsysselsättning om jag får säga det själv. Det finns fulare män i världen om man säger så.

Imorgon ska jag rida på Robban hade jag tänkt, förhoppningsvis sitter jag kvar i sadeln den här gången. Ska se om Lotta har tid att hjälpa mig en stund.

Och här har ni henne; skönheten själv.
image28
Chilli, i knät på matte


RSS 2.0