Helgen var bra!

Helgen var blandad med fiaskon och riktigt bra rundor! Blev diskade i första klassen, hopp, i Borås. Men andra rundan, agility, så gick det desto bättre. Då var Stella fantastiskt duktig och fick bara två små babyfel på kontaktfälten. Slutade på två fel och hamnade på sjunde plats av ca 25 hundar.
Det var jätteroligt!


Öppen klass Borås 080823

Dagen därpå åkte vi till Lidköping och startade med en diskning i agilityklassen. Båda diskningarna var mattes fel och väldigt tråkigt.. Men det är sånt som händer. Det gick bättre i hoppklassen och Stella was on fire.
Vi fick till ett riktigt dunderlopp, felfritt och bra tid. Slutade på sjätteplats och då var vi tre stycken placerade på 32 sekunder, och olika hundradelar. Blev placerade och matte var jätteglad :-)

Hopp klass 1 Lidköping 080824


Hopp klass 1 Lidköping 080824

Tävlingsförberedelser

Imorgon är det dags för tävling i Borås, två klasser, och jag håller på att förbereda mig mentalt. Ska köra dit själv, vilket känns lite annorlunda. De andra två kommer senare men då har vi nog antagligen redan startat, så det blir att vara hejaklack resten av dagen istället.
Att hitta är inte min bästa egenskap som förare så nu har jag suttit och försökt memorera vägbeskrivningen, men borde nog inte vara några problem att ta mig fram... Men när det är jag som kör så vet man aldrig haha :-)

Packlista
Regnjacka
Extra strumpor
Stor vattenflaska
Mat+vattenskålar
Hundmat
Midjeväska
Köttbullar
Torrt godis
Bajspåsar
Kampleksak
Pipleksak
Tävlingsmapp
Tävlingsbok
Pengar
Campingstol
Filt
Gräsmattekrok
Paraply
Kamera
Matsäck a la matte

check check check!
:-)



Stella kör slalom självständigt och duktigt :-)


Total makeover

  



  

Hahaha


WOHOW OS-SILVER!

Duktiga Roffe och duktiga Ninja, det är nästan så jag sitter och lipar.
Äntligen äntligen stämde allt, gud vad Rolf-Göran har förtjänat det här.

Omhoppning om guldet och så blev det ett rackarns nedslag på sista hindret, men gud vilket OS de har gjort!


Silvermedaljörerna Rolf-Göran Bengtsson och Ninja la Silla
foto aftonbladet.se

Svampdebut och felfri runda!

Får börja med att skrika ut min glädje över att Roffe och Ninja precis har avslutat en felfri runda i första omgången i dagens final i hoppning! Han är vidare till andra omgången och antagligen också även Lotta och Calibra, med sina fyra fel. Hoppas hoppas hoppas!

Jag och Stella har precis haft vårat första träningstillfälle i våran nya karriär, proffs-kantarell-sökare! Stella har sökt upp tre kantareller på gräsmattan med hjälp av skinka som vi använder ett bra tag nu i början. Om en liten stund ska vi gå ut igen och prova.

Nu är det något fotbollstjosan på TV och efter det, klockan 16 närmare sagt blir det final i hoppning och jag kommer att sitta nervöst klistrad framför burken ännu en gång.

Klockan sex drar vi iväg på agilityträning, ritade några banor igår som vi kanske ska prova.

En blöt hund vs dammsugaren

Nu är vi precis tillbaka från en regning promenad tillsammans med Sofia och Ebba, började bra nere på tippen men tyvärr blev vi överraskade av ett pissregn. Hundarna hade dock lika roligt som om solen hade skinit även om mattarna suckade lite extra.

Hände en grej som gjorde mig sjukt irriterad. Sofia har haft lite strul med Ebba vid möten vid andra hundar, speciellt svarta större hundar av någon andledning. Hon tränar på det och det går mycket bättre nu. Vi möter ett par med en stor svart pudel och jag går lugnt förbi dem med Stella och väntar tills vi passerat dom. Sofia har då satt Ebba ner en bit ifrån stigen och sitter och distraherar henne och matar henne full med godis, det går jättebra och Ebba bryr sig inte alls om hunden. Då släpper gubben fram hunden på löst koppel så den går fram och nosar på Ebba. Sofia vill inte ryta till för att inte ge Ebba några dåliga vibbar, det ser jag på henne men ser även hur obekväm hon blir - hon vet ju inte hur Ebba kommer reagera. Så jag reagerar och ropar till honom att han ska ta bort sin hund, nu! Han stirrar surt på mig till svar. Ja, du ser väl att hon försöker träna sin hund och inte vill att ni ska komma fram. Öööh, hur ska jag veta det då, vrålar han till svar. Hrm säger ja. Hon går bort i från stigen när ni kommer och sitter o distraherar henne med godis. Jamen håll käften för fan, blir då hans smarta svar. Skaffa hundvett blev mitt slutgiltiga svar.

Puckon finns det överallt. Ebba var dock jätteduktig.

Stella är nybadad och står och äter sin efter-promenad-mat och jag försöker torka mig själv. Inser att jag måste dammsuga lite igen innan jag drar fram moppen och tvättar golven. Kommer då att bli ännu ett krig inne i lägenheten. Stella vs dammsugaren och Stella vs matte.

Brukar kunna sluta hur som helst.



Riktigt så här blöt var Stella inte idag efter promenaden och badet, men nästan :-)
Bilden är taget i Ängåsbergen 080626

SKOGENS GULD

Morgonpromenaden är avklarad, hunden tar en tupplur i soffan och jag sitter och tittar på mitt favoritförmiddagsprogram, McLeods daughters, och försöker läsa på om kantareller. Snarare är jag på jakt efter en bok av en av Sveriges främsta föreläsare och författare inom hundvärlden. Jag har även i år varit för sen för att anmäla mig och Stella till en kantarellkurs och ska istället försöka ta tag i det själv och försöka lära Stella att leta kantareller.

Jag vill ha svamp!


Jag är inte förlamad.

... men jag skulle kunna vara det.
- Jag har suttit på min fot i nästan en timme och hur mycket jag än försöker så kan jag inte röra på tårna. Det värsta är att jag inte vågar flytta på benet som stoppar blodet att få liv i foten igen, för gör jag det så kommer jag få en sådan där kittlande äcklig pirrande i benet att jag inte kommer kunna röra en muskel utan att skratta ihjäl mig och avlida på plats.

Så jag sitter nog kvar här tills det går över, det lär det ju göra?

Under tiden tittar jag på Two and a half men över halsen och lyssnar på min uttråkade hund. Hon har varit trött hela dagen efter våran promenad i Ängåsbergen men nu framåt natten vaknar odjuret till liv och vill helt plötsligt kramas och busa igen. Men problemet är att hon ligger i soffan och bjäbbar, och jag når inte dit. Hon får ge sig till tåls till hennes matte kan röra sig igen.

Haha, vad roligt. Jag tänkte att jag skulle googla efter en bild på omgivningen i Ängåsbergen där vi promenerat idag (har lämnat in min kassa mobil på lagning och har inte mobil att plåta mina dagar med) När jag trycker på sök så är den första träffen inte från någon annan hemsida än min egen blogg! Ha, hur coolt är inte det!
(orsakar dock att det inte blir någon bild därifrån)

Däremot blir det några bilder på Stella från söndagens träning på Kungälvs BK




Jag har varit lite frånvarande.

Jag har varit ganska så frånvarande den senaste tiden och tyvärr har jag en ganska så "rejäl" andledning till det också, dock ingenting jag vill skriva här på internet. Men jag kommer att försöka hålla hoppet uppe och skriva här när viljan kommer. Hur mycket det kommer att bli den senaste tiden det kan jag bara inte svara på.

Resan till Irland med min pappa var helt underbar, om än lite väl mycket regn. Har ridit massor av fantastiska hästar men den fanns en liten en som fastnade lite extra i hjärtat, lilla skäcken Gemini 4 år. Bilder på henne får ni se här också


Banträning på Gemini för Dan Foley


Terränghoppning på Gemini, 4 årigt sto


Terränghoppning med Voltaire, 7 årig valack

OS OS OS

Jag sitter och tittar på OS. Oh ja det gör jag. Dubbelt upp dessutom, på datorn har jag hittat en toppensida där man kan titta på flera olika sändningar, http://www.eurovisionsports.tv/olympics/, just nu är det individuell hoppning tredje kvalet och på TVn pågår laghoppningen kval 2. Sverige har gjort bra ifrån sig i laget, Peter Eriksson har fått fyra fel men tyvärr drog Lotta Schultz på sig 20. Det är bara att hålla tummarna för att det ska gå bättre för Helena och Roffe som säkert startar snart!








Efter gårdagens runda på fyra fel. Peter Eriksson och Jaguar Mail. FOTO: Bo Bennergård

Åkte från värmen och kom till värmen

En underbar vecka på Rhodos är avslutad men känns som att man lika gärna kunde ha stannat hemma :-) Vilken värme jag säger då det, och tydligen har det inte alls varit lika varmt igår och idag som det varit tidigare i veckan.

Vi var fem timmar försenade när vi landade klockan fem igår morse och då hade jag sovit tre timmar på ett dygn. Blev doch inte att jag kunde åka hem och lägga mig för jag var tvungen att hämta Stella hos Camilla då hon och Lisa skulle åka och träna klockan nio. Planerade att somna när jag kommit  hem. Blev inte så heller utan jag åkte med tjejerna och tränade i Kungälv och sen var jag var hemma hos Camilla i ett par timmar.

Åkte och hälsade på mamma i ett par timmar och sen så hade jag varit vaken i närmare två dygn i sträck. Jag var inte ens trött på kvällen, det var som att tröttheten hade kommit över mig helt och jag hade nästan problem att somna.


Idag har jag varit uppe sen åtta och fått mycket gjort i en lugn takt. Känns jättebra och om närmare en timme så kommer Jenny och hämtar mig och vi beger oss mot Kumla :-)
Träningen igår gick ofantligt bra och det ska bli väldigt roligt att få se hur det går på tävlingarna nu i helgen.


RSS 2.0