Planering inför helgen
Till förrätt tänkte jag ha toast med chevre och honung, ca 1 cm chevre per toast, på med massa honung och in i ugnen tills det smällt lite lagom. Helt ljuvligt gott.
Som varmrätt blir det en av mina favoriter, flygande jakob. Har alltid älskat det, fick det alltid på min födelsedag när jag var yngre och man fick önska födelsedagsmat :-)
Flygande Jakob
Ingredienser
1 kg kyckling
140 g bacon
2-3 bananer bananer
2 dl chilisås
5 dl vispgrädde
1 ½ dl jordnötter
Gör så här:
Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.
Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.
Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.
Till efterrätt blir det en smaskig morotskaka, känns alltid nyttigare om man slänger i lite grönsaker :-) haha. Gott gott gott.
Anders morotskaka
Ingredienser
1.75 1.75 dl matolja
3.5 3.5 dl socker
3 3 st ägg
1 1 tsk kanel
1 1 tsk bakpulver
1 1 tsk bikarbonat
1 1 tsk vaniljsocker
3.5 3.5 dl vetemjöl
5 5 dl riven morot
Till täcket:
100 100 g Philadelphiaost
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl smält smör
150 150 g florsocker
1 1 msk citronsaft
kokos till dekor
Gör så här
1. Vispa olja, socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser med mjölet och vänd ner det. Rör ner morötterna.
2. Smörj och bröa en rund form, gärna med löstagbar kant, häll i smeten och grädda kakan i 160° ugn i ca 60 minuter. Låt den svalna.
3. Blana alla ingredienser till täcket och bred det över kakan. Strö över kokos.
Men gud så gott med flygande Jacob! Mums!
Ja, hälsa han att jag sökt två jobb, ett på MQ som butikschef, och ett säljar jobb på Glitter! Hoppas de ringer och tar referens! =)
/Sus
Ja jag vill verkligen ha det! Hoppas hoppas!
Ja vi ska smaska på god mat i morgon då jag gör Grekisk Pytt i panna, receptet finns på bloggen!
Kram Sus
Så gott det ser ut.. Kyckling är en favorit:-)
Ha de gott.. med eller utan danseskor:-)
Mums, Flygande Jacob var det länge sedan jag gjorde nu. Tack för tipset!
K R A M och trevlig helg! Ta det lite lugnt nu i helgen... hi hi...